• Buradasın

    AGS matematikte hangi konular var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    2025 AGS Matematik testinde yer alan konular şunlardır:
    1. Temel Matematik 12.
    2. Grafik ve Tablo Yorumlama 14.
    3. Mantıksal Muhakeme Problemleri 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Matematikte hangi konular var?

    Matematikte temel konular şunlardır: 1. Temel Kavramlar ve İşlemler: Sayılar, kesirler, oran-orantı, basit denklemler. 2. Cebirsel İfadeler ve Denklemler: Cebirsel ifadelerin oluşturulması, denklemlerin çözümü. 3. Geometri: Doğrular, açılar, üçgenler, çokgenler, benzerlik, teğet çember. 4. Fonksiyonlar: Temel fonksiyonlar, grafikler, fonksiyonların dönüşümleri. 5. Olasılık ve İstatistik: Olasılık hesaplamaları, permütasyon, kombinasyon, aritmetik ortalama, standart sapma. Ayrıca, problemler ve kümeler gibi konular da matematik müfredatında yer almaktadır.

    AGS matematik soru bankası zor mu?

    AGS (Akademi Giriş Sınavı) matematik soru bankaları, farklı zorluk seviyelerine sahip sorular içerebilir. Bu sınav için önerilen bazı matematik soru bankaları şunlardır: - Doktrin Yayınları'nın "Sıfırdan Sonsuza Matematik" kitabı. - Pegem Yayınları'nın AGS soru bankaları. AGS sınavına hazırlık sürecinde, çeşitli zorluk seviyelerindeki soruları çözmek, adayların sınavda karşılaşabilecekleri tüm senaryolara hazırlıklı olmalarını sağlar.

    AGS sınavında hangi dersler var?

    AGS (Akademi Giriş Sınavı) kapsamında yer alan dersler şunlardır: 1. Sözel Yetenek: Sözcükte anlam, cümlede anlam, paragrafta anlam ve sözel mantık. 2. Sayısal Yetenek: Temel matematik, grafik ve tablo yorumlama, mantıksal muhakeme problemleri. 3. Tarih: Osmanlı öncesi Türk devletleri tarihi, Osmanlı tarihi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi. 4. Türkiye Coğrafyası: Türkiye fiziki coğrafyası, Türkiye beşerî ve ekonomik coğrafyası. 5. Eğitimin Temelleri ve Türk Millî Eğitim Sistemi: Eğitim biliminin genel kavramları, Türk eğitim sisteminin yapısı. 6. Mevzuat: Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Millî Eğitim Temel Kanunu, İlköğretim ve Eğitim Kanunu, Öğretmenlik Mesleği Kanunu. Ayrıca, adayların başvurdukları branşa göre Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) kapsamında ek dersler de yer almaktadır.

    AGS matematik zor mu?

    AGS (Akademi Giriş Sınavı) matematik bölümü, sayısal akıl yürütme, mantık ve temel matematik becerilerini ölçen sorulardan oluşmaktadır. Bu nedenle, matematik bölümünün zor olduğu söylenebilir. Sınavda sorulan soruların zorluk seviyesi, adayların bilgi ve beceri düzeylerine göre kademeli olarak artmaktadır. Bu yüzden, yeterli hazırlık ve çalışma ile matematik bölümünde başarılı olunabilir.

    AGS hangi konudan kaç soru?

    AGS (Akademi Giriş Sınavı) kapsamında aşağıdaki konulardan ve soru sayılarından sorular sorulacaktır: 1. Sözel ve Sayısal Yetenek: 15 soru. 2. Tarih: 10 soru. 3. Türkiye Coğrafyası: 8 soru. 4. Eğitimin Temel Kavramları ve Türk Milli Eğitim Sistemi: 24 soru. 5. Mevzuat: 8 soru.

    AGS matematik nedir?

    AGS Matematik, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Akademi Giriş Sınavı'nın (AGS) bir konusudur.

    AGS konu anlatımı nedir?

    AGS (Akademi Giriş Sınavı) konu anlatımı, öğretmen adaylarının mesleki ve akademik yeterliliklerini ölçmek amacıyla düzenlenen sınavın içeriğini kapsar. AGS, iki ana oturumdan oluşur: 1. Akademi Giriş Sınavı (AGS): Genel bilgi ve yetenekleri ölçmeye yönelik olup, 80 sorudan oluşur ve konuları şunlardır: sözel ve sayısal yetenek, tarih, Türkiye coğrafyası, eğitimin temelleri ve Türk Millî Eğitim Sistemi ve mevzuatı. 2. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): Adayların öğretmenlik yapmayı planladıkları branşa yönelik alan bilgilerini ölçer ve sadece belirli branşlar için uygulanır. Ayrıca, yabancı dil öğretmenliği başvurularında YDS veya e-YDS sonuçları da değerlendirmeye alınır.