Yandex.Türkiye Resmi Blogu

Kasım 2015
Fotoğraf ve videolarınız şimdi televizyonunuzda; Smart TV için Yandex.Disk
10 Kasım 2015, 15:51

Günümüzde kullandığımız birçok akıllı iletişim aracının sağladığı web tabanlı uygulama mağazaları sayesinde sevdiğimiz uygulamalara dilediğimiz her platformdan ulaşarak dijital dünyadaki hayatımıza kesintisiz devam edebiliyoruz.

Yandex’in servisleri arasında en sevilenlerinden biri olan Yandex.Disk de sahip olduğu bu çoklu platform özelliği ile; bilgisayar, tablet ve akıllı telefon yazılımları ardından Smart TV platformlarına da dağıtılmaya başlandı.

Smart TV için Yandex.Disk, webOS ve NetCast gibi yazılımları desteklemesinin yanı sıra WebKit ve Presto tabanlı tarayıcı kullanan Smart TV üreticileri için geliştirilen standart web tabanlı  API’si ile uygulamayı kullanıcılarına kolaylıkla sunabilmelerini sağlamaktadır.

Türkiye’de Smart TV için Yandex.Disk’in ilk uygulaması LG Smart TV için geliştirildi.  webOS Smart TV yazılımının kullanıcılarına sunduğu kolaylık ve rahatlık, Yandex.Disk fonksiyonlarını da televizyonunuzdan rahatça kullanabilmenizi sağlıyor.

LG Türkiye Smart TV bölümü ve pazarlama ekibinin katkılarıyla TV sahiplerinin Yandex.Disk uygulaması ile tanışabilmesi için platform ve sosyal medya üzerinden tanıtım çalışmaları başlatıldı.

Diğer yandan, farklı Smart TV üreticileri ile iletişimimizi sürdürerek fotoğraf ve videoları televizyondan izlemenin en keyifli yolu olan Yandex.Disk ile daha da çok kullanıcının tanışması için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Önceliği kullanıcılarını mutlu etmek olan uygulamamız TV’de nasıl görünüyor birlikte bakalım;


Kullanıcı Adı, QR Kod ya da Dijital Kod ile oturum açın:

Fotoğraf ve videolarınıza ulaşın:

Tam ekranda fotoğraflarınızı görüntüleyin, videolarınızı keyifle izleyin:



Geliştiriciler için Yandex.Disk web tabanlı API: https://tech.yandex.com/disk/


İş birlikleri için: bizdev-tr@yandex-team.com.tr

Nejla Bilge Atila, Yeni Medya Projeleri - İş Geliştime Müdürü, Yandex.Türkiye

25 yorum
disk,Uygulama
Windows 10'da aradıklarınızı Yandex ile bulun
18 Kasım 2015, 15:42

Microsoft’un Windows 10 işletim sistemli cihazlarda Yandex arama motorunu varsayılan olarak tercih ederek kullanıcılarına yerel bir arama deneyimi sunacağını geçtiğimiz ay içerisinde bir basın bülteni ile duyurmuştuk. İşbirliğimizin müjdesi niteliğindeki duyurumuzun ardından, bu hafta yayınlanan güncellemeyle birlikte Windows 10 kullanıcılarının Microsoft Edge ve Internet Explorer tarayıcılarında açılış sayfaları ve varsayılan arama motorları Yandex olacak. 

Söz konusu güncellemeyi aşağıdaki adresteki özel sayfadan indirerek, Windows 10'un son sürümünü ücretsiz olarak kullanabilirsiniz:
https://yandex.com.tr/soft/windows

32 yorum
Tarayıcı,Arama
Yeni gösterim pozisyonları ve reklamlarda görseller
19 Kasım 2015, 15:34

Yandex.Direct'e yeni reklam gösterim pozisyonları eklendi!
Artık sadece Arama'da değil, Yandex'in Mail, Haritalar ve Hava Durumu servislerinde de reklam gösterilecek. Bu sayede daha çok hedef kitleyi kapsayabilir ve diğer ilgili kullanıcıları da sitenize getirebilirsiniz.

Yeni alanlarda reklamlar, ziyaretçi kitlesinin ilgi alanlarına göre gösterilecek. Örneğin evcil hayvanlar için mama reklamını Direct'te yapıyorsanız yakın zamanda benzer şeyleri Yandex'te aratan veya evcil hayvanlar hakkında siteleri ziyaret eden kullanıcılar tarafından da  reklamınız görüntülenebilir.

Haritalar'da, Mail'de ve Hava Durumu'nda reklamlarınızı görsellerle birlikte yayınlayabilirsiniz.

Reklamlarınız şu şekilde görünecektir:

Görselleri hemen ekleyebilirsiniz: Doğrudan Yandex.Direct'in arayüzünden veya bir xls dosyası ya da API aracılığıyla görselleri yükleyebilirsiniz. Direct'in Profesyonel arayüzünü kullanan müşteriler reklamlara görsel ekleme özelliğini kullanabilir.

Diğer reklam materyalleri gibi görsellerin de moderasyondan geçmesi gerekmektedir. Temel koşul: Görsellerin reklam metnine ve geçiş sayfasına uygun olmasıyla birlikte iyi kalitede ve net olmaları. Görsel içeren reklamlarınızın moderasyonu başarıyla geçmeleri için koşullar listesini incelemenizi öneririz.

- Yandex.Türkiye Satış Ekibi

19 yorum
Direct