Yandex.Türkiye Resmi Blogu

Mart 2015
Karşınızda Yepyeni Bir Yandex.Mail
4 Mart 2015, 18:01

Yandex.Mail uygulamamız güncellendi. Yeni uygulama, tamamen yenilenen arayüz ve eklenen yeni özellikleriyle birlikte çok rahat bir e-posta deneyimi sunuyor.

2012’de kullanıma sunduğumuz Yandex.Mail mobil uygulamamızın iPhone için özel olarak geliştirilen sürümünde bugün önemli bir takım değişiklikler oldu. Üç yılın ardından yepyeni bir arayüze kavuşan Yandex.Mail iOS sürümünü ayrıca kullanımda büyük kolaylıklar sunan özelliklerle de donattık.

Yeni uygulamada ana ekran, e-postalarınıza ve onları yönetmek için kullanılan araçlara şimdiye kadar olmadığı kadar kolay bir erişim sağlıyor. E-posta ayarları, gelen kutusu ve diğer posta kutularının yanı sıra arama çubuğu da tek bir parmak hareketiyle rahatça erişilebilecek şekilde konumlandırıldı. E-postaları silmek, okundu veya okunmadı olarak işaretlemek gibi işlemler için ilgili e-postanın üzerinde parmağınızı sağa veya sola sürüklemeniz yeterli oluyor. Birden fazla e-posta hesabı olanlarımız ise tüm hesaplarını aynı uygulama üzerinden aynı anda kullanabiliyor. Hesaptan hesaba geçiş hiç bu kadar zahmetsiz olmamıştı desek yeridir.

 

 

Tüm bunların yanı sıra yeni Yandex.Mail, internet bağlantısı olmadığında da e-postaların okunmasını ve yanıt yazılmasını mümkün kılıyor.

Yeni iOS sürümünü buradan indirebilirsiniz.

26 yorum
Mail
Çanakkale Zafer'nin 100. Yılı
19 Mart 2015, 12:29

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yılına ithafen 2 çok özel çalışma hayata geçirdik. Birincisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ne özel hazırladığımız ana sayfa tasarımımız ve özel arama sonucu sayfalarımız. Ana sayfamızda Anıtkabir Komutanlığı’ndan alınan izinle temin edilerek interaktif hale getirdiğimiz, aşağıda göreceğiniz özel resme yer verdik.

Ayrıca arama sonucu sayfalarımızda başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kazım Karabekir ve savaşın diğer önemli kahramanları hakkında detaylı bilgilere, savaşla ilgili görsellere ve videolara da erişebiliyor.

İkincisi ise, Yandex.Haritalar kapsamındaki panoramalarımızı Çanakkale’yi de kapsayacak şekilde genişletmiş olmamız. Bugünden itibaren Çanakkale Şehitleri Anıtı ve şehitlikler başta olmak üzere, “bir devrin battığı yer” İnternet üzerinden görülüp keşfedilebilecek.

312 kilometre yol boyunca toplam 32792 adet fotoğraf çekerek oluşturduğumuz 8198 panoramik görüntü ile elde edilen Çanakkale Panoramaları, sadece Çanakkale Şehitleri Anıtı ve bölgesini değil Çanakkale’nin ana cadde ve sokaklarını, Bozcaada ve Truva gibi tarihi ve turistik yerleri de ekranlarınıza taşıyor. Üstelik 96 megapiksellik yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla...

Çanakkale’de düzenlediğimiz lansman toplantımızda, yoğun gündeme rağmen bizi yalnız bırakmayarak günün anlam ve önemine değinen Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, konuşmasında “...bu panoramaların, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında şehrimize verilen en büyük armağanlarından biri olduğuna inanıyorum.” diyerek bizi çok mutlu etti. Biz de toplantının sonunda kendisine Çanakkale Şehitler Abidesi’nin çerçeveli bir panoramik görüntüsünü günün hatırası olarak takdim ettik.

(Fotoğraftakiler, soldan sağa: Yandex.Türkiye Haritalar Ürün Müdürü Onur Karahayıt, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Yandex.Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Peter Bulut Ağca)

Bu sene kullanıma açacağımız diğer şehir panoramaları için gözünüz bizde olsun!

18 yorum
Özel Günler,haritalar,Panoramalar
Firefox’un Türkçe Sürümünde Varsayılan Arama Motoru Yandex!
25 Mart 2015, 13:51

Türkiye’de hizmet vermeye başladığımız ilk günden bu yana Türkiye’deki internet kullanıcılarına arama motoru alanında farklı ve iyi bir alternatif sunmak adına Yandex arama deneyimini sürekli olarak geliştiriyoruz. Yaptığımız çalışmaların doğru yolda olduğunu gösteren bir gelişme de, Mozilla ile Türkiye için yaptığımız iş birliği oldu. Önümüzdeki hafta kullanıma sunulması beklenen güncellemeyle birlikte Firefox’un Türkçe sürümünde varsayılan arama motorunun Yandex olacak!

Bu işbirliği, Mozilla’nın farklı ülkelerde yerel anlamda uygun ve başarılı hizmet verdiğini kendi bünyesinde yaptığı testlerle saptadığı arama motorlarını varsayılan olarak belirleme stratejisinin bir parçası. Detayları bir de Mozilla İş ve Hukuk İlişkilerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Denelle Dixon-Thayer’den dinleyelim:

“Firefox’u kullanıcıların ihtiyaçlarına göre farklı seçenekler sunan bir tarayıcı haline getirmek için kararlı bir şekilde çalışıyoruz. Tüm dünyada tek bir varsayılan arama motoru sunmak yerine, ülkeler özelinde yerel anlamda uygun bulduğumuz arama motorlarıyla iş birlikleri yapmaya yönelik ve daha esnek bir yol izlemeye başladık. Yandex ile hali hazırda var olan iş birliğimizin yeni bir adımı olarak, Türkçe sürümümüz için tercihimizin Yandex olduğunu duyurmak bizim için heyecan verici bir gelişme. Yaptığımız testler sonucunda Yandex, Türkiye’deki internet kullanıcıları için çok iyi ve yerel anlamda doğru sonuçlar veren bir arama motoru olduğunu kanıtladı ve yeni güncelleme ile birlikte Firefox kullanıcılarının varsayılan arama motoru olacak.”

Varsayılan arama motoru Yandex.com.tr’ye ayarlı Firefox, 30 Mart’ta Windows, Mac, iOS ve Android platformlarında kullanıma sunulacak.

13 yorum
Tarayıcı