Yandex.Türkiye Resmi Blogu

Nisan 2016
Yenilenen Yandex.Haritalar hayatın her anında yanınızda!
19 Nisan 2016, 21:01

Kullananlar bilir, en beğenilen mobil uygulamalarımızdan biri olan Yandex.Haritalar aradığınız yeri rahat ve hızlı bir şekilde bulmanızı sağlar. Güncellediğimiz haritalar uygulamımız, bundan böyle hayatınızı ekstra kolaylaştırmaya devam edecek. Nasıl mı?

Az yer çok kapasite!

Telefonunuza indirebildiğiniz haritalar artık çok az yer kaplayacak. Örneğin 1,9 GB boyutunda olan İstanbul haritasını güncelleme ile birlikte 182 MB’a indirdik. Böylece hem mobil cihazlarınızdaki internet kotanızdan tasarruf edecek hem de cihazınızın kullanılabilir kapasitesi size kalacak.

Bir kere indir, dilediğin an kullan!

Artık adres ve yer arayabilmeniz için internet bağlantısına gerek yok. Örneğin, uçaktasınız ve tatil için gittiğiniz otelin adresini öğrenmek istiyorsunuz. Uçak modunda da çalışabilen Yandex.Haritalar uygulamamız hayatınızı bir tık daha kolaylaştıracak. Uçaktan, metrodan ya da internetin çekmediği herhangi bir yerden önceden mobil cihazınıza indirdiğiniz haritalar uygulamamızla tüm mekanları kolayca bulup, adres, telefon ve çalışma saatlerini istediğiniz an görebilirsiniz. Dilerseniz önceden aradığınız yerleri “Yerlerim” listesine de ekleyebilirsiniz.

26 yorum
Bu 23 Nisan, biz sözü küçüklere bıraktık!
23 Nisan 2016, 09:08

Dünyanın ilk ve tek çocuk bayramına sahip olmanın verdiği gururla Yandex olarak bu 23 Nisan’ı özel bir proje ile kutlamak istedik ve geleceğin gerçek sahipleri olan çocuklarımıza kulak verdik.

Bugüne özel arama sonuçlarımızdaki cevapları çocuklar veriyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedirden nasıl kutlandığına, en sevilen oyunlardan gelecek hayallerine kadar 23 Nisan’ın tüm neşesini Yandex’in arama sonuç sayfalarında bulabilirsiniz.

Çocuklarla geleceğimiz umut dolu!

Ana sayfamızı geleceğe şekil verecek çocuklarımızla yeniden tasarladık. Çocukların cevaplarının tamamını, bugün için özel hazırladığımız arama sonuçları sayfamızdan izleyebilirsiniz. Tabii ki hazır küçük kahramanlarla bir araya gelmişken her konuda onlara sorular sorduk ve birbirinden keyifli cevaplar aldık. 23 Nisan’ın gerçek kahramanlarının verdiği cevaplar geleceğimizin umutla aydınlandığını bize göstermiş oldu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu özel günü gelin, onlarla birlikte kutlayalım.

25 yorum
Kazadan sonra Çernobil’in son durumu Yandex.Panorama’da
26 Nisan 2016, 16:38

Çernobil Reaktör Kazası’nın üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen radyasyon seviyesi insan hayatı için risk taşımaya devam ediyor. 26 Nisan 1986’da meydana gelen patlama sonrası Pripyat kenti yüksek radyasyon nedeniyle yaşanamayacak hale gelmiş ve terk edilmişti.

Bu sınıfta zaman 26 Nisan 1986’da donmuş.

Çernobil’in 30. yıl dönümünde Yandex.Panorama ile bölgenin son durumunu, santral çevresindeki yolları ve hayalet kente dönen Pripyat sokaklarını 360 derecelik görüntülerle adım adım gezebilirsiniz. Tarihin en ciddi nükleer kazasının meydana geldiği yerleri görmek için Yandex.Panorama'yı ziyaret edebilirsiniz.

Bomboş sokakların ortasında eğlendirmeyi bekleyen bir dönme dolap.

21 yorum