• Buradasın

    Fenerbahçe Yönetim Krizi ve Kongre Öncesi Röportaj

    youtube.com/watch?v=I1SPNdRGl38

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, Habertürk Özel'de yayınlanan, Fenerbahçe'nin yaklaşan kongresi öncesinde yapılan bir röportaj programıdır. Programda sunucu, Fenerbahçe başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar, Habertürk yazarı Serdar Çelikler ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Ali Koç yer almaktadır.
    • Video, Fenerbahçe'nin yönetim krizini, yaklaşan kongrede mevcut başkan Aziz Yıldırım ile Mehmet Ali Aydınlar arasındaki rekabeti ve 2010-2011 şampiyonluk kupası hakkındaki tartışmaları ele almaktadır. Program, Aziz Yıldırım'ın kongrede yaptığı konuşmalardan bir özet sunarak başlıyor, ardından Mehmet Ali Aydınlar'ın konuşmasını içeriyor ve son olarak Ali Koç'un röportajıyla devam ediyor.
    • Röportajda ayrıca Fenerbahçe'nin şike davası, Ali Koç ve Aziz Yıldırım arasındaki ilişkiler, hastanede yapılan görüşmeler, İbrahim Akın ile ilgili iftira iddiaları, Fenerbahçe Acıbadem'in sponsorluk iptali ve para iadesi konusundaki anlaşmazlıklar da tartışılmaktadır. Programın sonunda, Aziz Yıldırım'ın 22 kişilik listesi hakkında bilgi verilmektedir.
    00:01Fenerbahçe Kongresi ve Konuk Tanıtımı
    • Yarın Fenerbahçe'de tarihi bir kongre yapılacak ve bu kongrede mevcut başkan Aziz Yıldırım ile Mehmet Ali Aydınlar iki başkan adayı yarışacak.
    • Habertürk Özel programında Fenerbahçe başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar, kongreden oyların verilmesinden kısa bir süre önce stüdyoda ağırlanıyor.
    • Aziz Yıldırım'a da davet edilmiş ancak şimdilik televizyon yayınına çıkmıyor, cevap hakları doğarsa ekranlara gelecek.
    01:18Aziz Yıldırım'ın Konuşması
    • Aziz Yıldırım, Mehmet Ali Aydınlar'ın kendisine karşı eleştirilerini reddederek, 1998'de başkan olarak geldiğinde stat yapmak için bankadan para aldığını ve bu borcu 500 trilyon TL'ye kadar çıkacağını belirtiyor.
    • Yıldırım, Fenerbahçe'nin borcu 500 trilyon TL'den fazla çıkarsa kendisinin ödeyeceğini, her şeyini satacağını taahhüt ediyor.
    • Yıldırım, Mehmet Ali Aydınlar'ın Galatasaray'ın etrafında olduğunu ve bu nedenle federasyonda yanlış kararlar aldığını iddia ediyor.
    06:37Mehmet Ali Aydınlar'ın Konuşması
    • Mehmet Ali Aydınlar, 2010-2011 şampiyonluk kupasının tartışmasız Fenerbahçe'nin olduğunu ve bu kupanın anayasa teminatında olduğunu belirtiyor.
    • Aydınlar, Fenerbahçe'yi yeniden büyük Fenerbahçe taraftarının gururu haline getireceğini, mali olarak şeffaf ve hesap verebilir bir kulüp olmasını sağlayacağını taahhüt ediyor.
    • Aydınlar, Fenerbahçe'yi Avrupa'nın en büyük beş kulübünden biri yapacağını, üç büyük branşta her yıl Şampiyonlar Ligi seviyesinde en az çeyrek ve yarı final oynayacak takımlar kuracağını vaat ediyor.
    09:17Konuşmacının Salondan Ayrılma Nedeni
    • Konuşmacı kısa, öz ve anlamlı bir konuşma yaptığını düşünüyor ve bir gün önce uzun bir basın toplantısı yaptığı için net mesaj verici bir konuşmanın doğru olacağını belirtiyor.
    • Konuşmacı, aynı hikayeleri dinlemekten bıktığını ve neler söyleneceğini tahmin edebildiğini, bu nedenle konuşmasından sonra salonu terk ettiğini açıklıyor.
    • Konuşmacı, diğer basın toplantılarını izlemediğini çünkü neler konuşulacağını tahmin edebildiğini ve sürekli aynı konuların çarpıtıldığını belirtiyor.
    10:19Şampiyonluk Tartışması
    • Konuşmacı, Türkiye Futbol Federasyonu başkanı iken Türkiye Ligi'nin tescil edildiğini ve şampiyonunun Fenerbahçe olduğunu belirtiyor.
    • Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe'nin o sene şampiyon olduğuna hükmettiğini ve bu kararın anayasa teminatı altında olduğunu vurguluyor.
    • Konuşmacı, bu olayın bitmiş ve kapanmış olduğunu, artık tekrar gündeme getirilmesinin başka hiçbir sonuç çıkarmayacağını söylüyor.
    12:07Puan Silme ve Başarıların İade Edilmesi
    • Konuşmacı, puan silinmesi, başarıların iade edilmesi ve başarı paralarının verilmesi fikrinin genel kurulda reddedildiğini belirtiyor.
    • UEFA'nın garanti olarak geldiğini ve bu işin bittiğini, bir daha böyle bir şeyin olamayacağını söylüyor.
    • Konuşmacı, 18 Eylül'deki basın toplantısında net bir şekilde açıkladığını, puan silme konusu kabul edilseydi iki sene olacağını, ancak şimdi Fenerbahçe'nin üç sene Avrupa kupalarına gidemeyeceğini belirtiyor.
    13:04Fenerbahçe'nin Şampiyonluğu
    • Konuşmacı, o sene Fenerbahçe'nin şampiyon olamayacağını ancak şampiyonluğu son maça kadar taşıdığını, bunun kendisinin sayesinde olduğunu söylüyor.
    • O sistemini kendisinin getirdiğini ve o olmasaydı Fenerbahçe'nin lig birincisinden on puan geri kalacağını belirtiyor.
    • Konuşmacı, federasyon başkanlığı dönemindeki uygulamalarının en çok gündeme getirildiğini, özellikle Fenerbahçe'ye ceza verildiğinde kendisine "hain" denildiğini hatırlatıyor.
    14:00Fenerbahçe Yönetimindeki İddialar
    • Fenerbahçe'nin satıldığı ve başkan olmak için Aziz Yıldırım'ı aradan çıkarmak için bir yöntem belirlendiği iddiaları son günlerde ihanet noktasından bahsedilmiyor.
    • Ali Koç, Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'nin suçlu olduğuna inandığını belirtiyor.
    • İddialar iki noktaya dönüyor: biri konuşmacıya hiç inanmadığı, diğeri süreci kötü yönettiği.
    15:10Hastanede Yaşananlar
    • Konuşmacı, Fenerbahçe yönetiminin hiçbir zaman samimi olmadığını ve bu yüzden işin daha az hasarla kapanmadığını söylüyor.
    • Aziz Yıldırım'ın kendisine üç defa Fenerbahçe başkanlığı teklif ettiğini, kendisinin ise 26 sene kulübe hizmet ettiğini belirtiyor.
    • Hastanede ziyaret edildiğinde Aziz Yıldırım'ın daha sağlam olduğunu, kendisinin ise anjiyo olmuş ve yatakta yatarken Aziz Yıldırım'ın dışarıda dolaştığını anlatıyor.
    18:17İbrahim Akın İddiaları
    • Konuşmacı, İbrahim Akın'a lisans vermek için onu evine çağırdığını, ancak bu iddianın Fenerbahçe yönetim kurulunda anlatıldığını söylüyor.
    • İbrahim Akın'ı arayıp durumu sorduğunda, Akın'ın "Ben federasyon başkanına götüreyim" dediğini, kendisinin ise "Hayır gitmem, bana ceza verirlerse yazılı olarak savunmamı yaparım" dediğini belirtiyor.
    • İbrahim Akın'ın yalanladığını ve bu durumun Fenerbahçe başkanı için ayıp olduğunu söylüyor.
    21:41Para İddiaları
    • Konuşmacı, Arıboğan, Helvacı ve Gök Köksal'ın voleybol için verdiği paraları geri verdiğini ve makbuz gönderdiğini iddia edildiğini söylüyor.
    • Fenerbahçe Acıbadem'in sponsorluğunu iptal ettiğini ve başka bir sağlık grubuna verildiğini, kendisinin ise harcanan parayı iade etmesini istediğini anlatıyor.
    • CFO'sunu arayıp durumu sorduğunda, ödeme yapılmadığını öğrendiğini ve bu iddiaların yalan olduğunu belirtiyor.
    23:23Program Bilgileri
    • Programda 22 kişilik liste açıklanacak ve dün sadece 9 isim belliydi.
    • Aziz Yıldırım'ın listesinde bulunan Hüseyin Topbaş, işlerinin yoğun olması nedeniyle listeden affını istediğini belirtiyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor