• Buradasın

    Alkol ve eterler hangi yayın?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Alkoller ve eterler ile ilgili yayınlar arasında şunlar bulunmaktadır:
    • Genel Kimya IV 2. Trakya Üniversitesi Akademik Veri Yönetim Sistemi'nde yer alan bu yayında, alkoller ve eterler konusu ele alınmaktadır 2.
    • Alkoller ve Eterler 4. academia.edu sitesinde paylaşılan bu kaynak, alkoller ve eterler hakkında bilgi içermektedir 4.
    Ayrıca, Limit Yayınları'nın 12. sınıf organik kimya kitabında da alkoller ve eterler konusu işlenmektedir 1.
    Alkoller ve eterler ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için aşağıdaki kaynaklar da incelenebilir:
    • megep.meb.gov.tr sitesinde alkoller ve eterlerin genel formülleri, izomerleri ve kimyasal özellikleri hakkında bilgiler bulunmaktadır 3.
    • kunduz.com'da alkollerin adlandırılması ve alkol-eter ders notları yer almaktadır 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    50 alkol ve eterlerin özellikleri nelerdir?

    Alkollerin Özellikleri: Fiziksel Özellikler: Düşük karbon sayılı olanlar renksiz sıvılardır ve su ile her oranda karışır. Kaynama Noktası: Karbon sayısı arttıkça kaynama noktası yükselir. Çözünürlük: -OH grubu sayısı arttıkça sudaki çözünürlük artar. Kimyasal Tepkimeler: Aynı sayıda karbon atomu içeren hidrokarbonlara ve eterlere kıyasla daha yüksek kaynama noktasına sahiptir. Eterlerin Özellikleri: Fiziksel Özellikler: Renksizdir ve kendine özgü bir kokusu vardır. Kaynama Noktası: Aynı karbon sayılı alkollerden daha düşüktür. Çözünürlük: Suda çözünürlükleri azdır, ancak eter molekülü suda çözündüğünde sudaki hidrojen ile eterdeki oksijen arasında hidrojen bağı oluşabilir. Kimyasal Tepkimeler: C–O bağı kolay kopmadığından kimyasal tepkimelere karşı ilgisizdir. 50 alkol ve eterin özelliklerine dair spesifik bir bilgi bulunamamıştır.