Buradasın
Tekirdağ Su Kanalizasyon İdaresi Hizmet Binası Yarışması Deneyimi
youtube.com/watch?v=GqYbZMsMlWcYapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu videoda Burak Mangut, Tekirdağ Su Kanalizasyon İdaresi Hizmet Binası yarışmasının deneyimini anlatıyor. Konuşmacı, yarışmanın olumlu başladığı ancak olumsuz sonuçlandığı süreci paylaşıyor.
- Video, yarışmanın amacı ve yapısı hakkında kısa bir girişle başlıyor, ardından jüri ve idare ile yaşanan süreç anlatılıyor. Konuşmacı, idarenin belirsiz taleplerinden dolayı yaşanan anlaşmazlıkları, hukuki süreci ve sonunda idarenin ikinci bir proje istemesine rağmen anlaşma sağlanamadığını açıklıyor. Ayrıca, idarenin açıklamalarının adil olmadığını ve sürecin tüm aktörlerinin sorumluluğunu kabul ettiğini belirtiyor.
- 00:19Tekirdağ Su Kanalizasyon İdaresi Hizmet Binası Projesi
- Konuşmacı, Tekirdağ Su Kanalizasyon İdaresi Hizmet Binası projesini anlatacağını belirtiyor.
- Proje, Tekirdağ'ın yeni gelişecek bölgesinde belediye binasının yakınında konumlanması planlanan bir yapıdır.
- Projenin amacı, yapının alt gruplara ayrılarak parçalanması ve yapının bütününe ait karakterlerin daha küçük birimlerine taşınarak bir kümelenme oluşturulmasıydı.
- 00:58Yarışma Sonrası Süreç
- Yarışma sonrası jüri ve idarenin Yücelmenin talep ettiği değişiklikler arasında M2 bazında artışlar ve manzara kaygısı nedeniyle kütleler arasındaki yer değişimi bulunmaktadır.
- Bu değişiklikler yaklaşık bir ay içerisinde gerçekleştirilerek teslim edilmiş ve idareyle jüri ile birçok toplantı yapılmıştır.
- Jüri üyeleri, idarenin cephelerde üslupsal değişiklikler talep etmesine rağmen bunları yazılı olarak değil sözel olarak dile getirmeleri dikkat çekmiştir.
- 01:57İhale Sürecindeki Sorunlar
- İdarenin bazı küçük nicel değişiklikler talep etmesi üzerine, şartnamenin hazırlanması ve ne gibi çalışmalar talep edileceğinin belirlenmesi istenmiştir.
- Şartname hazırlanmadığı için jüri ve idare, görüşmeyi durduracağını veya vazgeçmelerini istemiş ve ihtarname göndermiştir.
- İdare, revize edilmesi gereken projeyi teslim etmediklerini belirtmiş, ancak konuşmacı tescilli bir ikinci revizyon projesinin teslim edildiğini bildirmiştir.
- 02:49Hukuki Süreç ve Sonuç
- İdare, şartnamenin yarışma şartnamesine ve yarışmalar yönetmeliğine uygun olmadığını kabul etmeyerek daha keskin bir yol tercih etmiştir.
- Konuşmacı, hukuki çerçevesi kendileri belirledikleri şekilde süreci sonlandırmak istemiş ve idare ile anlaşmayacaklarını dile getirmiştir.
- İdarenin tutumu, konuşmacının endişelerini haklı çıkarmış ve ikinci projeyle görüşme sağlamak yerine anlaşmamaya karar vermiş, serbest kalmayı tercih etmiştir.
- 03:19Sonuç ve Değerlendirme
- İdarenin mansiyon alan projelerden fiyat teklifi istediğini öğrenen konuşmacı, olumlu başlamış olan yarışma sürecinin olumsuz olarak sonuçlandığını belirtmiştir.
- Konuşmacı, inşa edilmesi planlanan bir yapının böyle sonuçlanması için başarısızlık olarak görüyor ve bu başarısızlığı önemli bir sorumluluğu olarak almaya hazır olduğunu ifade etmiştir.
- İdarenin yaptığı açıklamalarda, başarısızlığın tek sorumlusu olarak kendilerinin gösterildiği düşüncesiyle konuşmacı, daha adil ve bütüncül bir bakışın gerekli olduğunu düşünmektedir.