Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Türk Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen bir yayın ihalesi komisyonu toplantısının kaydıdır. Toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve komisyon üyeleri (Ali Koç, Burak Elmas, Göksel Gümüşdağ ve Mehmet Sepin) yer almaktadır.
- Toplantıda, Digitürk ile yayın anlaşmasının sona ermesi nedeniyle yeni dönem için yapılan yayın ihalesi süreci anlatılmaktadır. Komisyon, 14 Nisan 2021 tarihinde kurulmuş ve 14 Şubat 2022 tarihinde son teklif tarihi belirlenmiştir. İhaleye 36 yurt dışı ve 46 yerli firma başvurmuştur. Konuşmacılar, özellikle Anadolu kulüplerinin naklen yayın gelirlerinin %80'ini oluşturduğu ve bu ihalenin kulüplerin ekonomik sorunlarına çözüm getirmesi gerektiğini vurgulamaktadır.
- 00:20Yayın İhalesi Komisyonu Toplantısı
- İhale komisyonu toplantısına katılım için değerli komisyon üyelerine, temsilcilere ve katılımcılara hoş geldiniz deniliyor.
- Yeni dönem yayın ihalesi sürecinde sona doğru gelindiği belirtiliyor.
- Türk futbolu için çok önemli bir gün olduğu vurgulanıyor.
- 00:52İhale Süreci Hakkında Bilgilendirme
- Bu sezon sonu itibarıyla Digitürk ile yayın anlaşması tamamlanacak ve yeni dönem için ihale yapılması gerekiyor.
- 14 Nisan 2021 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu statüsüne istinaden Kulüpler Birliği Vakfı ile ortaklaşa Yayın İhale Komisyonu oluşturulmuş.
- Ticari değeri en yüksek seviyeye çıkarmak ve Türk futbolu için en iyi rakamı oluşturmak hedefiyle çalışmalar başlatılmış.
- 01:54Komisyon Çalışmaları
- Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve komisyonda yer alan Ali Koç, Burak Elmas, Göksel Gümüşdağ ve Mehmet Sepin'e teşekkür ediliyor.
- İhaleyle ilgili şartname hazırlanırken kulüplerin görüş ve önerileri çok önemliydi.
- Komisyonda yer alan dört kulüp başkanının katılımıyla uyum içerisinde birçok toplantı yapılmış.
- 02:49Şartname Hazırlama Süreci
- Komisyon danışman olarak altı-yedi aday seçmiş ve kendilerinden destek almış.
- Bütün dünya modelleri incelenmiş ve gelişen teknoloji baz alınarak yeni ürünler ve farklı paketler üzerinde odaklanılmış.
- Avrupa'da birçok ligde geçerli olan modellerden hareketle bol seçenekler sunan çoklu paket sistemi içeren özel bir şartname hazırlanmış.
- 03:37İhale Detayları
- İhale bütün sermaye şirketleriyle kamu kurum ve kuruluşları, ortak girişimleri ve iş ortaklarına açılmış.
- Şartname 20 Ocak'ta kamuoyuna duyurulmuş.
- Son teklif tarihi olan 14 Şubat bugün itibariyle sona ermiş.
- 04:21Teklif Durumu ve Teşekkürler
- 36 firma yurt dışından, 46 firma şartnameyi incelemek için almış.
- Türk futboluna katkı yapmak isteyen yerli yabancı tüm seçkin yayıncı kuruluşlara teşekkür ediliyor.
- Komisyon olarak teklifleri not edip değerlendirecek ve en iyi teklifi alarak kazanan yayıncılarla yolumuza devam edeceğiz.
- 05:43Kulüp Başkanının Konuşması
- Son iki yıldır ciddi ekonomik sorunlarla karşı karşıya olan futbol kulüplerinin en önemli gelir kaynağının nakliye yayın gelirleri olduğu belirtiliyor.
- Özellikle Anadolu kulüplerinin gelir kaynaklarının %80'ini nakliye yayın gelirinin oluşturduğu vurgulanıyor.
- Ekonomik sıkıntılar hem saha performansı hem de kulüp performansı olarak ciddi sorunlar ortaya çıkarmış.
- 07:04Ekonomik Sorunların Önemi
- Finansal anlamda yaşanan irtifa kaybının kulüpler için performans olarak da irtifa kaybına sebep olduğu belirtiliyor.
- Ekonomik sıkıntılar izale edilmediği takdirde, finansal problemler çözüm bulmadığı takdirde Türk futbolunun arzu edilen noktaya gelmesi hayalcilikten öteye bir tutum olur.
- Kulüpler Birliği olarak önümüzdeki ihale sürecinden ortaya çıkacak neticenin kulüplerin ekonomik problemlerine çözüm olacağı düşüncesiyle bu ihalenin Türk futbolu adına hayırlı uğurlu olmasını diliyor.