• Buradasın

    4 sınıf sosyal bilgiler yön bulma yöntemleri nelerdir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    4. sınıf sosyal bilgiler dersinde yön bulma yöntemleri şunlardır:
    1. Pusula ile yön bulma 12. En güvenilir yön bulma aracıdır, renkli ucu daima kuzeyi gösterir 12.
    2. Kutup yıldızı ile yön bulma 12. Gökyüzünün açık olduğu bir gecede, Kutup Yıldızı her zaman kuzeyi gösterir 12.
    3. Güneş ile yön bulma 12. Sabah Güneş doğduğunda, Güneş'e doğru dönüp kollarımızı açarsak; önümüz doğu, arkamız batı, sağımız güney, solumuz da kuzey olur 12.
    4. Çubuğun gölgesi ile yön bulma 12. Güneş öğle vakti tam tepedeyken çubuğun gölgesi en kısa olur ve bu gölge kuzeyi gösterir 12.
    5. Kol saati ile yön bulma 12. Güneşli bir günde, kol saatimizin akrebini Güneş'i gösterecek şekilde tutarsak, akrep ile 12 arasındaki açının tam ortası güneyi gösterir 12.
    6. Ağaç ve taş yosunları ile yön bulma 12. Ağaçların ve taşların yosunlu kısımları kuzeyi gösterir 12.
    7. Karınca yuvaları ile yön bulma 12. Karıncalar, yuvalarının ağzını güneye doğru yaparlar ve yuvalarından çıkardıkları toprakları kuzeye yığarlar 12.
    8. Camiler ve minarelerine bakarak yön bulma 1. Camilerde mihrabın karşısındaki giriş kapısı kuzeyi, minarelerde şerefeye açılan kapılar ise güneyi gösterir 1.
    9. Mezar taşlarına bakarak yön bulma 1. Müslüman mezarlarında baş taraf batı, ayaklar doğu yönünü gösterir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    4. sınıf sosyal bilgiler 2. ünite konuları nelerdir?
    4. sınıf sosyal bilgiler 2. ünite konuları şunlardır: 1. Kültür ve Miras: - Sözlü, yazılı, görsel kaynaklar ve nesnelerden yararlanarak aile tarihini oluşturur. - Ailesi ve çevresindeki millî kültürü yansıtan öğeleri araştırarak örnekler verir. - Geleneksel çocuk oyunlarını değişim ve süreklilik açısından günümüzdeki oyunlarla karşılaştırır. - Milli Mücadele kahramanlarının hayatlarından hareketle Milli Mücadelenin önemini kavrar. 2. İnsanlar, Yerler ve Çevre: - Çevresindeki herhangi bir yerin konumu ile ilgili çıkarımlarda bulunur. - Günlük yaşamında kullandığı mekânların krokisini çizer. - Yaşadığı çevredeki doğal ve beşerî unsurları ayırt eder. - Çevresinde meydana gelen hava olaylarını gözlemleyerek bulgularını resimli grafiklere aktarır.
    4. sınıf sosyal bilgiler 2. ünite konuları nelerdir?
    4. sınıf sosyal bilgiler kroki nedir?
    4. sınıf sosyal bilgiler dersinde kroki, bir yerin kuş bakışı görünüşünün kabataslak olarak kâğıt üzerine çizilmesi anlamına gelir. Krokinin özellikleri: - Ölçüsüz (göz kararı) bir çizimdir. - Önemli yolların, cadde, sokak ve hastane gibi belirleyici yerlerin isimleri yazılır. - Yön oku, sembol ve şekillerin açıklandığı bir bölüm bulunmalıdır. Kroki, günlük yaşamda kullanılan mekânların tanımasında ve tanıtmasında yardımcı olur.
    4. sınıf sosyal bilgiler kroki nedir?
    4. sınıf sosyal bilgiler etkinlik konuları nelerdir?
    4. sınıf sosyal bilgiler dersinde işlenebilecek etkinlik konuları şunlardır: 1. Birey ve Toplum: Herkesin bir kimliği var, onun yerinde olsaydım, farklılıklara saygılıyım. 2. Kültür ve Miras: Ailemin tarihi, millî kültür ögelerimiz, geçmişten bugüne çocuk oyunları, Millî Mücadele. 3. İnsanlar, Yerler ve Çevreler: Yönlerimiz, yer tarifi yapalım, çevremizde neler var, hava durumu, doğal afetlere hazır olalım. 4. Bilim, Teknoloji ve Toplum: Teknolojik ürünler, geçmişten bugüne teknoloji, icat çıkaralım, zarar vermeden kullanalım. 5. Üretim, Dağıtım ve Tüketim: İsteklerimiz, ihtiyaçlarımız, ailemde ve çevremde ekonomik faaliyetler, bilinçli tüketici olalım. 6. Etkin Vatandaşlık: Ben çocuğum, haklarımla varım, sorumluluk üstleniyorum, eğitsel ve sosyal etkinliklere katılıyorum. 7. Küresel Bağlantılar: Ülkeleri tanıyalım, komşularımız, Türk Cumhuriyetleri, farklı kültürler.
    4. sınıf sosyal bilgiler etkinlik konuları nelerdir?
    4 sınıf sosyal bilgiler konuları nelerdir?
    4. sınıf sosyal bilgiler konuları yedi öğrenme alanı altında toplanmıştır: 1. Birey ve Toplum: - Herkesin bir kimliği var; - Herkesin bir öyküsü var; - Nelerden hoşlanıyorum - neleri yapabilirim; - Onun yerinde olsaydım; - Farkındayım, farklılıklara saygılıyım. 2. Kültür ve Miras: - Ailemin tarihi; - Millî kültür ögelerimiz; - Geçmişten bugüne çocuk oyunları; - Bir kahramanlık destanı: Millî Mücadele. 3. İnsanlar, Yerler ve Çevreler: - Yönlerimiz; - Yer tarifi yapalım; - Çevremizde neler var; - Hava durumu; - Yaşadığım yer; - Doğal afetlere hazır olalım. 4. Bilim, Teknoloji ve Toplum: - Teknolojik ürünler; - Geçmişten bugüne teknoloji; - Zaman içinde teknoloji; - İcat çıkaralım; - Zarar vermeden kullanalım. 5. Üretim, Dağıtım ve Tüketim: - İsteklerimiz, ihtiyaçlarımız; - Ailemde ve çevremde ekonomik faaliyetler; - Bilinçli tüketici olalım; - Belgemizi alalım; - Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım; - Tüketime evet, israfa hayır. 6. Etkin Vatandaşlık: - Ben çocuğum, haklarımla varım; - Sorumluluk üstleniyorum; - Eğitsel ve sosyal etkinliklere katılıyorum; - Özgürlük ve bağımsızlık. 7. Küresel Bağlantılar: - Ülkeleri tanıyalım; - Komşularımız [3
    4 sınıf sosyal bilgiler konuları nelerdir?