• Buradasın

    1 dönem 10 sınıf edebiyatta hangi konular var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    10. sınıf edebiyat 1. dönemde aşağıdaki konular işlenmektedir:
    1. Giriş: Edebiyat ve tarih ilişkisi, edebiyat ve din ilişkisi, Türklerin kullandığı alfabeler 24.
    2. Hikaye: Dede Korkut Hikayeleri, halk hikayeleri, mesnevi, Tanzimat Dönemi hikayeleri, Milli Edebiyat Dönemi hikayeleri 13.
    3. Şiir: İslamiyetten önceki Türk edebiyatı, koşuk, sav, sagu, geçiş dönemi Türk edebiyatı, ilahi, nefes, mani, türkü, gazel, kaside, şarkı 13.
    4. Destan / Efsane: Dünya edebiyatında destan, Türk edebiyatında destan, İslamiyetten önceki Türk edebiyatında destan 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    1 dönem ve 2 dönem edebiyat konuları aynı mı?
    10. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı dersinde 1. dönem ve 2. dönem konuları kısmen aynıdır, çünkü bazı konular iki parça halinde işlenir.
    1 dönem ve 2 dönem edebiyat konuları aynı mı?
    10 sınıf edebiyat 1 dönem 2 yazılıda neler çıkacak?
    10. sınıf edebiyat 1. dönem 2. yazılıda çıkabilecek konular genellikle şu başlıkları içerir: 1. Giriş: Edebiyatın tarih ve din ilişkisi, Türk edebiyatının tarihi dönemleri, Türkçenin tarihi gelişimi. 2. Hikâye: Dede Korkut Hikâyeleri, halk hikâyeleri, mesnevi, Tanzimat dönemi hikâyeleri, Milli Edebiyat dönemi hikâyeleri. 3. Şiir: Koşuk, sagu, geçiş dönemi Türk edebiyatı, ilahi, nefes, mani, türkü, gazel, kaside, şarkı. 4. Destan ve Efsane: Dünya edebiyatında destan, Türk edebiyatında destan, İslamiyetten önceki Türk edebiyatında destan. Ayrıca, yazılıda edebi terimler, önemli yazarlar ve eserleri de sorulabilir.
    10 sınıf edebiyat 1 dönem 2 yazılıda neler çıkacak?
    10. sınıf edebiyat dönemlerin genel özellikleri nelerdir?
    10. sınıf edebiyat dersinde işlenen dönemlerin genel özellikleri şunlardır: 1. Eski Türk Edebiyatı: 8. yüzyıldan 13. yüzyıla kadar uzanan bu dönemde, sözlü ve yazılı edebiyat öne çıkar. 2. Divan Edebiyatı: 13. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar süren bu dönemde, Arapça ve Farsça'nın etkisi belirgin olarak hissedilir. 3. Halk Edebiyatı: 13. yüzyıldan itibaren gelişmeye başlayan bu edebiyat türü, halkın diline ve anlayışına uygun bir şekilde yazılır. 4. Modern Türk Edebiyatı: 19. yüzyılın sonlarından itibaren başlayan bu dönemde, Batı edebiyatının etkisi ile yeni akımlar, türler ve biçimler ortaya çıkar.
    10. sınıf edebiyat dönemlerin genel özellikleri nelerdir?