• Buradasın

    Fantezi Futbol Türkiye 2020-2021 Sezon Sonu Özeti

    youtube.com/watch?v=VQhaFBYwOAM

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, Fantezi Futbol Türkiye YouTube kanalının 2020-2021 sezon sonu özeti olup, Tunç Bozacılar, Seçkin Köksal, Ömer Onur Güler ve diğer ekibin üyeleri tarafından sunulmaktadır.
    • Videoda, sezon boyunca yapılan çalışmalar, içerik üretme süreci ve ekibin katkıları ele alınmaktadır. Konuşmacılar, 9-10 ay boyunca hazırladıkları 198 video, Real Fairy ve Fantas Fall gibi platformlarla yapılan işbirlikleri ve sezon boyu emek veren ekibin üyeleri hakkında bilgiler paylaşmaktadır. Ayrıca Süper Lig'in son haftası ve şampiyonluk mücadelesi, maç öncesi kadro tavsiyeleri ve F5 turnuvası hakkında bilgiler de sunulmaktadır.
    • Video, ekibin çeşitli görevlerde yardımcı olan kişileri tek tek anlatarak teşekkür etmeyi amaçlamaktadır. Engin Gürses, Enescan Gül, Ömer Koca, Hüsnü Yıldırım gibi içerik üreticilerinden başlayarak, grafik ve tasarım alanındaki yardımcılardan, veri girişçilerine, maç raporları yazanlara ve sosyal medya içeriklerini oluşturanlara kadar sezon boyunca katkıda bulunan herkes için teşekkür edilmektedir.
    00:08Fantezi Futbol Türkiye'nin Sezon Sonu Özeti
    • Fantezi Futbol Türkiye YouTube kanalı, sezon sonu videosuyla izleyicilere hitap ediyor.
    • Sezon 6 Eylül 2020'de başlamış ve şu an Mayıs ayında, yaklaşık 8 ay boyunca içerik üretmeye devam edilmiş.
    • Sezon boyunca toplam 198 video çekilmiş ve 3.300 aboneye ulaşmışlar.
    02:16İçerik Üretme Süreci
    • İzleyicilerin 10-15 dakikalık videoları izlemesi, gerisinde çok fazla emek ve hazırlık süreci barındırıyor.
    • Video hazırlık süreci, önceki hafta maçlarını seyretmek, kompleksleri incelemek, tahminlerde bulunmak ve montaj yapmak gibi adımlardan oluşuyor.
    • İzleyicilerin destekleri için teşekkür ediliyor.
    03:32Portekiz'deki Real Fairy Macerası
    • Sezon boyunca sosyal medya dışında Portekiz'de Real Fairy adlı bir macera yaşanmış.
    • Macera, Portekiz'den gelen bir e-posta ile başlamış ve sonra Twitter üzerinden iletişime geçilmiş.
    • Video toplantısı yapılarak fikirler paylaşılıp, Portekiz'deki firma Türkiye ligini de oynatmaya başlamış.
    • İlk sezonunda 8.000 oyuncuya ulaşmayı hedefledikleri belirtiliyor.
    06:352021 Yılı ve İşbirlikleri
    • Konuşmacı, 41 yıllık hayatının en zor ve karmaşık senesini geçirdiğini, pandemi ortasında üç farklı ülkeden video çektiğini ve bir ülkeden başka bir ülkeye ev taşıdığını belirtiyor.
    • İki makale gönderdiklerini, biri Tunç tarafından Türkçe ve ana şablonu oluşturulup konuşmacı tarafından İngilizce'ye çevrildiğini, diğeri ise Rail Fairy için ayrı bir şablon oluşturulduğunu söylüyor.
    • İşbirliğine devam edeceklerini umduğunu ve futbola bu kadar ilginin olduğu bir ülkede fantazi futbola olan ilginin daha da artması için çaba gösterdiklerini belirtiyor.
    09:35Fantazi Futbol Deneyimleri
    • Konuşmacı, bazı oyunculara takıldığını ve bunlara özenle yaklaştığını, Robinho'nun ilk geldiği senede on hafta kadrosuna aldığı ancak oyunu patlatmadığını anlatıyor.
    • İsmail Köybaşı gibi oyuncuları ilk çıkaranlardan olduğunu ve Tarkan'ın çıkartanlar arasında olduğunu belirtiyor.
    • Kadroları Excel'e yazıp kendilerine özel sitede yayınladıklarını, bu site daha sonra Fans Türkiye'nin mikro şablonu olduğunu ve Alexa'da iki milyon ziyaretçi almış olduğunu söylüyor.
    11:14Oyuncu Seçimi Stratejileri
    • Kurşun Meriç'e yazdığı bir yazıda o sezon kim iş yapar diye bahsettiğini ve o hafta oyuncunun iki gol bir asist yaparak başarı elde ettiğini anlatıyor.
    • Maçları izlemenin önemli olduğunu, dokuz maçın tamamını izlediğini ve bunun futbolcuların sahadaki hissiyatını ve oyun karakterini anlamak için önemli olduğunu vurguluyor.
    • İstatistiklerin zenginleşmesine rağmen, gözle görülen şeyin futbolcunun sahadaki durumunu tam olarak yansıtmadığını belirtiyor.
    12:53Karşılıklı Oyuncu Alma Stratejisi
    • Konuşmacı, skor tahminlerine dayalı oyuncu alma stratejisine sahip olduğunu, maçın skorunu tahmin edip her iki taraftan da oyuncu almayı tercih ettiğini anlatıyor.
    • Geçen sezon Antalyaspor-Antep maçında Nazım ve Jiloboji'yi karşılıklı olarak aldığı ve ikisinin de gol attığını, bu stratejinin başarılı olduğunu düşündüğünü belirtiyor.
    • Bu stratejiye muzdarip olmadığını, sonuç alamayınca pes ettiğini ama sonra tekrar yapmaya devam ettiğini, aslında bağımlı olduğunu söylüyor.
    14:44Fantazi Futbol Platformları
    • Konuşmacı, Türkiye'de Fantazi Futbol anlamında kendilerinin yer almadığı bir masa olmadığını, geçen sene Paso'nun çıkmasıyla da yeni masaların türediğini belirtiyor.
    • Asistan platformu ile işbirliği yaptıklarını, Fandispol Türkiye adına çalışan Ozan Akbaş sayesinde bu teklifi aldıklarını anlatıyor.
    • Her salı akşamı Ataköy-Levent arasında çekim yaptıklarını, pandemi başlayınca evlerden çekim yapmaya başladıklarını ve son videoyu çekip Asistan'a teşekkür ettiklerini, bundan sonraki senelerde de devam edeceğini umduklarını söylüyor.
    16:54Sosyallik TV ve Fantaspol Ortaklığı
    • Konuşmacılar, Sosyallik TV ile Fantaspol ortaklığının keyifli geçtiğini ve iyi bir etkileşim olduğunu belirtiyor.
    • Sosyallik TV'de YouTube videoları çekme, sezonun en önemli gelişmelerinden biri olarak vurgulanıyor.
    • Dört haftalık birlikte çalışma sonucunda toplam dört video çekilmiş ve sosyal medyada aktiflik sağlanmış.
    19:12Sosyal Medya Performansı
    • Twitter'da beş bin takipçiye kadar yükseliş sağlanmış ve bu platformda "gayya kuyusu" gibi bir deneyim yaşanmış.
    • Telegram'da "FF Telegram" grubu 1600 kişiye ulaşmış ve burada birebir etkileşim sağlanabiliyor.
    • Instagram'da daha fazla eğilim için özel içerikler üretilmiş ve yeni arkadaşlar edinilmiş.
    22:38Ekip Üyeleri ve Katkıları
    • Engin Gürses (Koçeronu) sezon başlangıcında katılmış, ardından özel nedenlerle videolara çıkmamış.
    • Enescan Gül, "Hedef Telefon" videosu formatıyla 22 haftalık performans göstermiş ve Asp Draft'ın montajlarını yapmış.
    • Ömer Koca, sezonun kahramanlarından biri olarak teknik kaliteyi yükseltmiş ve özel nedenlerle sezon sonunda katılamamış.
    • Hüsnü Yıldırım, Fantezi Premier Lig videolarıyla yelpazeyi genişletmiş, dokuz öneri ve bir tanıtım videosu yayınlamış.
    25:46Süper Lig Şampiyonluğu Tahminleri
    • Konuşmacılar, bir hafta kala Süper Lig şampiyonluğunu Beşiktaş'ın kazanacağına inanıyorlar.
    • Beşiktaş'ın Göztepe maçını rahat kazanıp şampiyon olacağı tahmin ediliyor.
    • Galatasaray'ın şampiyon olması için en az 4-5 gol atması gerektiği, ancak Beşiktaş'ın sakin kalsa şampiyon olacağı düşünülüyor.
    31:11Beşiktaş'ın Maç Stratejisi
    • Beşiktaş'ın Atiba, takımın lideri ve toparlayıcısı olarak bu maçta önemli rol oynayacağı belirtiliyor.
    • Larent'e (Lerin) kanat pozisyonunda daha başarılı olduğu, ancak son maçlarda kötü oynadığı için farklı stratejiler düşünülebileceği konuşuluyor.
    • Sergen Yalçın'ın, yeteneksiz oyuncularla ve dar kadroyla bile liderlik yapan başarılı bir teknik direktör olduğu vurgulanıyor.
    34:52Süper Lig Son Haftası
    • Konuşmacılar, Süper Lig son haftasında şampiyonluk iddiası olan dört takımın (Beşiktaş, Galatasaray, Sivas ve Hatayspor) oyuncularından kadroları oluşturduklarını belirtiyor.
    • Diğer takımlarda yabancı oyuncuların tatile gittiği veya ülkesine döndüğü ihtimali olduğu için, iddiası olan takımlara odaklandıklarını açıklıyorlar.
    • Gençlerbirliği'nin Trabzonspor'a çıkamayacağı ve stres altında oynayacağı için düşme riski taşıdığı düşünülüyor.
    37:46Futbol Maçları ve Kadro Tercihleri
    • Şabe Ünal Karaman, geçen hafta oynadıkları maç sonunda en iyi kadromuzla çıkacağız diye açıklama yaptı ve iki-üç sakat oyuncusu olduğunu belirtti.
    • Erzurum'un tüm yabancı oyuncularının küme düştüğü için sözleşmesindeki maddeye göre şehri terk ettiği ve bu hafta bay geçeceği söyleniyor.
    • Federasyon, geçen hafta bir maçı öne çekerek yaktığı için, aynı şeyi yaparsa hedefsiz takımlardaki ilk on bir maçları görme şansı olabilir.
    39:34Haftalık Maç Tahminleri
    • Antalya-Konya maçında Antalya'nın üç gün sonra başka bir maçı olduğu için, Beşiktaş'ın Kupa finali için rotasyonla çıkacağı tahmin ediliyor.
    • Trabzon-Gençlerbirliği maçında Gençlerbirliği'nin yenmek zorunda olduğu için bu maç uzak tutulmalı.
    • Beşiktaş'tan Yazal, Larin, Karagök ve Deniz'den oyuncular alınmalı, Borini ve Ender Cezalı olduğu için Dalkoviç veya Viviana tercih edilmeli.
    40:18Galatasaray ve Diğer Takımlar
    • Galatasaray kendi evinde fark atacaktır ve üç-üç veya üç-bir skor bekleniyor.
    • Hatay Gaziantep'ten Penza, Galatasaray'den Babel ve Muhammet, Getson'dan asist yapan oyuncular ve Muslera tercih edilebilir.
    • Rize Başakşehir'den Sevgili SEO'nun ilk çıkaranlarından İsmail Köybaşı alınıp, son beş maçında üç gol, iki asist ve bir penaltı alma başarısıyla dikkat çekiyor.
    42:45FBE5 Turnuvası Hakkında
    • FBE5 turnuvası kısa zamanda fikirden hayata geçirilerek 170 ekip katılmış ve çok güzel çalışıyor.
    • Turnuva için beş oyuncu seçme sistemi kullanılıyor ve mailler excel'e işlenerek bir virgül elli saat içinde ilk maç başlangıcında herkese sunuluyor.
    • Turnuva on hafta sürecek ve sıfır hata ile neredeyse bitirilecek, ayrıca bir Gaziantep öğretmeni tarafından sponsorluğa destek alınıyor.
    46:39Turnuva Ödülleri ve Gelecek Planları
    • Sezon başında da benzer bir turnuva yapılacak ve katılan kişi sayısı 250-300 civarında olacak.
    • Ödül olarak araba verilmiyor, ancak seyyar WiFi ile araba verme fikri de gündeme getiriliyor.
    • Konuşmacılar ev değiştirmiş ve Çanakkale'ye taşınmış durumda.
    47:33İnternet Sorunları ve Çözüm Arayışı
    • Konuşmacı, evinde internet bağlantısı ve telefon baz istasyonunun çok zayıf olduğunu belirtiyor.
    • İnternet nakil ettirirken altyapı sıkıntısı olabileceği bilgisi verilmiş, ancak aslında paket sorunu olduğunu fark etmiş.
    • Yüksek boyutlu videoları YouTube'a yüklemek için arabasını kullanarak internet çektiği yerleri bulup, klima açık bırakarak bir saat-bir buçuk saat boyunca video yüklemiş.
    49:44Geçmiş Yıllardaki Geziler ve Çalışma Zorlukları
    • Konuşmacı, Londra'da yaşadıktan sonra Hollanda'ya taşındığını ve Polonya'ya iş için gidip geldiğini belirtiyor.
    • Pazartesi ve Cuma günleri yoğun çalışma günleri olup, tren istasyonlarında, trende, havalimanlarında ve uçaklarda çalışmak zorunda kaldığını anlatıyor.
    • Çevresel internet sorunları nedeniyle kendi internetiyle, WiFi ile bağlanma çabaları içindeydi.
    51:29Çakışan Maçlar ve Çalışma Zorlukları
    • Londra'da yaşadığı dönemde, Fulham maçları sırasında Konya-Malatya gibi çakışan maçların gözlemci raporlarını yazmak zorunda kaldığını anlatıyor.
    • Çakışan maçları izlerken, yanında oynanan maçın seslerini duymak zorunda kaldığını belirtiyor.
    • Özellikle Malatya'nın taraftarı olduğu için, Malatya maçlarının çoğunun gözlemci raporunu yazmak zorunda kaldığını söylüyor.
    53:46Teşekkürler ve Arkadaşlıklar
    • Konuşmacı, Fantaspor Türkiye'ye katkıda bulunan kişiler için teşekkür etmeye başlıyor.
    • Koçero'dan başlayarak, SEO'nun (Seo) fantezi futbola katılması ve birlikte site kurma sürecini anlatıyor.
    • Ömer Onur Güler'i, fantezi istatistiklerine katkıda bulunan ve çok yakın bir arkadaş olarak tanımlıyor.
    57:39Fantaspol Türkiye'nin Katılımcıları ve Katkıları
    • Fantaspol Türkiye'nin başarılı olmasında birçok kişinin katkısı vardır; Ömer Koca, Celal Kutla gibi isimler ekstra değer kattı.
    • Ömer Koca, ekibin birçok projesine destek oldu; Express kadro, F5 turnuvası gibi projelerde önemli rol oynadı.
    • Erol Hoca, raporlarla başlayıp şimdi de video şekline sokulacak şekilde Fantaspol Türkiye'ye katkıda bulunuyor.
    1:00:26Diğer Katılımcıların Katkıları
    • Hamdi Ölmez, FF maç raporları, fantastik transferler ve F5 turnuvasında emeklilerden biri olarak katkıda bulundu.
    • Sefa, "İkili Deliliğin" yazarı olarak çok katkısı oldu ve raporlarda yardım etti.
    • Birol Sezgin, Fantaspol Türkiye'nin tüm görsellerini hazırlayan kişi olarak eski bir isyankar olarak tanıtılıyor.
    1:02:34Veri Girişçileri ve Grafikerler
    • Buğra Ayyıldızlı ve Eyüp İsa Balcı, sitemizin veri girişçileri olarak gece dört-buçukta bile veri girişi yapıyorlar.
    • Hızlı Sayım, Halil İbrahim, İbrahim Köstek, Gökhan Çelik, Said Uzuner, Mehmet Yağız Aydoğan, Ozan Yılmaz, Hüsnü Yıldırım, Enes Gündoğan gibi isimler içeriklerinde yardım ettiler.
    • Enes Günerdoğan, tüm sosyal medya paylaşımlarını yaparken, Said Uzuner, 400 futbolcunun puanlarını güncellemeye devam ediyor.
    1:04:20Matematiksel Analiz ve XG İstatistikleri
    • Epsilon ve Pisagor, ilk yüz baraj tahminlerini açıklıyorlar ve neredeyse bir-iki yanılma payıyla tahminde bulunuyorlar.
    • XGmen, XG istatistiklerini paylaşarak sosyal medyada "X Süper Lig" adıyla takipçi kazanıyor.
    • Maç raporlarını ve istatistiklerine yardımcı olan Adem Günyüzlü, Salih Yüksel, Atilla, Burak Boztepe, Burak Kahraman, Furkan Akçakaya, Furkan Aksoy, Görkem Kilit, Mehmet Yusuf Barak, Rıdvan Çetinkaya, Tuncay Karakuş, Utku Serinoğlu, Doğan Akbulut ve Mehmet Ali Tombul gibi isimler var.
    1:06:28Özel Teşekkürler
    • Tuncay Karakuş, Türkiye'nin ekibinde olmamasına rağmen Fantaspol Türkiye'ye para yollayıp hediye çeki olarak dağıtmasını istemiş.
    1:06:49Teşekkür Mesajları
    • Instagram sosyal medya kanalında Oğuzhan Yılmaz, Bilal Akman, Can Şahin, Mazlum Anas ve Uğur Türe ile Halil Ibrahim'in yükseltildiği, takipçi kazandırıldığı ve özel içerik üretildiği belirtiliyor.
    • Çağlar Kayaya, Kaangilik, Makale ve Yazı, Sefa Çayırlı, Nev, Niyazi Mete Gürgan, Sait Eski, Tolgahan Doğancı ve İlham Bozan gibi kişilerin katkıları için teşekkür ediliyor.
    • Draft'a katılan Ali Sarı Aydın, Engin Uçar (Türkiye birincisi ve genel klasmanda 31 puan önde), Soner Kibaroğlu, Ahmet Erdem, Tanju Ortaç gibi isimlerden teşekkür ediliyor.
    1:08:51F5 Turnuvası ve Destekçiler
    • F5 Turnuvası'nın 15 kişiye ödül verileceği duyurulmuş ve 5-6 öğrenci kendilerini üstlenmiş, 500 lira bağış yapmış.
    • Orhan Demir'in her hafta kazanımla 50 liralık İdefix'ten hediye çekip kitap alabilmelerine yardımcı olduğu belirtiliyor.
    • F5 Turnuvası'na 22 öğrenciye sponsor olduğu, katılımcılar sayesinde 22 öğrenci bedavaya katıldığı hatırlatılıyor.
    1:09:39F5 Turnuvası Kazananları
    • Abdülkerim Şimşek ile İlyas Güney Günay'ın kompleksler konusunda çok yardımcı olduğu belirtiliyor.
    • F5 Turnuvası'nı Kayhan Tunçöz, Rıdvan Çetinkaya, Hamdi Ölmezoğlu, Furkan Aksoy ve Hidayet Koç'la birlikte kazandıkları açıklanıyor.
    • F5 iki turnuvasını Kayhan Tunçöz ve Rıdvan Çetinkaya kazandıkları, diğer üç arkadaşın katkı verdiği belirtiliyor.
    1:10:32Gönüllülük ve Ekip Dinamikleri
    • Bir seneyi tamamladıkları ve 60 kişinin katkısı olduğu belirtiliyor.
    • Ekip büyük oranda gönüllü olarak destek verdiğini, gönüllülük esasıyla yola çıktıklarını ve yavaş yavaş büyüdüklerini, daha da büyük ve kurumsal işlere imza atacaklarını söylüyorlar.
    • Ersin Sezer'in futbol analisti olduğu ve Fenerbahçeli olduğu belirtilerek ona teşekkür ediliyor.
    1:11:47Ekip Üyeleri ve Gelecek Planları
    • Sen Tunç ve Bozacılar'ın ekipi bir araya getiren kişileri olduğu belirtiliyor.
    • İşin amatör gittiği, kurumsallaşmayı ve profesyonelleşmeyi çalıştıkları, ancak gönüllülerin desteğiyle ilerledikleri vurgulanıyor.
    • Son iki senedir de yardımcı olup aralarından ayrılanların olduğu belirtiliyor.
    1:14:20Ramazan Bayramı ve Gelecek Beklentileri
    • Ramazan ayını bitirdikleri ve Ramazan Bayramı'nın ilk saatlerinde video çektiğilerini belirtiyorlar.
    • 2020-2021 sezonunu bitirdiklerini ve yeni sezonda yeniliklerle döneceklerini söylüyorlar.
    • Pandemi belasından kurtulup normale döndüğünde, futbolun bütün unsurlarının tekrar içine girdiğinde ve taraftarların stadlara döndüğünde daha da güçlü olacaklarını belirtiyorlar.
    1:15:42Gelecek Planları ve Son Sözler
    • 42 hafta süren yoğun bir sezonun ardından dinleneceklerini, özellikle sıkışık fikstürde ve yaptıkları işlerle bir süre dinleneceklerini belirtiyorlar.
    • Euro 2020 ile ilgili fantezi futbola alakalı kesin bir şeyler yapacaklarını, ancak Temmuz 15'e kadar "elveda" dediklerini söylüyorlar.
    • Ağustos'ta da yeni asistan, Polsosyallik, Real Tale gibi farklı projelerle karşınıza çıkabileceklerini, planlarının her zaman tutmadığını belirtiyorlar.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor