Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir turizm uzmanıyla yapılan röportaj formatındadır. Konuşmacı, Antalya turizm sektörünün 2016 yılı için öngörülerini paylaşıyor.
- Röportajda 2016 turizm sezonu için iç pazar ve Avrupa pazarındaki rezervasyon oranları, Rusya pazarındaki durum ve gelecek sezonun beklentileri ele alınıyor. Konuşmacı, şubat-mart aylarında iç pazar ve Avrupa pazarının toparlanacağını, Rusya pazarından beklenen turist sayısının 700-800 bin civarında olabileceğini belirtiyor. Ayrıca sektörün moralinin önemini vurgulayarak, maliyet odaklı ve planlı bir yaklaşım gerektiğini ifade ediyor.
- 00:062016 Rezervasyon Durumu
- 2016 rezervasyonları iç pazarda %20, Avrupa pazarında %35-40 oranında gerçekleşebilir.
- Şubat ve Mart aylarında bu farkın kapatılabileceği öngörülüyor.
- İspanya ve Yunanistan dolduktan sonra rezervasyon akışlarının Türkiye'ye gelişeceği ve İstanbul fuarları sayesinde iç pazarda artış olacağı belirtiliyor.
- 01:10Rusya Pazarı ve Gelecek Beklentileri
- Rusya pazarında uçak bağlantıları var ancak talebin oluşup oluşmayacağı henüz belirsiz.
- Rus turist sayısı 500-600 bin arasında olabilir, orta tahmin 700-800 bin kişi civarında.
- Rusya'dan gelen 2-2,5 milyon turistin yerine başka bir turist pazarı bulunamıyor.
- 02:18Sektörün Geleceği ve Stratejisi
- Sektörün morale ihtiyacı var ve herkes birbirine destek olmalı.
- Maliyet odaklı ve fiyat odaklı bir yıl olacak, moral bozulmamalı.
- Antalya'da veya Türkiye'de turizm bitmiyor, sadece azalma söz konusu.
- Rus parayla çalışan otellerin bazılarının kapatılacağı, bazılarının Temmuz'da Türkler için açılacağı söylentileri var.