• Buradasın

    Güvercinleri Atmacalardan Koruma Deneyi

    youtube.com/watch?v=IJ9ucElDHkc

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, "Çiftlik Günlük" kanalından bir çiftlik vlogu formatında sunulmaktadır. Sunucu, çiftliğindeki güvercinleri atmaca saldırısından korumak için bir deney gerçekleştiriyor.
    • Videoda, atmaca saldırısından güvercinleri korumak için bir yöntem deneniyor. Sunucu, İngilizce bir metinden öğrendiği, atmaca'nın kendi alanını bildiği için kendisi gibi bir atmaca gördüğünde o alandan uzaklaşacağı bilgisini uyguluyor. Bu yöntem için bir güvercinin kuyruk kısmını yeşil-mavi karışımı ve pembe renklerle boyuyor. Boyanmış güvercinin kuyruk kısmını kurutup, atmaca geldiğinde onu uçurarak deneyin sonucunu göreceğini belirtiyor.
    00:10Güvercinleri Atmacalardan Koruma Deneyi
    • Videoda güvercinleri atmacalardan nasıl koruyabileceğimiz konusunda bir deney yapılacak.
    • Güvercinler artık yumurta yavru olmadığı için sürekli uçuyor ve çiftlikte atmaca'nın çok olduğu yerlerde bulunuyor.
    • Atmacalardan güvercinleri korumak için çeşitli yöntemler var ve bu videoda bir İngilizce metinden alınan bir yöntem denenecek.
    01:37Deneyin Amacı
    • Atmacalar kendi alanlarını bildiği gibi, kendileri gibi bir atmaca gördüğünde o alandan uzaklaşıyorlar.
    • Deneyin amacı, güvercinlerin kuyruklarını atmacanın rengi gibi boyayarak atmaca'nın göz yanılgısından dolayı kendisi gibi bir atmaca sanıp uzaklaşmasını sağlamak.
    • Boyanacak kuş, atmacanın geldiğinde uçurulacak ve deney sonucu görülecek.
    03:07Boyanacak Kuş Seçimi
    • Deney için üç güvercin arasından biri seçilecek: dişilerden biri, saz kanat taklacı veya araplar.
    • Atmacalar büyük bir problem olup, beslenen emekler boşa gidiyor ve bu durum hayvanseverleri sinirlendiriyor.
    • Deney için bir dişi güvercin seçilip kuyruğunun ortadaki üç-dört kuyruğu boyanacak.
    07:22Boyama İşlemi
    • Kuyruklar sarı, yeşil ve mavi karışımı renklerle boyanacak.
    • İlk kuyruk sarı renkli boyanıp, üzerine mavi ve yeşil şeritler ekleniyor.
    • İkinci kuyruk pembe, mavi ve yeşil renklerle boyanıyor.
    13:20Deneyin Devamı
    • Boyanmış kuyruklar fön makinesi ile kurutuluyor.
    • Atmaca geldiğinde bu kuş uçurulacak ve atmaca kaçacak mı yoksa kuşu kapacak mı görülecek.
    • Deneyin sonucu diğer videolarda paylaşılacak.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor