• Yapay zekadan makale özeti

    • "Futbolun Yüzü" programında Tümer Metin, Ümit Karan, Ersin ve diğer yorumcular, Fenerbahçe'nin Kayserispor ile oynadığı maçın analizini yapmaktadır. Program, Kadıköy'de gerçekleşen maçın ardından yayınlanmaktadır.
    • Video, Fenerbahçe'nin Kayserispor'a 3-2 berabere kaldığı maçın teknik analizini, José Mourinho'nun teknik direktörlüğündeki performansını ve Ali Koç yönetimine yönelik eleştirileri ele almaktadır. Yorumcular, Mourinho'nun maç sonrası açıklamalarını, takımın savunma sorunlarını, oyuncu tercihlerini ve stratejik kararlarını detaylı olarak incelemektedir.
    • Programda ayrıca Fenerbahçe'nin şampiyonluk mücadelesi, Galatasaray ile arasındaki puan farkı, taraftar tepkileri ve Mourinho'nun görevinden ayrılışı da tartışılmaktadır. Son bölümde Türk Futbol Federasyonu'nun hakemlik sistemi ve yönetim tarzı hakkındaki eleştiriler de yer almaktadır.
    Programın Tanıtımı
    • "Futbolun Yüzü" programında Tümer Metin ve Ümit Karan, Trendyol Süper Lig'in heyecanını izleyicilere yansıtmaya çalışacaklar.
    • İstanbul'da güneşli bir gün olmasına rağmen, Kadıköy'deki maç bittiğinde Fenerbahçe şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldı.
    • Fenerbahçe, Kayserispor ile 3-3 berabere kaldı ve Galatasaray ile arasındaki puan farkı beş oldu.
    00:46Fenerbahçe Taraftarlarının Durumu
    • Bitime altı maç kala Fenerbahçe taraftarları isyanda ve Ali Koç'a öfkeli.
    • Taraftarlar yönetimi istifaya davet ediyor ve Acun İlıcalı maç sonunda taraftarlarına mesaj gönderdi.
    • Fenerbahçe kulübü'nün eski AS başkanı Mahmut Uslu, maç bitiminde kale arkasında Ali Koç ve yönetiminin derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.
    02:05Galatasaray ve Fenerbahçe Karşılaştırması
    • Galatasaray taraftarları şampiyonluk için haklı olduklarını düşünüyorlar.
    • Ümit Karan, dün gece şampiyonluk yarınlara kaldı diyerek iddialı bir ifade kullanmıştı.
    • Tümer Metin, sezon sonu geldiğinde her şeyin farklı olabileceğini belirtmiş, Ümit Karan ise bu duruma karşı çıkacağını söylemişti.
    04:12Fenerbahçe'nin Performansı
    • Tümer Metin, Fenerbahçe'nin ne hocası ne de oyuncularının inançlı olduğunu düşünüyor.
    • Yönetimin hocanın istediği transferleri yaptığını ve büyük bir isim getirdiğini belirtiyor.
    • Maç bitimi kale arkasında bir Fenerbahçeli izleyici, babasının kendisini Fenerbahçeli yapmış olmasına rağmen şampiyonluk hasretinden dolayı babasına isyan ettiğini yazmış.
    06:32Şampiyonluk Beklentileri
    • Ümit Karan, şampiyonluk garantilenmediğini ancak şampiyonlukun yine yarınlara kaldığını düşünüyor.
    • Fenerbahçe'nin şampiyonluğu için ne bir şampiyonluk oyunu ne de şampiyon takımla yarışacak bir oyun gösterdiklerini belirtiyor.
    • Kayserispor'un düşme altındaki ve kolu kanadı kırılmış bir vaziyette geldiğini, ancak Fenerbahçe'nin beklenen skoru vermediğini söylüyor.
    09:16Fenerbahçe Yönetimine Çağrı
    • Konuşmacı, Morino'nun açıklamalarıyla birlikte Fenerbahçe yönetimine küçük bir çağrıda bulunmak istiyor.
    • Hayatta önemsediğimiz ilkeler arasında aile, dürüstlük ve itikat gibi yıkılmaz duvarlar var.
    • Fenerbahçe yönetimine güven kırılmış durumda ve bunu güvenoyuyla tazelemek zorundalar.
    10:50Mourinho'nun Davranışları
    • Mourinho'nun davranışları çağ dışı bir hocaya yakışmıyor.
    • Konuşmacı, Mourinho'nun ipliğini teknik olarak pazara çıkaracağını belirtiyor.
    • Fenerbahçe yönetimi, insana, kuruma, makama ve hayatın işleyişine saygısını en üste koymalı.
    11:40Mourinho'nun Sorulara Tepkisi
    • Mourinho, yirmi yaşındaki bir çocuğa saygısızlık yapıyor ve tüm Türkiye'nin gözü önünde bunu yapıyor.
    • Mourinho, maç sonunda "ülke genelinde yine bir analiz zaten usanmadı" diyerek konuyu başka yerlere çekmeye çalışıyor.
    • Konuşmacı, Mourinho'nun yaptıklarını anlatmasını istiyor.
    13:34Fenerbahçe'nin Teknik Sorunları
    • Fenerbahçe yönetimi, maaşını ödediği Mourinho'ya "otuz hafta oldu biz niye hala takım oyunu oynayamıyoruz?" diye sormalı.
    • Fenerbahçe, Kayserispor'u çoluk çocuğa yenildi ve üç tane yirmi yaş altı oyuncu soktu.
    • Fenerbahçe taraftarının dertlenmesinin ana problemlerinden biri bir şampiyonluk oyununu görmemesi.
    14:38Kayserispor Maçı Analizi
    • Galatasaray, geçen hafta Kadıköy'de kupa maçında Fenerbahçe'ye karşı şampiyonluk oyunu göstermiş.
    • Kayserispor, altı önemli oyuncusu ve on bir oyuncusu toplama baktığında dokuz tane takımın yarısı yokken oynadı.
    • Fenerbahçe, Kayserispor'u ilk yarıda çok kötü oynadı ve oyuncu değişikliği yapmayarak döndü.
    17:11Teknik Hatalar
    • Fenerbahçe, maçı başında kazanmak zorunda olmasına rağmen başlangıç on birinde Costic'i oynamadı.
    • Mourinho, işler kötü gittiğinde oyuncuyu parmakla gösteriyor ve bu akşam Samuel Osai'yi kamuoyunun önüne attı.
    • Fenerbahçe, Kayserispor'un kaptanı Gökhan'ın müthiş oynadığı ikinci golde stoperlerin oyundayken ve dörtlü oynuyorken burdurdular.
    20:37Fenerbahçe Maç Sonrası Olaylar
    • Mourinho'nun açıklamaları ve Fenerbahçe taraftarının maç sonundaki tepkisi, isyanı ve istifa yönündeki yoğun tepkisi ele alınacak.
    • Maç sonunda stadın içerisinde bazı tatsız olaylar yaşandı ve bu olaylarla ilgili görüntüler ve Mahmut'un açıklamaları paylaşılacak.
    • Fenerbahçe cephesinden Acun İlıcalı'nın maç sonundaki açıklamaları ve maçın pozisyonları değerlendirilecek.
    27:46Mourinho'nun Açıklamaları
    • Mourinho, üst üste kazandığınızda en iyi takım, en iyi oyuncular ve teknik direktör oluyorsunuz ama işler kötü gittiğinde en kötü futbolcular ve teknik direktör oluyorsunuz diyerek Türkiye'nin futbol kültürü hakkında konuştu.
    • Mourinho, "buranın kültürü bu ama benim kültürüm bu değil" diyerek kendi kültürüne vurgu yaptı.
    • Mourinho, Kayserispor'un gollerinin tamamen kendi hataları üzerine olduğunu ve ikinci golü de aynı, üç golü de aynı kontra ataklarla attıklarını ifade etti.
    28:18Fenerbahçe'nin Futbol Kültürü Tartışması
    • Konuşmacılar, Mourinho'nun Türkiye'nin futbol kültürünü yanlış anladığını ve bu ülkenin futbol kültürünün farklı olduğunu belirtti.
    • Geçen sene İsmail Hoca'ya haksızlık yapıldığını ve devam etmesi gerektiğini söyledikleri hatırlatıldı.
    • Mourinho'nun saha içinde bir teknik adam olarak ne öğrettiği konusunda eleştiriler yapıldı.
    31:06Fenerbahçe'nin Golü ve Mourinho'nun Yorumu
    • Kaleci Bilal'in en net kurtarışı 53. dakikada Maksim'in vuruşunu engellemesiyle gerçekleşti.
    • Jose Mourinho, Fenerbahçe'nin kontrataklarla gol yediğini iddia etti.
    • Fenerbahçe 3-2 önde iken 94. dakikada Kayserispor'dan gol yedi.
    31:51Golün Değerlendirilmesi
    • Gol anında Fenerbahçe'nin yarı sahasında 11 oyuncu vardı, bu durum kontratak olarak nitelendirilemez.
    • Mourinho, 82. dakikada oyuncu değişikliği yaparak İsmail Yüksek ve Çağlar'ı oyuna soktu.
    • Gol anında ceza alanında 5 kişi vardı, bu durum kontratak olarak değerlendirilemez.
    33:23Fenerbahçe'nin Savunma Sorunları
    • Rakibin set halinde hücum ettiği noktada Fenerbahçe'nin kendi yarı sahasında 6 kişi vardı.
    • 94. dakikada 3-2 önde iken gol yiyen Fenerbahçe'nin şampiyon olma şansı sorgulanıyor.
    • Sezon başından beri Fenerbahçe'nin bu tür savunma sorunlarına çözüm bulamadığı belirtiliyor.
    34:35Takım Stratejisi ve Değişiklikler
    • Fenerbahçe 2-0 önde iken iki oyuncu değişikliği hakkı vardı.
    • İsmail Yüksek defansif hamile olarak oyuna sokuldu, ancak formasyonun içinden geçildi.
    • Samuel'in stoper pozisyonunda oynaması eleştirildi, daha uygun bir pozisyon önerildi.
    35:36Maçın Son Anları
    • 55-74. dakikalar arasında Fenerbahçe'nin baskısı oluştu ve seyirciyle beraber coşkuyla başladı.
    • Penaltı golüyle Fenerbahçe maçı hayata döndürdü.
    • Samuel'in stoper pozisyonunda oynaması ve takımın savunma stratejisi eleştirildi.
    36:48Fenerbahçe'nin Sorunları ve Mourinho'nun Açıklamaları
    • Dokuz ay önce İzmir Göztepe-Fenerbahçe maçı sonrası Jose Mourinho "oyunu öldüremedi futbolcularım" açıklaması yapmıştı.
    • Fenerbahçe dokuz ay boyunca Avrupa'da, ligin üst ve alt taraflarında, düşme hattında da aynı sorunu yaşamış ve çözüm bulamamıştır.
    • Mourinho, şampiyonluk öyküsünde "kontratak hata" bahanesini kullanamayacağını belirtiyor.
    38:02Maç Sonrası Değerlendirmeler
    • Mourinho, Enes'in gol fırsatını kaçırdığını ve pozisyondan sayıldığını iddia ediyor.
    • Konuşmacı, Mourinho'nun maçta hakemlik, rakip, seyirci ve yönetim gibi bahaneler üretmesinin anlamsız olduğunu söylüyor.
    • Kayserispor'un kontratak oynadığını kabul eden konuşmacı, Fenerbahçe'nin yediği gollerin hepsinin kontratak sonucu olduğunu belirtiyor.
    40:05Kadro Sorunları ve Teknik Direktörün Sorumluluğu
    • Konuşmacı, Mourinho'nun altı hafta kalmış olmasına rağmen kadroyla oynama şansının bittiğini ve oyuncu denemek için zamanının olmadığını söylüyor.
    • Fenerbahçe'nin kadrosunun net bir şekilde sayılamadığını, Galatasaray'ın ise ilk on bir oyuncusunu sayabileceğini belirtiyor.
    • Mourinho'nun Enes, Tadiç ve Carlos gibi önemli oyuncuları uzun süre sahada kullanmadığını eleştiriyor.
    41:24Mourinho'nun Stratejik Kararları
    • Konuşmacı, Mourinho'nun Enes'i maçta kullanarak Carlos'a iyi bir maç olacağını ve onu hazırlayacağını düşündüğünü belirtiyor.
    • İlk yarıdaki oyundan memnun olmadığını söyleyen Mourinho'nun, Fatih Terim'in ilk yarıdan sonra üç oyuncu değiştirerek başladığını hatırlatıyor.
    • Mourinho'nun 25. dakikada oyuna dokunmaması gerektiğini, oyunun gitmediğini belirtiyor.
    42:48Fenerbahçe'nin Futbol Felsefesi ve Yönetim Sorunları
    • Konuşmacı, Mourinho'nun kale arkasında artık destek alamayacağını ve futbol felsefesinin olmadığını söylüyor.
    • Fenerbahçe'nin geniş alanda oynamak, ön alan baskısı ve geçiş oyunu yapmadığını eleştiriyor.
    • Mourinho'nun yıllardır ufak ufak düşüşe geçtiğini ve Fenerbahçe yönetiminin bir hüner gösteremediğini belirtiyor.
    48:56Galatasaray ve Fenerbahçe Arasındaki Farklar
    • Konuşmacı, Galatasaray'ın getirdiği yıldızların genç nesili Galatasaraylı yaptığını, Fenerbahçe'nin ise getirdiği yıldızların sadece isimlerle geldiğini ve özveri göstermediğini söylüyor.
    • Yıldızların maçı kazandırdığını ve takım şampiyon yaptığını, ancak Fenerbahçe'nin takım olamadığını belirtiyor.
    • Kayserispor'un deplasmanda 12 gol attığını, Fenerbahçe'nin ise üç gol yediğini ve Kayserispor'un baskın oyun oynamadığını, sadece kontratak oynayacağını bildiğini söylüyor.
    51:26Fenerbahçe ve Mourinho Tartışması
    • Konuşmacılar, Jose Mourinho'nun "en iyi takım şampiyon olur" görüşünü eleştiriyor ve Fenerbahçe'nin en iyi takım olmasına rağmen şampiyon olamadığını belirtiyor.
    • Kayserispor'un teknik direktörü Sergey Kroviç'in dokunuşuyla takımın 11 maçta 6 tanesini kazanması ve düşme hattında en avantajlı konuma gelmesi tartışılıyor.
    • Konuşmacılar, Fenerbahçe'nin şampiyon olamaması konusunda Mourinho'yu eleştiriyor ve takımın şampiyon takıma karşı oynadığı maçlarda iyi performans göstermediğini belirtiyor.
    57:32Maç Sonrası Olaylar
    • Maç sonrası DJ kabininde taraftarların saldırısı olduğu ve bu olayın sebebinin "Ali Koç istifa, yönetim istifa" sloganlarına tepki olarak statta müzik açılması olduğu açıklanıyor.
    • Konuşmacılar, bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu ancak taraftarların tepki verme hakkı olduğunu belirtiyor.
    • Fenerbahçe'nin 23 Nisan özel organizasyonu ve maça polis çocukları, asker çocukları, 15 Temmuz'da kaybedilen şehitlerin çocukları ile Fenerbahçeli futbolcuların çıkması anlatılıyor.
    1:01:10Yönetim ve Teknik Direktör Sorumluluğu
    • Konuşmacılar, Fenerbahçe'nin 6-7 senedir başarısız olduğu ve bu durumun faturasının kesileceği yerin belli olduğunu belirtiyor.
    • Acun İlıcalı ve Ali Koç yönetiminin, Mourinho ve takımın işini kolaylaştırabilmek için her şeyi yaptıkları vurgulanıyor.
    • Konuşmacılar, teknik direktör ve oyuncuların maaşlı çalışanlar olduğu için hesap sorulması gerektiğini, özellikle çoluk çocuğa yenilme durumunda hesap sorulması gerektiğini savunuyor.
    1:03:55Fenerbahçe Yönetimine Karşı Eleştiriler
    • Fenerbahçe eski AS başkanı Mahmut Uslu, maçın bitimiyle birlikte kale arkasında yayındayken, Ali Koç ve yönetiminin istifa etmesi gerektiğini, kulübün ruhunu bitirdiklerini belirtti.
    • Anket sonuçlarına göre %59 oranında izleyiciler Ali Koç ve yönetiminin istifa etmesi gerektiğini, %41 oranında ise devam etmesi gerektiğini düşünüyor.
    • Konuşmacılar, bu sezon yönetimin yazılmasını doğru bulmuyor, ancak transfer konusunda yönetimin hata yaptığını düşünüyorlar.
    1:05:50Transfer Politikası ve Kadro Sorunları
    • Mourinho'nun istediği bir mevki için üç transfer yapıldığı, ancak bu transferlerin etkisiz kaldığı belirtiliyor.
    • Fenerbahçe'de çok sayıda kenar oyuncusu olduğu, ancak bunların hepsinin yedek olarak oynamadığı, sadece kendi getirdikleri oyuncuların oynatıldığı söyleniyor.
    • Kapalı defans sisteminde İrfan Can'ın önemli olduğu, ancak bu sezon verim alamadığı belirtiliyor.
    1:06:55Milli Takım Oyuncularının Durumu
    • Fenerbahçe kadrosunda sadece Mert Müldür ve İsmail Yüksek milli takım oyuncusu olduğu, Oğuz Kağan'ın milli takımdan döndükten sonra oynamadığı belirtiliyor.
    • Oğuz Aydın'ın milli takımda iki üst düzey maçta sahanın yıldızı olduğu, ancak Fenerbahçe'de oynamadığı eleştiriliyor.
    • Mourinho'nun kadro değişiklikleri nedeniyle takımın performansının olumsuz etkilendiği, özellikle savunma dörtlü ve üçlü fark etmeksiz olduğu belirtiliyor.
    1:11:25Teknik Direktörün Durumu
    • Mourinho'nun sezon boyunca tam destek almadığı, sadece ismiyle yaşadığı, başka bir yerli teknik adam olsaydı çoktan gitmiş olduğu belirtiliyor.
    • Ali Koç'un ilk senesi olsa Mourinho'yu kovan başkan diye daha da yıldızı parlayacağı, ancak kredisi dolduğu için yollayamadığı söyleniyor.
    • Acun İlıcalı'nın açıklamasında, kaybedilen iki puanın ağır bir hasar olduğu, tüm sorumluluğun alındığı ve taraftarlardan özür dilendiği belirtiliyor.
    1:14:50Fenerbahçe Eleştirileri ve Destek
    • Fenerbahçe adına eleştiriler kabul edilmeli, hep destek olmak yerine bazı gerçekler dile getirilmeli.
    • Taraftarlardan ve camiadan özür dilemeleri kıymetli bir adımdır.
    • Acun İlıcalı'nın şoktan sonra medyanın karşısına çıkabilmesi konusunda soru işareti konuluyor.
    1:15:18Acun Acun'un Açıklaması ve Mourinho'nun Durumu
    • Acun Acun'un açıklaması, kendini kurtarmak için yapılmış ve yapılabilecek en iyi, en olgun açıklamayı yapmıştır.
    • Mourinho, üç Galatasaray derbisinde galibiyet alamamış, Beşiktaş'ı en kötü döneminde kaybetmiş ve lig sıralamasında büyük dalgalanmalar yaşanmıştır.
    • Mourinho, taraftarların ve camiaların kendisine inanmaları için hiçbir umut vermemiş, üç maçı dışarıda geçirmiş ve Avrupa'da en kötü gün yaşanmıştır.
    1:17:03Mourinho'nun Fenerbahçe'deki Durumu
    • Mourinho, Fenerbahçe'de artık taraftarların kendisine inancı kalmamıştır, bu durum Manchester United, Roma ve Tottenham'daki deneyimlerine benzerdir.
    • Mourinho'nun görevine son verilmesi erken olmuştur, ancak ismi Mourinho olduğu için bu durum daha şık olmuştur.
    • Ali Koç'un vizyonu varmış gibi görünse de, eli kolu bağlı olduğu için aksiyon alamamıştır.
    1:18:16Mourinho Jenerasyonu ve Yeni Nesil Hocalar
    • Mourinho jenerasyonu öldüğü iddia edilmektedir, yeni nesil hocalar bambaşka oyuna dair fikirler ortaya koymaktadır.
    • Mourinho, Real Madrid ismiyle ve kadro mühendisliği ile baş altı takımda başarılı olma şansı yoktur.
    • Mourinho, Türkiye'de üç kulvarda (Türkiye Süper Lig, Avrupa ve Kupa) dışarıda kalmıştır.
    1:20:17Mourinho'nun Kültürü ve Fenerbahçe'deki Durumu
    • Mourinho'nun en büyük hatası, bir günde getirilip saha dışında bırakılması ve yönetimin verdiği kozları kullanmasıdır.
    • Mourinho, saha dışında her türlü şekilde oyun oynayabilen, her türlü söylemi yapabilen ve her türlü şekilde başkanına kadar dil uzatabilen bir kültürle tanınmaktadır.
    • Mourinho'nun kültürü başarılı olduğunda ve kupayı aldığında değer kazanır, ancak şu anda Fenerbahçe taraftarı nezdinde ikna edebileceği hiçbir şey kalmamıştır.
    1:24:53Türkiye'deki Başarılı Hocalar
    • Türkiye'de başarılı olmuş hocalar arasında Lucescu, Del Bosque, Zico ve Aragona bulunmaktadır.
    • Bu hocalar da tepki görerek ayrılmışlardır.
    • Fatih Terim dört sene üst üste şampiyon yapmış, Milan'a gitmiş ve Galatasaray'a geri dönmüştür.
    1:26:04Mourinho ve Fenerbahçe Sorumluluğu
    • Mourinho'nun sorumluluğu yok gibi görünüyor, ancak Fenerbahçe camiasının içinde herkes sorumlu.
    • Acun İlıcalı "sorumluluğumuzu alıyoruz" diyerek yönetim dili olarak bu durumu ifade etmiş.
    • Mourinho, sezon başında kendisine sorulduğunda "Morino etkisini sezon sonunda kupa alırsak, şampiyon olursak görürsünüz" demişti.
    1:27:13Şampiyonluk ihtimali ve Mourinho'nun rolü
    • Fenerbahçe üç kez son maçta şampiyonu kaybetmiş bir kulüp.
    • Galatasaray öndeyken kaybetti mi? Kaybetmedi, bu tamamen bir senaryo olarak değerlendiriliyor.
    • Fenerbahçe şampiyon olsa bile Mourinho ile devam etsin mi sorusu açılıyor.
    1:28:59Okan Hoca'nın etkisi
    • Okan Hoca'nın etkisi de görülmeli, özellikle derbilerde gösterdiği performans takdir edilmeli.
    • Galatasaray taraftarı Okan Hoca'ya büyük haksızlık ediyor, sezon ortasında formsuz kaldı.
    • Okan Hoca'nın sistemi değiştirmesi ve kafası karışması nedeniyle fabrika ayarlarına devam etmesi eleştiriliyor.
    1:30:04Şampiyonluk ve heykeller
    • Okan Hoca Galatasaray'da iki sene üst üste şampiyon olsaydı, Fenerbahçe'de birçok efsane heykeli dikilirdi.
    • Fenerbahçe'nin son yedi senenin üstüne on bir senedir şampiyon olamaması vurgulanıyor.
    • Fenerbahçe'nin şampiyonluğa hasret kalmaması ve iki sene üst üste şampiyon olması gerektiği belirtiliyor.
    1:31:37Fenerbahçe'nin şampiyonluk geçmişi
    • Aziz Yıldırım döneminde yirmi sene boyunca Fenerbahçe altı tane şampiyonluğu var.
    • Berner Lorant döneminde iki sene üst üste şampiyon olamadığı ve Fenerbahçe'nin araya giremediği dönemler olmuş.
    • Şu anki mevcut durumda Fenerbahçe rekor üstüne rekor kırıyor, altı sene şampiyonluk görmemişken şimdi on bir sene şampiyonluk görmemiş durumda.
    1:34:04Yayın İstatistikleri ve İzleyici İletişimi
    • Sunucu, kale arkasından beğeni almak istediğini ve YouTube'da yayın yapınca kale arkasında dans edebildiğini belirtiyor.
    • İzleyicilerden süper chat göndermeleri ve yayınını beğenip kale arkasına abone olmaları rica ediliyor.
    • Yayın sırasında izleyici sayısı 227 bin civarında, takip eden izleyici sayısı ise 28 bin olarak belirtiliyor.
    1:35:00Galatasaray Taraftarlarına Seslenme
    • Ümit Karan, Galatasaray taraftarlarına seslenerek onların iyi günde ve kötü günde yanlarında olduklarını belirtiyor.
    • İzleyicilerden abone olmaları için ekranın aşağı kaydırılıp "abone ol" yazısına dokunmaları isteniyor.
    • Yayın bitiminde toplam izleyici sayısı 364 bin 400 bine doğru gittiği ve YouTube'da kale arkasında 30 bin izleyici olduğu tahmin ediliyor.
    1:36:00TV Yüz Ekranları ve İzleyici İlişkisi
    • TV Yüz ekranlarında hem TV reytinglerde hem de dijital ve sosyal medya etkisiyle futbol adına en iyisini sunmaya gayret edildiği belirtiliyor.
    • İzleyicilerin ilgisi sunucuları gururlandırıyor ve teşekkür ediliyor.
    • İzleyicilerden gelen yorumlara ve yayınlara gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ediliyor.
    1:36:30Hakemlik Tartışması
    • Zorbay Küçük adlı hakemin küçük bir maç yönettiği ve pozisyon penaltı vermediği, gidip bara gittiği ve penaltıya geldiği belirtiliyor.
    • Hakemin futboldan soğulduğu ve iki keyif verecek takımı izlerken hakemlik yapamadığı ifade ediliyor.
    • Hakemin iyi bir hakem olamadığı ve güzel bir dizi teklifi alması gerektiği söyleniyor.
    1:37:44Zorbay Küçük Hakkında İddialar
    • Berat Gündoğdu'ya sormak istediği soruların cevaplanmadığı belirtiliyor.
    • Hafta boyunca İbrahim Seten, Haluk Yürekli, Murat Aşık ve Umut Eken gibi gazetecilerin sosyal medyada ve televizyon programlarında Zorbay Küçükle ilgili iddiaları konuştuğu söyleniyor.
    • Yaklaşık bir buçuk ay önce arabasında yasaklı madde bulunduğuna dair ve bununla ilgili hukuki işlemler başlatıldığına dair iddiaların herkes tarafından konuşulduğu belirtiliyor.
    1:39:16Hakemlik Psikolojisi Tartışması
    • Bir hafta boyunca sadece bu gündemle meşgul edilen, konuşulan ve tartışılan bir hakemin psikolojisinin normal olup olmadığı sorgulanıyor.
    • Bir arabada yasaklı madde yakalandığında etkilenip etkilenmediği soruluyor.
    • Hakemlerin görev alırken bu tür meseleleri dertlenip yetkililere bildirmeleri gerektiği belirtiliyor.
    1:40:34Hakemlik Sistemi Hakkında Görüşler
    • Konuşmacı, yabancı hakem getirme konusunda sezon başında söylediklerinin değişmediğini ve sezon sonunda ne değişeceğini göreceğimizi belirtiyor.
    • Bir hakemle havaalanında karşılaştığında, hakem "ajandayla çıkıyorlar" dediğini, ancak hakem "öyle bir şey yok" dediğini anlatıyor.
    • Konuşmacı, hakemlerin hatalarını kabul ediyor ancak "gördüğüm işleri, ikna olduğum şeyleri görmeye devam edersem beni kaybettiniz" diyerek kararlılığını vurguluyor.
    1:43:45Hakemlik Sistemindeki Sorunlar
    • Konuşmacı, hafta boyunca bir hakemle ilgili konuşulduktan sonra o hakemin görevlendirilmesinin normal olmadığını belirtiyor.
    • Burak Pakkan mevzusunda da benzer bir durum olduğunu, eşinin hakemliğin bitirilmesinin ardından üç gün sonra görev verildiğini söylüyor.
    • Konuşmacı, hakemlikle ilgili olarak saha dışında hangi kulüplerin baskısıyla neler yaşandığını ve hakemlerin görev yapmadığını anlatacağını belirtiyor.
    1:45:50Federasyon Yönetimi Hakkında Değerlendirme
    • Konuşmacı, beş-altı sene önce TRT'de çalıştığı dönemde de hakemlerle ilgili mevzu bahis geçtiğini ve o dönemde de eleştirilen federasyon başkanlarının haklı olduğunu düşünüyor.
    • Şu anda Türkiye Futbol Federasyonu'nun kavramını tamamen unuttuğunu, aldığı kararların ve yönetim tarzının sadece kulüplerin ne isterse o olur düşüncesiyle hareket ettiğini belirtiyor.
    • İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim kurulundaki bazı isimlerin kulüp yöneticiliğinden gelmesiyle iyi niyetli bir yaklaşım olduğunu ancak şu anda tamamen kulüp yönetimi gibi olduğunu ve bu durumun mevcut sıkıntıları daha fazla yaptığını söylüyor.
    1:51:04Futbol Maçında Hakem Kararları
    • Konuşmacılar, bir futbol maçında hakem kararlarını değerlendiriyor ve bazı pozisyonlarda sarı kart verilmesi gerektiğini belirtiyorlar.
    • Screener'e sarı kart verilmesi gerektiği ve beklenen bir penaltı pozisyonu olduğu ancak topun oyunda olmadığı için penaltı olmadığı belirtiliyor.
    • Tartışılan bir pozisyonda ofsayt olup olmadığına dair kanıt sunulması gerektiği, ancak bu pozisyonun net olmadığı ve ofsayt olup olmadığı konusunda emin olunamadığı ifade ediliyor.
    1:52:21Ofsayt Çizgisi Sorunu
    • Eskiden yayıncı kuruluşlar ofsayt çizgisini ekrana getirirken, artık bu çizgiyi getirme sorumluluğu Riva'nın (VAR) üzerinde olduğu belirtiliyor.
    • Konuşmacılar, ofsayt olup olmadığına dair kanıt sunulması gerektiğini ve insanların ikna edilmesi için çizginin ekrana getirilmesi gerektiğini vurguluyorlar.
    • Yayıncı kuruluşunun bu çizgiyi getiremeyeceği, bunun tamamen merkez hakem kurulunun yetkilendirdiği VAR odasındaki kişilerin sorumluluğunda olduğu açıklanıyor.
    1:55:20Penaltı Pozisyonu ve Maç Sonucu
    • Gökhan için talihsiz bir durum olduğu ancak penaltı olduğu belirtiliyor.
    • Fenerbahçe-Kayserispor maçında Smaski'ye yapılan bir müdahale olduğu ve bu konuda farklı görüşler olduğu ifade ediliyor.
    • Programın sonunda 30 bin izleyiciye teşekkür ediliyor ve La Liga'da Real Madrid-Atletik Bilbao maçı için izleyicilerin davet edildiği belirtiliyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor