• Buradasın

    11. sınıf girişimcilik dersi kaç saat?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    1. sınıf girişimcilik dersi haftada bir veya iki ders saati olarak okutulmaktadır 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Girişimcilik dersi kaç kredi?

    Girişimcilik dersi kredisi, 2 ila 3 kredi arasında değişebilir. Bu değer, dersin verildiği üniversiteye, fakülteye ve programa göre farklılık gösterebilir.

    12 sınıf seçmeli girişimcilik kaç saat?

    12. sınıfta seçmeli girişimcilik dersi 1 veya 2 saat olarak seçilebilir.

    Girişimcilik dersinde neler işlenir?

    Girişimcilik dersinde işlenen konular şunlardır: 1. Girişimcilik Kavramları: Girişimciliğin temel kavramları, başarılı bir girişimci olmanın yolları ve avantajları. 2. Girişimcilik Türleri: İç ve dış girişimcilik, kadın girişimciliği, sosyal girişimcilik gibi farklı girişimcilik türleri. 3. Yaratıcılık ve İnovasyon: Yaratıcı düşünme, yenilikçi fikirler geliştirme ve rekabet avantajı sağlama. 4. İş Planı Oluşturma: İş fikrinin somut bir şekle dönüştürülmesi için iş planı nasıl oluşturulur, pazar araştırması nasıl yapılır. 5. Finansal Yönetim: Bütçe oluşturma, nakit akışı yönetimi ve finansal terimler. 6. Risk Yönetimi: Girişimcilerin karşılaşabilecekleri riskleri belirleyip yönetme. 7. Proje Geliştirme: Proje yönetimi teknikleri kullanarak projeleri planlama ve gerçekleştirme. Ayrıca, öğrenciler araştırma yaparak yeni fikirler geliştirir ve bunlarla ilgili stratejiler oluştururlar.

    11 sınıfta hangi konular işlenir?

    11. sınıfta işlenen konular ders bazında şu şekildedir: Türk Dili ve Edebiyatı: Hikaye, şiir, roman, tiyatro, deneme, Türk edebiyatında türlerin gelişimi. Matematik: Trigonometri, analitik geometri, fonksiyonlar ve türev, çember ve daire. Fizik: Düzgün çembersel hareket ve Newton'un evrensel çekim kanunu, enerji, iş ve güç, elektrostatik. Kimya: Modern atom teorisi, gazlar, sıvı çözeltiler, kimyasal denge. Biyoloji: Sinir sistemi ve endokrin sistem, dolaşım ve bağışıklık sistemi, enerji dönüşümleri (fotosentez, solunum). Tarih: Osmanlı Devleti'nde değişim ve modernleşme, 20. yüzyıl başlarında dünya ve Osmanlı. Coğrafya: Ekosistemlerin işleyişi, doğal afetler, küresel ekonomi ve Türkiye, çevre ve toplum. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: İslam ve bilim, dünya ve ahiret, din ve laiklik, Türklerde tasavvuf. İngilizce: Plans and dreams (planlar ve hayaller), science (bilim), arts and culture (sanat ve kültür), social issues (sosyal sorunlar).