• Buradasın

    1. sınıf matematik dersinde neler değişti?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    2024-2025 eğitim öğretim yılı için 1. sınıf matematik dersinde bazı değişiklikler yapılmıştır:
    • Sayılar ve Nicelikler: Rakamların ve 20'ye kadar olan sayıların kullanımı, niceliklerin farklı temsillerinin tanınması ve büyüklüklerin belirlenmesi gibi konular işlenir 5.
    • Nesnelerin Geometrisi: Yönergelerdeki mesafe ve yönlerin çözümlenmesi, nesnelerin eşliğinin değerlendirilmesi gibi geometrik konular ele alınır 5.
    • Sayı ve Şekil Örüntüleri: Artan veya azalan sayı ve şekil örüntülerinin çözümlenmesi 5.
    • Nesnelerin Sayısını Tahmin Etme: Bir çokluktaki ilişkilerden yararlanarak nesnelerin sayısının tahmin edilmesi 5.
    • Uzunluk Ölçme: Standart olmayan ölçme araçları ile nesnelerin uzunluğunun tahmin edilmesi 5.
    • Tartma: Kütlelerin ölçüm sonuçlarının tahmin edilmesi 5.
    • Doğal Sayılarda Toplama ve Çıkarma: Günlük yaşam durumlarına uygun toplama ve çıkarma işlemlerinin çözümlenmesi 5.
    • Veriye Dayalı Araştırma: İstatistiksel araştırma sürecinin tüm adımlarının kullanılması 4.
    Ayrıca, kesirler, zaman, sıvı ölçme gibi konular 1. sınıftan kaldırılarak ikinci sınıftan itibaren verilmeye başlanmıştır 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    1 sınıfta hangi matematik konuları var?

    2024-2025 eğitim yılı için belirlenen müfredata göre, 1. sınıf matematik dersinde işlenen bazı konular şunlardır: Nesnelerin Geometrisi. Doğal Sayılar. Sayı ve Şekil Örüntüleri. Nesnelerin Sayısını Tahmin Edelim. Uzunluk Ölçme. Tartma. Doğal Sayılarda Toplama ve Çıkarma. Paralarımız. Nesneler ve Geometrik Şekiller. Veriye Dayalı Araştırma.

    1. sınıf matematikte hangi konular zor?

    1. sınıf matematikte bazı zor konular şunlardır: Doğal sayılarla toplama ve çıkarma işlemleri. Paralar. Veri toplama ve değerlendirme. İki işlem gerektiren problemler. Bu konularda öğrencilerin zorlanması, bireysel farklılıklara ve öğrenme hızlarına bağlı olarak değişebilir.