- Süt ve Asitlik
- Taze çiğ sütün pH değeri 6,4 ile 6,8 arasındadır
- Süt, laktik asit bakterileri içerdiğinden asidik özellik gösterir
- Mastitisli sütlerde pH değeri 7,5'a kadar çıkabilir
- Diğer Gıdaların pH Değerleri
- Yoğurtta pH 3,43-4,19, laktik asit oranı 1,04-14,49 arasındadır
- Ayranda pH 4,33 ± 0,17, asitlik oranı %0,60 ± 0,07'dir
- Sirkenin pH değeri 2,0-3'tür
- Kolanın pH değeri 5,5'in altındadır
- pH Değerlerinin Ölçümü
- Suyun pH'ı 6,5 ile 9,5 arasında içilebilir
- pH 1-6,5 arası asidik, 8-14 arası baziktir
- Sütte pH analizi titrasyon yöntemiyle yapılır