Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, 3 Şubat'ta düzenlenen bir anma konserini göstermektedir. Konserde Barış Manço'nun anısına çeşitli sanatçılar ve gruplar (Cahit Berkay, Kenan Doğulu, Kültür Koleji Okul Korosu) Barış Manço'nun şarkılarını seslendirmektedir.
- Konser, Barış Manço'nun ölümü üzerine sarsılan bir topluluğun anma gecesi olarak düzenlenmiştir. Video, bir sunucunun açılış konuşmasıyla başlayıp, Sinan Çetin'in hazırladığı Barış Manço belgeseli izlenmesiyle devam etmektedir. Ardından çeşitli sanatçıların Barış Manço'nun şarkılarını seslendirdiği bir dizi performans sunulmaktadır. Konser, Barış Manço'nun Türkiye'nin şarkıcısı olarak anılması ve onun barış ve sevgi mesajlarının vurgulanmasıyla hazırlanmıştır.
- 00:17Barış ve Sevgi Gecesi
- Konuşmacı, binamızla, insanımızla yüreğimizle sarsıldığımız bir geceyi ertelemeyi düşünmedik çünkü bu gece bir anma gecesi ve 3 Şubat Barış ve Sevgi Gecesi.
- Barış Manço, yüreğinde barış şarkıları olan biri olarak çok önemseyip önemsiyordu.
- Cihat Sıtkı Tarancı'nın "Kapımı çalıp durma ölüm, kapımı çalıp durma açmam, ben ölecek adam değilim" sözleriyle Barış Manço'nun karşılaştırılması yapıldı.
- 03:04Barış Manço Hakkında Bilgiler
- Barış Bey'in derin bilgisinden, hoşgörüsünden ve kişiliğindeki pırıltıdan etkilendik, şarkılarındaki felsefe aslında onun hayat felsefesiydi.
- Barış aslında Türkiye'yi anlatan bir sanatçıydı, Türkiye'nin şarkılarını yazdı ve hayatın siyasetini şarkılarıyla yaptı.
- Topladığı atasözlerinden şarkı sözleri yapardı, halktan aldığını halka geri verdiği için de halk tarafından çok sevildi.
- 04:54Barış Manço'nun Sanat Hayatı
- Evliya Çelebi'nin hayatını çekmek isteyen konuşmacı, Barış'a Evliya Çelebi'nin hayatını oynayacağını ve Evliya Çelebi gibi dolaşacağını söyledi.
- Barış Manço'nun en büyük özelliği doğal olarak yüreğinden gelen iletişim yeteneğiydi.
- Konserde Kültür Koleji Okul Korosu performans gösterdi.
- 10:11Konser Performansları
- İlk parça "Bir güzele vuruldum" adlı şarkı ile başladı.
- Cihat Berkay, Kenan Doğulu ve diğer sanatçılar konserde performans gösterdi.
- Barış Manço'nun "Ben bilirim" ve "Gözlerimde yaş, kalbimde sızı" gibi şarkıları da konserde seslendirildi.