Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Kanal Fırat ekranlarında Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk ile yapılan bir röportajdır. Başkan, 47-48 yaşında olduğunu belirterek, Elazığ'da yaşanan 6,8 şiddetindeki depremin ardından kulübün yaşadığı zorlukları anlatmaktadır.
- Röportajda Elazığspor'un deprem sonrası ligden çekilme kararı, federasyonla yapılan görüşmeler ve Kırşehir maçının ertelenmesi konuları ele alınmaktadır. Başkan, kulübün ekonomik durumunun zorlandığını, oyuncuların psikolojik durumunun kötü olduğunu ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in döndükten sonra kararını vereceğini belirtmektedir.
- Ayrıca videoda, deprem sonrası şehrin durumu, hükümetin verdiği destek, yeni binaların depremden daha az etkilendiği ve Elazığ'ın kültürel çeşitliliği hakkında bilgiler de paylaşılmaktadır. Başkan, deprem döneminde futbol oynamak yerine toplumun yanında olmayı tercih ettiğini ve futbolun sosyal bir aktivite olduğunu vurgulamaktadır.
- 00:01Elazığ Depremi ve Spor Takımlarının Durumu
- Elazığ'da 6,80 şiddetindeki depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, Elazığspor ve diğer profesyonel takımların yaşadığı sıkıntılar da gündeme gelmiştir.
- Elazığspor, deprem sonrası İstanbul'da spor çalışmalarını sürdürmek üzere davet edilmişti, ancak Amaspor'un Tuzlaspor maçı federasyon tarafından ertelenmişti.
- Elazığspor tesislerinde terk edilmiş bir kasaba görünümü ve endişeli bekleyiş var, futbolcular, teknik heyet, kulüp yönetimi ve çalışanlar tedirgin.
- 01:04Elazığspor'un Ligden Çekilme Kararı
- Elazığspor ve kulüp başkanı Selçuk Öztürk, takımın ligde çekilmesi için hazırlıklar yaptıklarını ve Malatya Federasyon Bölge Müdürlüğü'ne başvurarak talepte bulunacaklarını söylemişlerdi.
- Kulüp başkanı Selçuk Öztürk, Elazığspor tesislerinde depremin ardından geldi ve tesislerdeki son durumu değerlendirecek.
- Futbolcular depremi canlı olarak yaşamadılar ancak aileleri ve çocukları yaşadı, bu durum onlarda travma geçirmelerine neden olabilir.
- 02:16Elazığspor Tesislerinin Deprem Riski
- Elazığspor tesislerinin yapılışında bir katı daha vardı, ancak deprem riski nedeniyle bir katının iptali söz konusu oldu ve bir kat eksik yapıldı.
- Bu durum tesislerin deprem fay hattı üzerinde olduğunu gösteriyor.
- 02:43Ligden Çekilme Talebinin Durumu
- Kulüp başkanı Selçuk Öztürk, dün itibariyle Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'na mail attı ve Malatya Bölge Müdürlüğü'nden federasyon merkezine dosya gönderdi.
- Federasyon başkanı Nihat Özdemir yurt dışında olduğu için dönüşünü bekliyorlar, ancak imkanlar olsa yardımcı olacağını beyan etti.
- Yönetim Kurulu'nda Mustafa Çağlar, Ali Başkan ve Mehmet Baykan Genel Müdür ile görüşmeler yapıldı.
- 04:22Depremin Etkileri ve Devletin Yardımı
- Şehirde vefat edenlere rahmet, ailelerine sabır dileniyor ve 15-15 bin insan konteyner kentleri ve çadır şehirlere yerleştirilecek.
- Cumhurbaşkanı depremin ilk günü Elazığ'da bulunmuş, ardından İçişleri, Sağlık, Çevre Şehircilik ve Spor bakanları ziyaret etmiş.
- Yeni binalar yapan müteahhitlerin malzeme yerinde kullanması sayesinde depremden az etkilenmiş, ancak eski binalar sıkıntı yaşamış.
- 06:18Deprem Sonrası Maç Ertelenmesi
- Konuşmacı, Kırşehir maçının ertelenmesi için federasyona müracaat ettiklerini ve Kırşehir başkanının da maçın ertelenmesi yönünde müracaat edeceğini belirtiyor.
- İki kulüp de maçın ertelenmesi konusunda razı olduğunu ve federasyonun kararını acilen vermesi gerektiğini vurguluyor.
- Antrenmanların devam ettiğini ancak çocukların kafalarını kaldırmaya çalıştıklarını ifade ediyor.
- 07:40Deprem Sonrası Durum ve Çekilme Hakkı
- Konuşmacı, çekilme haklarının saklı kalmakla almak kaydıyla istediklerini belirtiyor.
- Sakarya, Yalova, Gebze, Darıca kulüplerine yapıldığı büyük depremde binaların sağlamlığından kaynaklanan sorunlar yaşadıklarını anlatıyor.
- Artçı depremlerden sonra beş tane daha bina yıkıldığını ve yer bilimcilerinin Maraş'a kadar uzanan büyük deprem bekleniyor dediklerini söylüyor.
- 08:48Belediyespor İlişkileri
- Konuşmacı, Belediyespor ile hiçbir zaman bir çizgide yürüyemediklerini ve bu durumun kendisini üzündüğünü belirtiyor.
- Şehrin iki profesyonel takımının birbirine adapte olup yürümemesini anlamadığını ifade ediyor.
- Altyapıdan üst yapıya çıkardıkları çocukların Belediyespor'da oynamasını istemediğini, bu çocukların Belediyespor'u oynasaydı bugün hazır alabileceklerini söylüyor.
- 10:24Kulüp İlişkileri ve Destekler
- Konuşmacı, Belediyespor başkanı Ahmet Toprak ile görüştüğünü ve ligden çekilme konusunda destek istediklerini belirtiyor.
- Elazığspor'un ligden düşme korkusu olmadığını, bu durumu kendi lehlerine çevirmenin peşinde olmadığını vurguluyor.
- Süper Lig, PTT Kulüpler Birliği, İkinci ve Üçüncü Lig Kulüpler Birliği başkanları ile Sakaryaspor ve Eyüpspor başkanlarıyla görüşerek destek aldıklarını anlatıyor.
- 12:53Futbol ve Deprem Sonrası Psikolojik Etkiler
- Konuşmacı, futbolun bir sosyal aktivite ve eğlence oyunu olduğunu, ancak deprem sonrası durumun farklı olduğunu belirtiyor.
- 15 bin vatandaşın çadırlarda, 1000 konteynerin kurulduğunu ve bu durumun antrenman yapmalarını zorlaştırdığını anlatıyor.
- Deprem sonrası psikolojik etkilerin gençlere ciddi şekilde yansıyacağını ve bu durumda futbol oynamak yerine acıyı paylaşmak gerektiğini vurguluyor.
- 14:58Elazığspor'un Lig Durumu
- Elazığspor ligde 17 maç kala 2 puanla küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya.
- Kulüp başkanı, takımın 1-2 sırada olsaydı saygı duyulacağını, ancak şu anki durumda bir fırsat kaçırdığını belirtiyor.
- Kulüp, taraftarlarını, spor yorumcularını, valiyi, vekilleri ve belediye başkanını toplayarak durumu halka anlatmaya çalışmış.
- 16:15Deprem Sonrası Durum
- Elazığ'da deprem sonrası kulüp, sentetik sahada oynamak zorunda kalmış ve etrafında çadırlar ve konteyner kentleri bulunuyor.
- Oyuncuların çoğu deprem mahallelerinde oturuyor ve binalarda çatlaklar var, bu durum zihinsel travma yaratıyor.
- Kulüp, Elazığ'dan gelen 18-20 yaşındaki oyunculara izin vermiş ve eski oyuncu Mehmet Çakır'ın kamyon malzemesiyle bu çocuklar pikaplarla yardım dağıtmaya başlamış.
- 18:12Maç Kararı ve Ekonomik Etkiler
- Kulüp başkanı, federasyonun adil kararlar vermesi gerektiğini ve Elazığ'da yaşanan afetin binde biri olduğunu vurguluyor.
- Deprem sonrası ekonomik zorluklar yaşanıyor; ligin geliri 2-2,5 milyon TL iken, kulüp sadece 1 milyon TL civarında gelir elde ediyor.
- Maç ertelenmesi durumunda, kulüp maç başı ödeme yapamayacağı ve ekonomik olarak etkileneceği belirtiliyor.
- 23:07Futbolcuların Ruh Hali ve Gelecek Planları
- Futbolcuların ruh hali iyi değil, özellikle deprem sonrası tedirginlik hissediyorlar.
- Kırşehir maçının kararı çıkarsa bir hafta daha süre kazanacaklar, Bandırma maçı öncesi karar çıkacak.
- Kulüp başkanı, deprem sonrası atmosferde futbol oynamak istemediğini ve taraftarlarının da gelmesini istemediğini belirtiyor.
- 26:18Elazığspor'un Tesis Sorunları
- Elazığspor'un tesislerinde çatlaklar, binada çökme ve yumuşak zemin gibi sorunlar var.
- Fitness salonunda kırık dökükler, tavanlarda ve duvarlarda ayrılma gibi fiziksel hasarlar mevcut.
- Spor genel kurulunda maçın ertelenmesi ile ilgili karar çıktığında, federasyon bunu kabul eder çünkü yerel yönetimlerin şartları sağlaması gerekir.
- 27:23Elazığ Depremi ve Toplumsal Destek
- Elazığ depremi sonrası tüm spor kulüpleri, futbolcular, yöneticiler ve kulüpler birlik sağladı.
- Sosyal medyadan geçmiş olsun mesajları, dilekleri ve ünlü futbolcuların destekleri geldi.
- Deprem Elazığ'ın olmasıyla birlikte Türkiye'nin depremi gibi herkesin benimsediği ve hiçbir ayrım gözetmeden destek verdiği bir deprem oldu.
- 28:11Afetlerde Toplumsal Birlik
- Afetlerde toplum olarak silkelenip kendimize geliyoruz ve bunlar bize ders oluyor.
- Türkiye'nin her tarafı malzeme yağdırıyor, belediyelerden, kurumlardan, itfaiyecilerden ve AFAD'dan destek geldi.
- Sanatçılar, futbolcular ve diğer futbol kulüpleri Elazığspor'a destek olmak için maç gelirlerini bağışlayacaklarını belirttiler.
- 29:30Elazığ'ın Kültürel Mozaikleri
- Elazığ, Doğu ve Güneydoğu'nun devletinin, milletinin ve hükümetinin yanında duran büyük bir şehirdir.
- Elazığ, Alevi, Sünni, Kürt, Zaza ve diğer etnik grupların kaynaştığı bir Türkiye mozaiğidir.
- Şehirde terör yok, herkes birbirini seviyor, inancına ve mezhebine saygı gösteriyor.
- 32:15Deprem Sonrası Durum
- Elazığspor'un ligden çekilme kararı ile ilgili kulüp başkanı Selçuk Öztürk, gerekli müracaatları yaptığını ve TFF Başkanı Nihat Özdemir'in önümüzdeki hafta kararını verebileceğini belirtti.
- İlspor Güvenlik Kurulu, bu hafta oynanması gereken Elazığspor-Kırşehir Belediyespor maçını erteledi.
- Kulüp Genel Müdürü Topal, İlspor Güvenlik Kurulu'nun aldığı kararın aynı zamanda TFF'ya iletileceğini ve bu kararın göz önüne alınarak Elazığspor'un müsabakasının erteleneceğini açıkladı.