Yandex.Türkiye Resmi Blogu

Mayıs 2016
İstanbul trafiğini kilitleyen noktalar
5 Mayıs 2016, 14:54

İstanbul’da yaşamanın can sıkıcı noktalarından biri de şüphesiz trafikte kaybedilen saatlerdir. Yandex.Haritalar ve Yandex.Navigasyon uygulamalarımız hayatınızı bir tık daha kolaylaştırmak için hangi yolların açık hangilerinin kapalı olduğunu öğrenmenizi sağlar. Bu yüzden de İstanbulluların favori mobil uygulamaları arasındaki yerini koruyor. 

Yapılan araştırmalarda 3,6 milyonun üzerinde motorlu taşıtın bulunduğu İstanbul’un yoğun trafiğinde uzun süre yolda kalmamıza neden olan noktaları belirledik. İşe gidiş ve dönüş saatlerinde trafik akışını durma noktasına getiren ve uzun kuyruklar oluşmasına neden olan darboğaz noktaları trafikte geçirilen süre, sıkışıklık uzunluğu ve ortalama hız açısından Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Altunizade, Kennedy Caddesi, Eminönü, Zeytinburnu, Kavacık, Şirinevler, Zincirlikuyu, Şile Otoyolu olarak tespit edildi.

Sabahları köprü trafiği 1 numara!

Yapılan araştırmada İstanbul’da sabah saatlerinde sürücülerin trafikte en uzun süre beklemesine neden olan yer Boğaziçi Köprüsü yönünde Altunizade Kavşağı’nın hemen sonrası olarak belirlendi. Sürücüler bu noktaya ulaşana kadar 2.1 km uzunluğundaki trafikte ortalama 39,9 dakika geçiriyorlar. İkinci sırada ise Zincirlikuyu ile Boğaziçi Köprüsü arasında yer alan Ortaköy Viyadüğü bulunuyor. Burada Boğaziçi Köprüsü yönünde gidenler her sabah yaklaşık 3.7 km’lik kuyrukta ortalama 30,2 dakikalarını harcıyor. Üçüncü sırada ise sürücülerin her gün ortalama 27,1 dakika kaybettiği Harem Feribot İskelesi’nin önü yer alıyor.

Akşam trafiğine damgasını Zeytinburnu Sahil Yolu vuruyor!

Ortaya çıkan sonuçlarda İstanbul’da akşam saatlerinde sürücülerin trafikte en uzun süre kalmasına neden olan nokta Kennedy Caddesi’nin Zeytinburnu sahil bölümünde yer alan kısmı olarak belirlendi. Bu yol üzerinde batı yönünde gitmek isteyen sürücüler her gün yaklaşık 3.9 km uzunluğundaki trafikte ortalama 36 dakika kaybediyorlar. İkinci ve üçüncü sıraları Boğaziçi Köprüsü’nün her iki yönündeki noktalar paylaşıyor.

Sabah ve akşam saatlerinde İstanbul’da trafiğin sıkışmasına yol açan tüm noktaları aşağıdaki çizelgeden öğrenebilirsiniz.

Sabah saatleri

Akşam saatleri

20 yorum
Gelecek gençlerin elinde!
19 Mayıs 2016, 10:22

Milli mücadelenin başladığı güne Atatürk’ün doğum günüm demesi 19 Mayıs’ın ne kadar önemli bir gün olduğunu bize tekrar hatırlatıyor. O gün, Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a ayak basarak Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini de atmış oldu. Bu büyük günü gençlere adayarak onlara verdiği değeri ve geleceğin ümidi olduklarını tüm dünyaya gösterdi.

19 Mayıs kutlamaları Yandex’te!

Türk tarihinin tüm zaferlerini ve ulusal bayramlarını unutmadığımız gibi bu büyük günü de Yandex olarak büyük bir gururla kutluyoruz. Geçen ay özel bir projeyle 23 Nisan’ı kutlamıştık ve çocukların neşesini herkesle paylaşmıştık.

Bugün ise 19 Mayıs ruhuna uygun olarak logomuzu tekrar tasarladık ve ana sayfamızda kullandık. Logomuza tıkladığınızda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı hakkındaki detaylı içerik ve bilgilere arama sonuçlarından kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Biz her şeyi gençliğe bırakacağız... Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.” sözü Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere olan inancını çok net anlatıyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nız kutlu olsun.

31 yorum