Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Teknofest kapsamında düzenlenen yarış için İstanbul Park pistinde yaptığı test sürüşünü göstermektedir.
- Videoda, Kasım ayında Formula 1'e ev sahipliği yapacak pisti test etmek için yarış otomobili kullanan Varank'ın, virajda pistten çıkması ve tehlike atlatması anlatılmaktadır. İlk yarışta Türkiye'nin ilk yerli otomobili 1968 model Anadolu 1000'i kullanırken, ikinci yarışta dünya cross yarışlarında kullanılan başka bir otomobille yarışmıştır. Varank, ikinci turda sert fren yapınca büyük tehlike atlatmış ve soğukkanlı tavırlarıyla dikkat çekmiştir.
- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Pist Testi
- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kasım ayında Formula 1'e ev sahipliği yapacak pistte denetimdeydi.
- Pisti test etmek için yarış otomobili kullandığı hızla girdiği virajda pistten çıktı, ancak tehlike atlattı.
- Yerli ve milli ralli otomobilinin direksiyonuna geçerek Kasım ayında Formula 1'e ev sahipliği yapacak pisti bizzat test etti.
- 00:36Teknofest Yarışında Varank'ın Performansı
- Teknofest kapsamında düzenlenen yarış için İstanbul Park pistindeydi.
- Önce Türkiye'nin ilk yerli otomobili 1968 model Anadolu bindi ve yarışta liderliği yeni nesil bir araçla yarışa katılan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya kaptırdı.
- İkinci yarışa dünya cross yarışlarında kullanılan başka bir otomobille çıktı, ilk turu başarıyla tamamladı ve ikinci tura hızlı başladı.
- 01:12Tehlike ve Soğukkanlılık
- Son viraja girerken sert fren yapınca büyük tehlike atlattı.
- Varank'ın kullandığı araç pistten çıktı, ancak soğukkanlı tavırlarıyla dikkat çekti.
- O anlar havadan da görüntülendi.