Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Spor Ajansı'nın stüdyo programında sunucu Ezgi, Seyit Ateş, Cem Kerpiççiler ve diğer futbol yorumcularının yer aldığı bir spor analiz programıdır. Programda futbol teknik direktörleri ve analistler Türk futbolunun güncel durumunu değerlendiriyor.
- Video, Beşiktaş-Fenerbahçe derbi maçının detaylı analiziyle başlayıp, Süper Lig'deki zirve mücadelesi (Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor) üzerine odaklanıyor. Ardından Galatasaray-Trabzonspor maçının değerlendirilmesi, Galatasaray'daki Barış Alper Yılmaz konusu ve Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi performansı ele alınıyor. Son bölümde ise Avrupa'da forma giyen milli yıldızlardan hangisinin bu sezon daha çok gol katkısı verdiği sorusu soruluyor.
- Programda ayrıca Beşiktaş'ın transfer politikası, Fenerbahçe'nin Tedesco yönetimindeki gelişimi, Galatasaray'ın Okan Buruk yönetimindeki stratejik değişimleri ve Süper Lig'deki puan durumu gibi konular da detaylı şekilde inceleniyor. Trabzonspor'un genç kadrosu ve Fatih Tekke'nin teknik direktörlüğündeki performansı da programın önemli bir bölümü oluşturuyor.
- Spor Ajansı Programı ve Derbi Değerlendirmesi
- Spor Ajansı programında Seyit Ateş ve Cem Kerpiççiler konuk olarak haftanın açılışını yapacaklar.
- On birinci hafta dev mücadelelere tanıklık edildi ve özellikle derbi maçı değerlendirilecek.
- Dün Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında evinde 3-2 mağlup oldu.
- 00:53Seyit Ateş'in Derbi Değerlendirmesi
- Dünkü maç Türkiye'nin gündemini bir gün önceki Trabzon-Galatasaray maçıyla birlikte dört cepheyi ilgilendirdi.
- Beşiktaş'ın kadro yapısındaki eksiklik ve kulübenin eksikliği diğer takımlara göre dezavantaj oluşturuyordu.
- Beşiktaş maçın başlangıcında çok iyi başladı, ancak 23. dakikada Orkun Kökçü'nün hatasıyla ritmi bozuldu.
- 02:41Maçın Sonuçunu Etkileyen Faktörler
- Sergen Yalçın'ın ikinci hatası da maçın sonucunu etkiledi; monitörden seyredip sonuca makul yaklaşacağına sahanın içine girerek ihlalde bulundu.
- Beşiktaş 10 kişiyle bile maçı tutabilirdi, Fenerbahçe dün hiçbir şey yapmadı.
- Fenerbahçe 500'ün üstünde pas yaptı ancak Beşiktaş'ın kendi alanına çekilmesi ve Fenerbahçe'yi beklemesi nedeniyle bir şey üretmedi.
- 04:48Beşiktaş'ın Performansı
- Emirhan son birkaç haftadır iyi bir ritim yakalamış ve iyi bir oyun oynuyordu.
- Emirhan'ın acemice bir hareketle Galatasaray maçında Mert'in yaptığı hatayı yapınca Fenerbahçe haklı olarak bir gol attı.
- Seyit Ateş'e göre Fenerbahçe dün galibiyeti hak edecek hiçbir oyun oynamadı.
- 05:41Maçın İki Farklı Bölümleri
- Dün gece doksan dakika içerisinde iki ayrı maç oynandı; Orkun'un 26. dakikadaki kırmızı kartına kadar ve sonrasında.
- Fenerbahçe sol taraftan atak yapmaya çalıştı ancak netleştiremedi, sağ taraftan neredeyse hiç atağa kalkamadı.
- Sergen Yalçın hoca ilk 26 dakikada Tedesko'yu mat etti, İsmail Yüksey'in bağlantısını kesti ve Fenerbahçe top yapamadı.
- 06:45Tedesko'nun Kadro Tercihi ve Sorunları
- Levent'in tercihi doğru değildi, herkes şaşırarak izledi ve herhangi bir yansıması olmadı.
- Nis maçında Kerem ile Arşi Brown arasındaki ilişki doğru yürümedi, Tedesko defalarca Arşi Brown'u Kerem'in merkezileştiğinde kanattan gitmesini istedi.
- Levent'in 1.76 boyunda olması ve Ceyda'nın sürekli üstünden kafa vurdurması, Beşiktaş'ın kafa golü bulması senaryosunu net olarak sahaya yansıttı.
- 08:08Orkun Kökçü'nün Kırmızı Kartı ve Sonuçları
- Orkun Kökçü'nün hatasından sonra Sergen Yalçın o hatayı büyütünce, 10 kişi kalan takımını yedek kulübesinden yönetmek yerine sinirine hakim olmayıp türüne çıkınca Beşiktaş için maç bitti.
- Orkun Kökçü büyük bir makinanın önemli bir dişlisi olabilir, Emre Belezoğlu gibi sinir alplerinde karakteri koyacak nitelikte değil.
- 26'dan sonra Fenerbahçe ard arda goller buldu, İsmail'in kornerden kafa vuruşun ardından Asansyoun'un koşusu çok kıymetliydi.
- 09:49Maçın Son Aşamaları ve Hakem Performansı
- 45 ile 60 arası Beşiktaş'ın oyunu ortak olduğu anları görüldü, 60'tan sonra Fenerbahçe maçı daha fazla almaya çalıştı.
- Fenerbahçe 4-5 tane net pozisyon buldu ve ligin ayarlarıyla oynayarak Beşiktaş'ı denklem dışına itti.
- Hakem maçı iyi yönetebildiğini düşünülmedi, iki penaltısı güme gitti ve Oster Volde'nin rafaya yaptığı hareketle sarı kart göstermesi gerekiyordu.
- 11:38Fenerbahçe'nin Performansı ve Teknik Direktörü
- Fenerbahçe son altı maçta beş galibiyet ve bir beraberlik elde etmiş, ancak bu galibiyetin çok ihtiyacı vardı.
- Tedesko, Fenerbahçe'nin on bir maçını kazanmış ancak zaman zaman oyuncuları yanlış pozisyonlara yerleştirmiş, örneğin Levent'i 1.76 boyunda olmasına rağmen hava hakimiyeti için yanlış pozisyonda kullanmış.
- Fenerbahçe'nin 2-0'dan geri dönüşü önemliydi, ancak ilk 26 dakikada Sergen Yalçın'ın Tedesko'yu mat ettiği ve Fenerbahçe'nin oyuna çıkamadığı belirtiliyor.
- 13:19Beşiktaş'ın Kaptanlığı ve Transfer Stratejisi
- Orkun Kökçü'nün 22-23 yaşında olmasına rağmen Beşiktaş takım kaptanlığı yapması erken olduğu ve bu yükün ona ağır geldiği belirtiliyor.
- Beşiktaş'ın transfer planlamasında Masuaku'nun yerine Jurrasse'yi alması ve sonra Rıdvan'ı alması yanlış bir strateji olarak değerlendiriliyor.
- Beşiktaş'ın transfer organizasyonunda futbol aklı olmadığı ve scout olarak getirilen Eduardo Graf'ın Taylan Bulut'u bulması eleştiriliyor.
- 19:42Beşiktaş'ın Sportif Direktörü ve Sergen Yalçın
- Serkan Reşber'in Beşiktaş'ta Kasımpaşa'daki gibi bir pozisyonda olduğu ve takımın sportif direktörünün takım elbisesini giymesi gerektiği belirtiliyor.
- Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'ın doğru tercihi olduğu ancak uzun soluklu bir teknik direktör olmayı hedeflemesi gerektiği vurgulanıyor.
- Sergen Yalçın'ın üç-dört ayda bir tükenmemesi gerektiği ve Beşiktaş'ın şu anda sıkıntıda olduğu ifade ediliyor.
- 21:23Beşiktaş'ın Durumu ve Transfer Planlaması
- Ahmet Nur Çebi 2023 yılında kulübü teslim ederken Hasan Alta karanlık döneme dokuz puan fark vardı ve 44-45 puanla bitirdiler.
- Beşiktaş'ın kadrosu ligden kopacak bir kadro değil, ancak saha içinde ve organizasyonda sıkıntılar var.
- Beşiktaş'ın transfer planlamasında hatalar yapıldı, özellikle sol bek pozisyonunda.
- 24:14Fenerbahçe'nin Oyun Analizi
- Beşiktaş derbisinde Fenerbahçe %68-32'lik topla oynama üstünlüğüne sahip oldu, bu son birkaç haftadaki dengesini bozdu.
- Tedesco ile birlikte Fenerbahçe'nin topa sahip olma yüzdesi arttı, ancak son iki maçta (Stuttgart ve Gaziantep) farklı bir profil gösterdi.
- Tedesco'nun geldiği günden beri Fenerbahçe sekiz lig maçında lider oldu: gol ortalaması 1,90, topa sahip olma %61, isabetli pas 438, şut ve isabetli şut oranları da lider.
- 27:11Fenerbahçe'nin Oyun Gelişimi
- Fenerbahçe dokuz-onbir baskısı dışında farklı baskı modelleri uyguluyor, hücum çeşitliliği oluşturuyor.
- Ederson'un 60 metrelik uzun pasları ve stoper gibi ön tarafa çıkması takımın oyun gelişiminde önemli.
- Tedesco'nun arkasında durmak Saadettin Saran yönetiminin yaptığı en doğru işlerden biri, oyuncularla geliştirdiği ilişki ve oyuncuların birbirlerine olan yaklaşımları dikkat çekiyor.
- 28:42Fenerbahçe-Beşiktaş Maçı Değerlendirmesi
- Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında on kişi kalan Beşiktaş'a karşı iyi bir oyun ortaya koydu ve özellikle 60-90 arası oyunu tamamen kendisinin eline aldı.
- Beşiktaş'ta Rafa'nın bir pozisyonu dışında pozisyonu yokken, Fenerbahçe'de Tedesco ile doğru işler yapılıyor ve doğru adımlar atılıyor.
- Maçın başlangıcında problemli olsa da 26'dan sonra Tedesco ile alakalı olarak çok doğru işler yapıldı.
- 30:00Oyuncu Değerlendirmeleri
- Taçka'nın 60'tan sonra sahaya atılması doğru bulunuyor, ancak ilk 11 başlamaması doğru değil.
- Taçka'nın geriden 50-60 metreden attığı iki pas var ve aslında çilingir bir oyuncu.
- John Duran, 77 milyon euro'ya Suudi Arabistan'a gitti ve sürekli ilgi isteyen bir çocuk.
- 31:30Takım Stratejisi ve Oyuncular
- Nesri bağlantı yapamıyor ve ön tarafta Nesri'ye göre bir oyun yok.
- Kerem'in etkisiz olmasının bir sebebi Nesri'nin Kerem'i araması, Kerem ise Pavlisini arıyor.
- John Duran, ön taraftaki santrafının güçlü olması gerekiyor ve stoperlerin arasına girip onları zorlaması gerekiyor.
- 32:56Tedesco'nun Açıklamaları
- Tedesco'nun maç sonu yaptığı açıklamadaki "rakipleri çok önemsemiyorum, maçlarını izlemiyorum, sadece kendinize odaklandım" bölümü tartışmalı.
- Konuşmacı, hayatın en kötü demecinin rakibi küçümsemek olduğunu ve Tedesco'nun bu cümleyi küçümseme olarak algılamadığını belirtiyor.
- Tedesco ve Sadettin Saran yönetimi, Galatasaray'ı ne zaman kenara bıraktı, Fenerbahçe'de işler düzeldi.
- 35:58Fenerbahçe'nin Durumu
- Fenerbahçe ve Galatasaray şu anda Türkiye Ligi'nin çok üstünde bir kadro yapılanması oluşturdular.
- Beşiktaş'ın değeri 120-130 milyon euro, Trabzon'un değeri 70-80 milyon euro iken, Fenerbahçe'nin ve Galatasaray'ın değeri 315-320 milyon euro civarında.
- Konuşmacı, geçen zaman içerisinde beklentilerine cevap veren bir teknik direktör performansı görmediğini belirtiyor.
- 37:42Fenerbahçe ve Teknik Direktörü
- Fenerbahçe'nin şu anki kadrosunda bulunan oyuncuların tamamı Avrupa'nın bütün major liglerinde oyuncak adamlar olarak değerlendiriliyor.
- Fenerbahçe çok büyük bir yatırım yaptı futbola, John Duran'ın sadece kiralama bedeli yirmibir milyon.
- Fenerbahçe son altı maçta beş galibiyet ve bir beraberlik elde etmiş, sahaya çıktığında inanılmaz güzel ve doğru oynuyor.
- 39:45Tedesko'nun Değerlendirmesi
- Tedesko'nun her insanda olduğu gibi belli kompleksleri ve takıntıları var, Levent ile Bravo'nun tercihinde olduğu gibi yarın Asensio tercihinde de yanlışlık yapabilir.
- Freddy kenara alındı, İsmail şu anda iyi oynuyor, ancak konuşmacı için Cuk oturdu diye diyeceğim bir teknik direktör değil.
- 40:36Beşiktaş ve Sergen Yalçın'ın Dersleri
- İki derbi geride kaldı, birinde Beşiktaş'ın rakibi on kişi kaldı, birinde Beşiktaş on kişi kaldı ve her iki derbide de hem rakibinin hem de kendinin on kişi kaldığı senaryoları doğru yönetemedi.
- Sergen Yalçın Beşiktaş'ın Beşiktaş tribünleri için, Beşiktaş yönetimi için doğru tercihi, ancak şu ana kadar doğru performanslar sergileyemedi.
- Sergen Yalçın oyunu sanki Beşiktaş'ın oyuncuların hepsi çok kötü oyuncularmış gibi bir imaj yaratmaya çalıştı.
- 42:09Sergen Yalçın'ın Teknik Direktörlük Stili
- Sergen Yalçın Türk futbolunun yetiştirdiği önemli futbolculardan biri, önemli teknik direktör de olma ihtimali vardı.
- Sergen Yalçın uzun soluklu teknik direktörlük yapmayı sanki milletin kafasında böyle bir algı varken bu algıyı kendi kendine ispat hale getiriyor.
- Sergen Yalçın oyuna çok fazla müdahale etmiyor, oyuna çok fazla heyecan katacak hareketlerde bulunmuyor, çok donuk maç seyrediyor ve oyuncularla çok diyalog sağlamıyor.
- 44:27Beşiktaş'ın Genel Durumu
- Beşiktaş son dört sezondur on teknik direktör, üç tane başkan değiştirdi.
- Sergen Yalçın derbilerde çok başarılı bulunuyor, Galatasaray derbisinde ilk yarısında özellikle müthiş bir taktiksel oyun ortaya koydu.
- Sergen Yalçın'ın maç sonu açıklamaları pesimiz kötümser, sanki kendi yorumcu koltuğunda otururken Beşiktaş'ın hangi oyuncularla oynadığını takip etmemiş gibi geldi.
- 47:30Derbi Sonuçları ve Puan Farkı
- Onbirinci hafta önemli ve kritik bir haftaydı.
- Fenerbahçe'nin dün Beşiktaş'ı yenmesiyle birlikte Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki puan farkı da dörde indi.
- Yarışın ilerleyen haftalarda daha da kızışacağını, heyecanlı hale geleceğini söyleyebiliriz.
- 47:56Fenerbahçe'nin Durumu ve Geleceği
- Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada Fenerbahçe'nin kazanması, puan farkını dörde indirdi ve bu durum ligin rengini değiştirdi.
- Fenerbahçe'nin Tedesco ile doğru bir inşaat süreci devam ediyor ve hem taraftarlardan hem de yönetimden güvenoyu aldı.
- Fenerbahçe'nin eksik bölgelerini tamamladığında (santrafor ve sekiz numara) yarışta son ana kadar var olacağını düşünüyor.
- 49:25Fenerbahçe'nin Teknik Gelişimi
- Fenerbahçe'nin saha içinde oyunları gelişiyor, farklı hücum varyasyonları ve setler üzerinde çalışılıyor.
- Samandıra'da ortam iyileşti, oyuncular birbirlerine olan tavırlarını saha içinde net görüyoruz.
- Tedesko, Fenerbahçe'yi bir takım haline getirdi, kendine olan özgüveni yüksek ve bu takıma yansıyor.
- 50:41Fenerbahçe'nin Kadrosu ve Transfer Beklentileri
- Yusuf Enesri'nin formuyla kenara çekilip Jon Dura'nın sağda ilk onbir başlaması gerektiği düşünülüyor.
- Fenerbahçe'nin oyununa uygun, Kerem'i kıymetlendirecek ve stoperleri yerinden oynatacak bir dokuz numara gerekiyor.
- Devre arasında iyi bir sekiz numara ve santrafor transferi bekleniyor, ayrıca Fenerbahçe sadece set oyunu değil geçiş oyunda da oynayacak.
- 54:02Beşiktaş'ın Durumu
- Beşiktaş'ta işlerin yoluna girmesi için tepeden tırnağa bir organizasyonda farklılık ve bakış açısı değişikliği gerekiyor.
- Beşiktaş'ta yönetimsel bozukluklar var, Sergen Yalçın hoca takımın squat chef'i Eduardo Graph'tan rahatsız.
- Sergen Yalçın hoca her maça Beşiktaş-Galatasaray derbisi gibi takımını hazırlıyor, ancak sürekli şikayet etmekten vazgeçip Beşiktaş'a uygun bir oyun gösterirse işlerin düzelme ihtimali var.
- 56:37Beşiktaş'ın Lig Durumu
- Beşiktaş'ın dünkü maçı olumsuz etkiledi, galip gelseydi şu anda 20 puanı olacaktı ve üçüncü veya dördüncü olacaktı.
- Beşiktaş, Fenerbahçe-Galatasaray maçlarını doğru başladı ancak sonuç olarak doğru bitiremedi.
- Orkun Kökçü'nün kırmızı kartı acemice bir karar olarak değerlendirildi, hakem kararı yüzde yüz doğru.
- 57:57Beşiktaş'ın Kayıpları
- Beşiktaş dün önemli bir fırsatı kaçırdı, tam potaya girecekti.
- Beşiktaş bir önceki maçını alsaydı (kendi evinde Gençlerbirliği'ni yenseydi) tam potadaydı.
- Gençlerbirliği maçında 2-1 önde iken 2-3'e düştü, bu maçı Beşiktaş alsaydı çok doğru yola girecekti.
- 58:49Lig Zirvesi ve Fenerbahçe
- Derbi maçlarında iyi oynandı ancak sonuca etki etmedi, Beşiktaş'ın bu senede ligde mucizeler olması gerekiyor.
- Zirvede Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzon üçlüsü arasında kıyasıya bir mücadele olacak.
- Fenerbahçe dün Beşiktaş'ı deplasmanda yenip 3 puan alması, kendisini ileriki haftalarda daha iyi motive edecek bir pozisyona getirdi.
- 59:37Beşiktaş'ın Geleceği
- Tedescode dünkü sonuçla beraber rüştünü ispat etti, ikinci derbisi Trabzon'da ve Beşiktaş'ta yendi.
- Beşiktaş'ın Ocak ayında 2-3 doğru transferle ilerlemesi gerekiyor.
- Sergen Hoca'nın kendisini toparlaması ve sahanın içine dönmesi gerekiyor.
- 1:01:56Beşiktaş Yönetimindeki Değişim
- Dün olağan mali ve idari genel kurul toplantısı Beşiktaş'ta oldukça gergin geçti.
- Eski başkan Hasan Ara ve yönetimi mali ve idari açıdan ibra edilmedi ve bir yıllığına geçici olarak kulüpten ihraç kararı çıktı.
- Serdar Adalı yönetimi ise ibra edildi.
- 1:02:41Ahmet Nur Çebi ve Hasan Ara Karşılaştırması
- Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş'ı 35 milyon euro'luk bir kadroyla şampiyon yaptı ve ertesi yılki kadro yine aynı maliyetteydi.
- Hasan Ara Beşiktaş tarihinin karanlık dönemini yaşattı, 11 ayda Beşiktaş'ın borcu 7,5 milyar TL'den 15 milyar TL'ye çıktı.
- Hasan Ara'nın bir yıl uzaklaştırılması değil, sonsuza dek uzaklaştırılması gerekiyordu.
- 1:06:17Galatasaray-Trabzonspor Maçı
- Galatasaray-Trabzonspor karşılaşması kağıt üzerinde bol gollü ve keyifli bir mücadele olarak yorumlanmıştı.
- Maç golsüz eşitlikle tamamlandı, bu büyük bir maçta gol görememek hoş olmuyor.
- 1:06:44Galatasaray-Trabzonspor Maçı Değerlendirmesi
- Konuşmacı, popüler görüşün aksine taktiksel bir savaşın yaşandığı maçı keyifle izlediğini belirtiyor.
- Trabzonspor'un ligin en iyi press kırıcısı olduğunu, Galatasaray'ın ön alan baskısını kırdığını vurguluyor.
- Fatih Tekke'nin geriden pasta çıkmayı başarılı bir şekilde başardığını ve Wagner Pinoo üzerinden çalışılmış setlerle Galatasaray'ın kafasını karıştırdığını söylüyor.
- 1:07:44Maçın İlk Yarısı
- Trabzonspor maça çok iyi hazırlanmış ve ilk otuz dakikada Galatasaray'a neredeyse pozisyon vermemiş.
- Fatih Tekke'nin oynamayı tercih ettiğini, Okay tercihi olsaydı daha fazla merkezi kapatıp topu Galatasaray'a bırakıp gömülmeyi seçebileceğini belirtiyor.
- Galatasaray şu anda ligin lideri ve ön alan baskısını inanılmaz yapıyor, ancak Fatih Tekke ve ekibi bu baskıyı kırdı.
- 1:09:01Trabzonspor'un Pozitif Yönleri
- Tefal Kareli ile ligin en iyi merkezlerinden biri olduklarını, ön taraflarında Muci'nin eklendiğini ve zaman zaman olumlu işler yaptıklarını belirtiyor.
- Kalede Uğurcan'ı aratmayan bir pozisyonda olan oyuncunun 16 isabetli pası ve 10 uzun topu adrese teslim göndermesiyle mücadeleye damga vuran isimlerden biri olduğunu söylüyor.
- Batago adlı stoperin çok az konuşulmasına rağmen, O Simen'i bu kadar etkisiz hale getirebilmek önemli bir başarı olduğunu vurguluyor.
- 1:10:51Galatasaray'ın Eksiklikleri ve Maçın Genel Değerlendirmesi
- Galatasaray'ın O Simen ve Barış Alper Yılmaz gibi önemli oyuncuları olduğunu, ancak Sanane'nin bu maçta istenileni veremediğini belirtiyor.
- Merkezde Lema'nın stoper oynaması Torera'nın etkisini azalttığını, Torera'nın Lema olduğunda ön tarafa inanılmaz gittiğini söylüyor.
- Her iki hoca da birbirlerini durdurmak için saha içerisinde oyuncuları birbirleriyle eşlediklerini ve Trabzonspor'un oyunun her geçen gün üstüne koyarak geliştiğini düşünüyor.
- 1:11:54Fatih Tekke ve Trabzonspor'un Geleceği
- Fatih Tekke ile birlikte Trabzonspor'un yeni bir çağ açmanın arifesinde olduğunu ve destek sürerse kısa süre içerisinde büyük başarılar ulaşabileceğini belirtiyor.
- Trabzonspor'un 24,90 yaş ortalamasıyla Süper Lig'in en genç takımı olduğunu ve Fatih Tekke'nin teknik direktör takımı yarattığını vurguluyor.
- Fatih Tekke'nin oyuncularla kurduğu ilişki ve birebir mesajlarını verebilmesi sayesinde Trabzonspor'u çok beğendiğini söylüyor.
- 1:12:34Trabzonspor'un Performansı
- Trabzonspor bu sezon genç bir kadroyla oynuyor ve Fatih Teke'nin teknik direktörlüğünde başarılı bir performans sergiliyor.
- Trabzonspor oyunun her alanında doğru şeyler yapıyor ve kaleci Uğurcan'ın liderlik özellikleri takıma büyük katkı sağlıyor.
- Trabzonspor ligin en genç takımı olup 24,5 yaş ortalamasıyla oynuyor ve büyük transfer bedelleri ödemeden sıradan oyuncular alarak başarılı bir kadro oluşturmuş.
- 1:17:11Galatasaray'ın Durumu
- Galatasaray Türkiye Ligi'nin top noktasında bir takım yapısına sahip ve her alanında oyuncuları hazır vaziyette.
- Lamine'nin stoper pozisyonunda oynaması Galatasaray'ın orta sahasındaki dinamizmi biraz eksiltti.
- Galatasaray hücumdaki presi ve orta sahadaki doğru top kullanmasıyla ligin şampiyon adaylarının birinci sırasındaki takım olarak görülüyor.
- 1:18:48Barış Alper Yılmaz Sorunu
- Barış Alper Yılmaz sürecinde hem kulüp hem de oyuncu tarafı doğru şekilde yönetmedi ve bu durum oyuncuya zarar verdi.
- Barış Alper Yılmaz'ın eski performansına yaklaşma konusunda soru işaretleri var ve kendini ispatlamaya çalışan bir profile dönüştü.
- Barış Alper Yılmaz'ın gelecekte olumlu bir sürece geçişin olacağı konusunda şüpheler var ve sezon sonunda yollarının ayrılabileceği düşünülüyor.
- 1:21:22Galatasaray'ın Duran Top Sorunları
- Galatasaray'ın bu sezon duran topta yaşanan sıkıntı önemli bir sorun olarak görülüyor.
- Geçen sezonlara göre Galatasaray'ın kornerden ve serbest vuruştan gol sayısı önemli ölçüde düşmüş.
- Barış Alper Yılmaz'ın elinden geleni yaptığını düşünse de, oyuncunun aklında başka kulüp olduğu için karar alıcı noktada olsaydı yolları ayırma tarafında olacağını belirtiyor.
- 1:22:24Okan Buruk'un Barış Alper Yılmaz'a Yaklaşımı
- Konuşmacı, Okan Buruk'un Barış Alper Yılmaz'dan kolay kolay vazgeçmeyeceğini ve onu kulübeye çekerek tamamen kaybetmek istemediğini düşünüyor.
- Okan Buruk'un Barış Alper'i oynatarak geri kazanmak istediğini belirtiyor.
- Konuşmacı, Okan Buruk'un sakatlık olmadıkça çok fazla oyuncuyu yanına çekeceğini düşünmediğini ifade ediyor.
- 1:22:50Takım İçindeki Ücret Dengesi
- Takım içerisindeki ücret dengesini anormal hale getirirseniz, azalan oyuncu çok alan oyuncuyu kıskanacak.
- O Simen'in yıllık 25 milyon euro alması durumunda, Barış Alper'in 2 milyon euro oynaması anormal bir durum.
- Futbolcular arasında kazanç bilgileri paylaşılıyor ve daha fazla alan oyuncu daha az alan oyuncuyu kıskanıyor.
- 1:23:57Galatasaray'ın Transfer Planlaması
- Galatasaray yıllardır transfer planlamasını doğru yapıyor, mevcut kadroyu muhafaza ediyor ve kilit transferler yapıyor.
- Her sene kadroyu değiştirmek Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzon gibi takımlara yol açıyor.
- Galatasaray son 3-4 yıldır doğru planlamalar yapıyor, ancak O Simen'i getirdiğinde iç transferdeki dengeleri yükseltmeyi unuttu.
- 1:24:47Taraftar ve Futbolcu Arasındaki Fark
- Türk taraftarları Avrupalı kadar hoşgörülü davranmıyor ve taraftarı futbolcuyla karıştırıyor.
- Futbolcu profesyoneldir, on yıl-onbeş yıl futbol oynayacak ve kazandığı parayla geleceğini dizayn edecek.
- Futbolcuyu taraftar gözüyle değerlendiremezsiniz, taraftar duygusaldır ve her şartta takım der.
- 1:25:25Barış Alper'in Durumu
- Barış Alper'in talebi doğruydu, ancak Galatasaray yönetimi bu süreci doğru yönetemedi.
- Barış Alper bu kulübe inanılmaz katkılar sundu, ikinci lig takımından gelip üst liglerde doğru oynayan az oyuncu.
- Okan Hoca'nın Barış Alper ile ilgili davranışında doğru olduğu, onu birden bire kenara çekerse adamı bitireceği belirtiliyor.
- 1:27:00Galatasaray'ın Avrupa Performansı
- Galatasaray ligde namağlup ünvanını korurken, Şampiyonlar Ligi'nde de iddiasını devam ettirmek istiyor ve önünde kritik bir Ajax karşılaşması var.
- Galatasaray'ın kadrosu ve arkasına aldığı rüzgarla Ajax maçı favorisi olarak görülüyor.
- Galatasaray geçen sezondan bu sezona Avrupa'da inanılmaz bir değişim içerisinde, Okan Buruk hoca dengeli press yaptırmayı takımına gösteriyor.
- 1:28:21Galatasaray'ın Oyun Tarzı ve Oyuncuları
- Galatasaray tamamen olan baskısı yerine zaman zaman olan baskısı yapıp zaman zaman ikinci bölgede bekleyip rakiplerinde tuzak kuruyor.
- İlkay, Galatasaray'ın bu sezonki en önemli transferlerinden biri olarak değerlendiriliyor ve takımın metronom gibi ayarlayan merkez orta sahası olarak görülüyor.
- İlkay sahada bir akıl, akıl oyunlarını yapabilen ve takımın ne zaman ön tarafa çıkartacağını, ne zaman akınlar hızlanacağını belirleyen önemli bir oyuncu.
- 1:30:00Galatasaray'ın Kadrosu ve Avrupa Hedefi
- Ajax'ın bugünkü kadro maliyeti 187 milyon Euro iken, Galatasaray'ın maliyeti 320-330 milyon Euro olarak belirtiliyor.
- Galatasaray bu sene Osime'nin bonservisine 75 milyon Euro verdiğinde, şampiyonlar Ligi'nde mutlak manada üst taraflar olmalı hedefi belirlenmiş.
- Galatasaray'ın yedek kulübesi Türkiye Ligi'nde şampiyonluğa oynayacak durumda ve ikinci yarı oyuna giren oyuncuları başka takımlarda ilk 11 oynar ve şampiyonluğa oynar.
- 1:32:30İlkay'ın Eksikliği ve Maç Beklentileri
- İlkay'ın eksikliği hissedilecek ancak yerini dolduracak çok sayıda oyuncu var.
- Çarşamba günü 23:00'de oynanacak bu mücadele değerli ve ilerleyen saatlerde, yarın ve çarşamba günü daha detaylı değerlendirilecek.
- Şampiyonlar Ligi'nde daha fazla maç yöneten hakem Markus Merk olarak belirlenmiş.
- 1:36:26Spor Yarışması Soruları
- Konuşmacılar bir spor yarışması sorusunu tartışıyor ve "Alison" filminin iki karakteri arasında tercih yapıyorlar.
- Bir soruda "hiç düşünmediğiniz yerleri" ve "trickler var, hileler var" ifadeleri kullanılıyor, ancak konuşmacı hile olmadığını belirtiyor.
- Yarışmacılar üç hayırla cevap veriyor ve son sorudan ümitli olduklarını söylüyorlar.
- 1:37:33Milli Yıldızların Gol Katkısı
- Son soruda Avrupa'da forma giyen milli yıldızlardan hangisinin bu sezon daha çok gol katkısı verdiği soruluyor.
- Arda Güler, Kenan Yıldız, Hakan Çalhanoğlu ve Can Uzun isimleri arasında tercih yapılıyor.
- Can Uzun'un çok formda olduğu ve İtalya'da iyi bir sezon geçirdiği belirtiliyor.
- 1:38:52Cevapların Açıklanması
- Konuşmacılar Can Uzun'un doğru cevap olduğunu belirtiyor ve tebrik ediyorlar.
- Arda Güler'in 3 gol-6 asist, Kenan Yıldız'ın 3 gol-4 asist, Hakan Çalhanoğlu'nun 6 gol-3 asist ve Can Uzun'un 6 gol-4 asist yaptığı açıklanıyor.
- Can Uzun'un Alman Ligi'nde oynadığı ve oynadığı liglerin daha zor olduğu belirtiliyor.
- 1:39:21Yarışmanın Sonu
- Konuşmacılar Seyit Hoca ve Cem Keçiler'e teşekkür ediyorlar.
- Spor noktalama yapılıyor ve yayının gün ortasıyla devam edeceği belirtiliyor.