Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu videoda Trabzonspor Başkanı, 30 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe giren lisans talimatı hakkında görüşlerini paylaşıyor.
- Başkan, talimatın 2019-2020 sezonu için hazırlanmış olduğunu ve bu talimatın harfiyen uygulanması gerektiğini vurguluyor. Özellikle borçlanma faizi konusunda Trabzonspor'un yaşadığı haksızlıkları anlatıyor. İmzalanmış kredi sözleşmesinde %21 faiz oranı olduğu halde, talimatın %31,5 olarak belirlenmesi sonucu kulübün 80 milyon lira civarında zarar gördüğünü belirtiyor. Ayrıca, diğer kulüplerin itirazları olmadan bu değişikliklerin gündeme gelmeyeceğini ve bu değişikliklerin adil olmadığını savunuyor.
- Lisans Talimatı ve Uygulanması
- Lisans talimatı 30 Haziran tarihinde yürürlüğe girdi ve 2019-2020 sezonunda uygulanmak üzere hazırlanmıştır.
- Talimata harfiyen uyan, tamamen ihlal eden ve bazı şartlarını yerine getirip bazılarını yerine getirmeyen kulüpler bulunmaktadır.
- Herhangi bir kulübün isteğiyle yapılacak değişiklik, talimata uyan kulüplere haksızlık olarak nitelendirilir.
- 01:01Talimatın Uygulanması ve Adalet Sorunu
- Talimatın yürürlüğe girdiği şekliyle sezon tamamlanmalı, aksaklıklar varsa 2020-2021 sezonunda düzeltilebilir.
- Trabzonspor başta olmak üzere bazı takımlar talimatın limitlerine uymakta, oyuncu satarak veya varlıkları nakde dönüştürerek kadro daraltmasına gidiyor.
- Talimatın yürürlüğe girmesinden sonra dört-beş ay geçtikten sonra bazı kısıtlamaların gevşetilmesi adaletle bağdaşmaz.
- 02:19Trabzonspor'un Faiz Oranı Sorunu
- Talimat yürürlüğe girerken borçlanma faizi %31,5 olarak belirlenmiş, Trabzonspor'un borç faizi ise %21 olarak yapılandırılmıştır.
- Trabzonspor'a %10'luk bir haksızlık yapılmış, bu nedenle oyuncu satmak ve varlıkları nakde çevirmek zorunda kalmıştır.
- İmzalanmış kredi sözleşmesindeki faiz oranı dikkate alınmadan %31 faiz oranı uygulanmıştır.
- 04:14İtiraz ve Adil Karar Sorunu
- Trabzonspor'un itirazı mantıklı olsa da, bedel ödedikten sonra yolun yarısında değişiklik yapılması adil değildir.
- Kayba uğradıktan sonra faiz oranının değiştirilmesi, "pardon" denilmesi masum değildir.
- Diğer kulüplerin itirazı olmasa bu değişiklikler gündeme gelmez, ancak bu konu federasyonda gündeme gelmektedir.