Buradasın
Azerbaycan Pazarı ve Türkiye-Azerbaycan Turizm İlişkileri Röportajı
youtube.com/watch?v=ALVJ1n6Y_c4Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir röportaj formatında olup, Azerbaycan'ın en büyük acentelerinden biri olan İrade Hanım ile yapılan bir sohbeti içermektedir.
- Röportajda Azerbaycan pazarı ve Türkiye ile olan turizm ilişkileri detaylı olarak ele alınmaktadır. İrade Hanım, Azerbaycan'ın Türkiye'ye olan turizm potansiyelini, bu yıl 30 bin Antalya, 15 bin Bodrum ve 5 bin Kıbrıs'a turist gönderileceğini belirtmektedir. Ayrıca Azeri turistlerin profili, tercih ettikleri oteller ve tatil tercihleri hakkında bilgiler verilmektedir. Röportajın sonunda Türkiye'den Azerbaycan'a gelen konuklar ve Azerbaycan turizminin Türkiye'de inşa edilmesi için yapılan çabalar da konuşulmaktadır.
- 00:14Azerbaycan Pazarı ve Türkiye İlişkileri
- Azerbaycan pazarı Türkiye acentası olarak on senedir faaliyet gösteren bir pazardır.
- Azerbaycan ve Türkiye arasında kardeşlik ilişkileri vardır ve Azerbaycan Türkiye'nin en çok bip aldığı pazarlardan biridir.
- Azerbaycan Havayolları tek uçağını koyuyor ve alternatif uçak olmadığı için bilet fiyatları çok yüksektir.
- 01:19Azerbaycan'ın Türkiye'ye Uçuşları
- Azerbaycan İstanbul ve Antalya'ya uçuyor, bu sene Bodrum, Dalan ve Kuşadası'na da uçaklar açılacak.
- Azerbaycan'ın Türkiye'ye ve Kıbrıs'a bir haftada iki uçakla Azar Bakır Kıbrıs uçaklarını destekleyecek.
- Bu sene Azerbaycan'ın Türkiye'ye ve Kıbrıs'a toplam otuz bin turist götüreceği tahmin ediliyor.
- 02:18Bodrum Destanasyonu
- Bodrum destinasyonu bu pazarda çok iyi tutuyor ve bu istikamette de çok iyi işler yapılacak.
- Bodrum'un tercih edilme nedeni havasının kuru olması ve Antalya'nın biraz rutubetli gelmesidir.
- 02:55Azeri Turistin Profili
- Azeri turistlerin ortalama kırk yaş üstündedir ve saray aile otellerinde rahatlık ararlar.
- Çocuk animasyonları ve çocuklara yönelik programları iyi olan geniş otelleri tercih ederler.
- Genç Azeri turistler genelde kaliteli disk olarak tercih ederler ve üç yıldızlı otellerde tatil yapmayı istemezler.
- 04:41Türkiye'den Azerbaycan'a Gelenler
- Türkiye'den gelen konuklar genelde iş adamları olup, protokol amaçlı olanları Azerbaycan Büyükelçiliği ve İstanbul Konsolosluğu destek veriyor.
- Turist amaçlı çok az Türkiye'den Azerbaycan'a gelenler vardır.
- Azerbaycan, Türkiye turizmcilere, konuklara ve yatırımcılarına davet ediyor ve Azerbaycan turizmini Türkiye'de inşa ettirmek istiyor.