Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Melis adlı bir gezginin 24. doğum gününde Instagram'dan tanıdığı Anıl ve 16 kişilik bir grupla Moskova'ya yaptığı seyahati anlatan bir vlog formatındadır.
- Videoda Melis, İstanbul Havalimanı'ndan başlayarak Moskova'ya varışını, hostele yerleşmesini ve dört günlük seyahatini paylaşıyor. Seyahat rotası Moskova, Murmansk ve Petersburg'dan oluşuyor ve Melis, Rusya vizesi alma sürecini, hazırladığı kıyafetleri ve Moskova'daki deneyimlerini anlatıyor.
- Videoda Moskova'nın önemli turistik yerleri gösteriliyor: Kremlin, Kurtarıcı İsa Katedrali, Dünya Savaşı anıtları, dünyanın en eski alışveriş merkezi, Bolşoy Tiyatrosu, Nazım Hikmet'in mezarı ve Rusya'nın ünlü mezarlığı. Ayrıca Melis, Kızıl Meydan'da sıcak şarap içiyor, meşhur dondurmayı deniyor ve Bolşoy Tiyatrosu'na gidiyor. Video, Moskova'dan üç saat uzaklıktaki Vurmask'a kuzey ışığı görmek için seyahat edeceğini belirterek sona eriyor.
- Rusya Seyahati Planı
- Konuşmacı 22 Ocak'ta Rusya'ya gidiyor ve 23 Ocak'ta doğum gününü kutlayacak.
- Doğum gününde farklı bir ülkeye gitmek ve kuzey ışıklarını görmek istemiş, Finlandiya'ya gitmek istemiş ancak Schengen vizesi çıkmadığı için Rusya'ya karar vermiş.
- Seyahat rotası Moskova, Murmansk ve Petersburg olacak ve toplam 16 kişiyle birlikte seyahat edecek.
- 01:17Seyahat Hazırlıkları
- Seyahat için tayt, içlik, yün çorap ve peluş bir kıyafet giymiş.
- Obeda Hava Yolları'nda bavul alacak ve normal Türk Hava Yolları ile aynı fiyata denk gelecek.
- Vize yaklaşık bir haftada çıkmış, Rustur firmasından 140 dolar karşılığında almış, hızlı vize için 250 lira fazla vermiş.
- 03:35Havalimanı ve Moskova'ya Varış
- Havalimanında COVID ile ilgili sorular içeren bir form doldurmuş.
- Moskova'ya vardığında hayatımda ilk defa bu kadar soğuk bir yere geldiğini belirtmiş.
- Havalimanından yaklaşık 40 dakika uzaklıkta bulunan Hostella'ya gitmiş ve Yandex Taksi'nin Uber yerine daha uygun fiyata ve güvenli olduğunu belirtmiş.
- 06:28Moskova'da İlk Gün
- Moskova'da ünlü caddelerden birinde dolaşmış ve havaalanında 30 GB yerine 50 GB internet almış.
- Şehirde insanların genellikle uzun montlar giydiğini ve üstlerine kürt tarzı geleneksel kıyafetler giydiğini görmüş.
- 24 yaşına girdiğini ve bu seyahatin kendisine verdiği en güzel doğum günü hediyesi olduğunu belirtmiş.
- 07:57Moskova'da Yemek ve Metro
- İlk öğünde tavuklu bir yemek ve yeşil bir salata yemiş, Rusların tatlılarının çok güzel olduğunu belirtmiş.
- Metro ile Kremlin'e doğru giderken, her metro istasyonunda farklı sanatsal eserler olduğunu ve dokunulduğunda Moskova'ya tekrar gelme hissi verdiğini görmüş.
- Metro istasyonlarının büyük ve derine yapıldığını, bazı istasyonların Dünya Savaşı sonrasında yapıldığını belirtmiş.
- 10:30Doğum Günü ve Katedral
- Bailin önündeyken 24 yaşına girdiğini tekrar belirtmiş.
- Instagram'ı 19 yaşında, YouTube'a 20 yaşında açtığını ve dört sene geçtiğini anlatmış.
- Yeni yaşına daha düzenli bir hayat dilediğini ve Kurtarıcı İsa Katedrali'nde olduğunu belirtmiş.
- 12:00Moskova'da Meçhul Askerler Anıtı
- Pazar günü olduğu için ayine denk gelmiş ve yasak olduğundan görüntüleri çekebilmiş.
- Dünya Savaşı'ndan sonra ölen ismi cismi bilinmeyen meçhul askerler için yapılmış anıtın önünde nöbet değişimi olmuş.
- Putin'in odasının pencerelerinden biri olduğu düşünülen yerden Kızıl Meydan'a doğru ilerleniyor.
- 13:09Dünyanın En Eski AVM'si
- Dünyanın en eski alışveriş merkezinde sıcak şarap içiliyor ve AVM'nin saray gibi yapısı ilgi çekiyor.
- AVM'nin içi sokak sokak yapılmış ve sıcak olmasına rağmen dışarı gibi görünüyor.
- Meşhur dondurması 100 ruble (yaklaşık 15 lira) fiyatla satılıyor ve vanilyalı, buz gibi bir tadı var.
- 15:06Hot Dog Yemeği ve Bolşoy Tiyatrosu
- Taksiye binerek yaklaşık 2 km ötede meşhur ve lezzetli hot dog yemek için gidiliyor.
- Bolşoy Tiyatrosu Moskova'nın simgelerinden biri olup, biletler yaklaşık 15 dakikada bitiyor ve karaborsa oluyor.
- 50 dolar olan bilet 1500 dolara satılıyor.
- 17:07Nazım Hikmet'in Mezarı
- Nazım Hikmet'in mezarına gidiliyor ve burada yaşamış olduğu belirtiliyor.
- Vurmask'a geçip kuzey ışığı avlamak için dört gün boyunca orada olunacak.
- Rusya'nın en ünlü mezarlığında Tolstoy, Nazım Hikmet, Boris Yeltsin ve İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyetlere savaş kazandıran komutanlar bulunuyor.
- 19:54Nazım Hikmet'in Şiirleri ve Kahvaltı
- Nazım Hikmet'in "Sevdiğim kelebek gibidir aşk" ve "Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim" şiirleri okunuyor.
- Kahvaltıda cheddarlı yumurta, patatesli mantı gibi yiyecekler ve kahve içiliyor.
- Moskova'dan Vurmask'a uçakla üç saat uzaklıkta ve dört gün boyunca kuzey ışığı görmek için gidiliyor.
- 22:50Moskova'dan Veda
- Hava 5 derece olup, normalde eksi 10-20 derece oluyormuş.
- Moskova bloğu kapatılıyor ve sonraki bloğun Vurmask olacağını belirtiyor.
- İzleyicilerden kanala abone olmaları, videoyu beğenmeleri ve yorum bırakmaları isteniyor.