Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, 103 yıllık mazisi olan Premier Lig takımı Cardiff City'de görev yapan Türk teknik direktör Erol Bulut ile yapılan bir röportajdır. Erol Bulut, Malatyaspor, Alanyaspor, Fenerbahçe ve Gaziantep Futbol Kulübü'nde teknik direktörlük yapmış bir futbol uzmanıdır.
- Röportajda Erol Bulut, Cardiff City'deki transfer süreci, takımın ilk beş maçtaki zorlukları ve sonrasında nasıl toparlandığı anlatılmaktadır. Ayrıca milli takım konusunda Kunts-Montella değişimi, Euro 2024'e katılma süreci ve milli takım teknik direktörlüğü teklifi hakkındaki düşünceleri paylaşmaktadır.
- Röportajda ayrıca Arda Güler ve Altay gibi Türk futbolcuların kariyerleri, Fatih Terim'in milli takım teknik direktörlüğünü değerlendirmesi ve Türk teknik direktörlerin Avrupa'da daha fazla çalışması gerektiği vurgusu da yer almaktadır. Erol Bulut, milli takım teknik direktörlüğü teklifini hiç beklemediğini ve işine en iyi şekilde çalıştığını belirtmektedir.
- Erol Bulut'un Cardiff City'deki Yeni Görevi
- Erol Bulut, Malatyaspor, Alanyaspor, Fenerbahçe ve Gaziantep Futbol Kulübü'nden sonra 103 yıllık mazisi olan ve Premier Lig'de Championship takımı olan Cardiff City ile sözleşme imzaladı.
- Bulut, üç sene önce de kardeşinin Cardiff City'de ilgi olduğunu ancak o zaman gerçekleşmediğini, o dönemde Alanyaspor'da teknik direktörlük yaptığını ve sezon sonunda Fenerbahçe ile anlaştığını belirtti.
- Bulut, yurtdışına çıkma isteğinin her zaman olduğunu ve yurt dışında bir yerli hocanın çalışması gerektiğini savunduğunu, yerli teknik direktörlerin Avrupa'da çalışma özelliklerine sahip olduğunu düşündüğünü ifade etti.
- 01:31Cardiff City'deki Hedefler ve Futbol Dünyası
- Bulut, şu an sekizinci sıradayken ilk onun içerisinde bitirme hedefini belirlediğini, kulübün acısından bu sene ligde kalmayı, sonraki seneler transferler bütçesi elverdiğinde üst sıralara tırmanarak play-off mümkünse Premier Lige çıkma hedefi olduğunu belirtti.
- Bulut, son 12 senenin en zor Championship 4-2-3-4 sistemi üzerinden futbol takımı oynatmaya çalıştığını, oyunun içinde rotasyonlar gerçekleştiğini ve bu da futbolun içinde olması gereken şeyler olduğunu söyledi.
- Sezon Lite maçı ile başlayan sezon, Premier Lig'den gelen Lis maçı 2-0 önde başlayıp son saniyede gelen golle 2-2 beraberlikle sonuçlandı, ardından Leicester City maçı son dakikada kaybedildi ve İpswich maçı 2-0'dan 3-2 kaybedildi.
- 03:07İlk Beş Maç Sonrası Zorluklar ve Çözüm
- İlk beş maçta sadece bir galibiyet, üç yenilgi ve bir beraberlik elde edildiğinde futbolculara inanç aşılamak zor olduğu belirtildi.
- Bulut, son iki sene takımın düşme tehlikesinde olduğunu, çok fazla hoca değişiminin ve futbolcuların sisteme uyum sağlamakta zorlandığını, 45-60 dakika iyi oynadıktan sonra takım konsantrasyon eksikliği ve bireysel hataların çok yapıldığını söyledi.
- Bulut, futbolculara bireysel görüşmeler yaparak kendilerine, takım arkadaşlarına ve çalıştıklarına inanmalarını söylediğini, bu süreçte kendilerini toparlayarak sonraki haftalarda aldıkları dört galibiyetle üst üste derbi maçını kazandıklarını belirtti.
- 04:32Başkan-Teknik Direktör İlişkisi ve Türkiye'den Teknik Direktörler
- Bulut, Türkiye'de sonuçlar alınmış olsaydı hoca hemen gönderilip yeni bir hocaya yönelirken, İngiltere'de hocaya güven ve kamp döneminde çalışılan maçların kalitesi önemli olduğunu belirtti.
- Bulut, Türkiye'den bir teknik direktör olarak Cardiff City'de kimse tanımıyor, sadece Türkiye'de çalışmış bir teknik direktörü olarak bakıldığını, geldiğinde önyargıların olduğunu ancak bunların kırıldığını söyledi.
- Bulut, Arda Güler'in Real Madrid'e transferinin hak ettiği bir transfer olduğunu, Real Madrid'in orta sahasında yaşları itibariyle bir iki sene sonra kalelerini bitirmiş olacak futbolcular olduğunu ve Arda'nın onlardan çok şey öğrenebileceğini belirtti.
- 07:05Altay ve Teknik Direktör Kariyeri
- Bulut, Altay'ın Manchester United'ın kalecisi olduğunu, formsuz bir dönemden geçtiğini ve mental olarak kendisini güçlü tutması gerektiğini, şansın kendisine geleceğini ve ilk maçta heyecanlanmaması gerektiğini söyledi.
- Bulut, Altay'ın doğru tercih ettiğini, geçmişte Fenerbahçe'de oynadığı maçlarda haksız yere eleştiriler aldığını düşündüğünü belirtti.
- Bulut, teknik direktörlük kariyerinde hatalar yaptığını, 2000-2017 senesinde Malatyaspor'da başladığı süreçte hatalar yaptıklarını, bu hataları yapa yapa kendilerini geliştirdiklerini, futbolun doğası içinde hataların olacağını söyledi.
- 08:55Milli Takım ve Euro 2024
- Milli takım, Euro 2024'e katılmayı garantilemiş, sonuç odaklı bir taktikle iki maçını kazanmıştır.
- Kunts-Montella değişimi, daha farklı stilde oyuncuların kadroya eklenmesi ve iki maçta yaşanan değişiklikler, milli takımda futbolcu grubu ile önceki hocayla arasındaki ilişki bozulmasının sonucu olarak değerlendirilmiştir.
- Montella'nın Türkiye'yi ve Türk futbolcusunu biliyor olması, doğru bir tercih olduğu düşünülmüş, iki maç kazanılmış ve Euro 2024'te Almanya'nın ev sahipliğinde ikinci ev sahibi olacakları belirtilmiştir.
- 12:02Milli Takım Teklifi Hakkında Görüşler
- Konuşmacı, Malatya ve Alanya sürecinde teknik direktör olarak görev yapmış ve milli takımdan teklif beklememiş.
- Milli takıma teknik direktör olarak teklif gelirse bunu düşüneceğini, çünkü bayrağın altında çalışmak onur ve gurur olduğunu belirtiyor.
- Şu an milli takımın başında iyi bir teknik direktör olduğunu ve Türkiye'de çalıştığından ve iki sene başarılı olduğundan dolayı seçildiğini düşünüyor.
- 13:00Türk Teknik Direktörlerin Avrupa'daki Durumu
- 2020'li yıllara gelindiğinde Fatih Terim'den başka Türk teknik direktör ismi sayılmıyor.
- Konuşmacı, Türk teknik adamların bilgiyle fark yaratabileceğini ve kendisinin bu yoldaki öncü olabileceğini belirtiyor.
- Türk teknik direktörlerin Avrupa'da çalışmaya başlaması için kendilerine güvenmeleri gerektiğini ve başarabileceklerine inandığını vurguluyor.