Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir kişinin bahçesinde inşa edilen iki katlı (tavan ve üst katta loft) yığma yarı betonarme ev inşaatını tanıttığı bir içeriktir.
- Videoda, 42 metrekare taban alanına sahip ve yaklaşık 20 metrekare loft katı bulunan evin özellikleri anlatılmaktadır. Ev, tiny house'lara benzer görünüşte olup, üst katında tablo beton yerine çam kerestesi kullanılmıştır. Konuşmacı, ilerleyen günlerde malzeme birimi olarak ne kadar harcandığını ve ne kadar malzeme kullanıldığını paylaşacağını belirtmektedir. Video, bahçeye küçük çaplı gösterişli bir ev yapmak isteyenler için maliyet değerlendirmesi sunmaktadır.
- 00:01Yığma Yarı Betonarme Ev Tanıtımı
- Videoda iki katlı, tavan artı üst katta loft katı olan, tiny house'lara benzer bir şekilde inşa edilmiş bir ev tanıtılıyor.
- Evin taban alanı 42 metrekare (6x7) olup, üst katta yaklaşık 20 metrekare civarında bir loft katı bulunuyor.
- Tiny house'lar günümüzde yüksek maliyetlere sahip çünkü taşınabilir aparatlarından, imar ve ruhsat izinlerinden dolayı farklı durumlarda bulunuyorlar.
- 01:11Evin Fiziksel Özellikleri
- Ev 6x7 42 metrekare taban alanına sahip olup, yaklaşık 20 metrekare civarında bir loft katı bulunuyor.
- Toplam yerden yüksekliği 1 metre civarında ve üst katında tabla beton yerine ağaç kullanılmış.
- Ev ham inşaat halinde olup, daha sonra sıvası yapılacak ve bitmiş halinde paylaşılacağı belirtiliyor.
- 01:59Malzeme Kullanımı ve Maliyet
- Evde tabla beton yerine kavak kerestesi kullanılmış ve toplam 12 metreküp civarında kereste harcanmış.
- Bina 9 palet 20'lik bims kullanılarak inşa edilmiş ve toplam 5 adet pencere bulunuyor.
- Bahçeye veya müstakil arsa için maliyeti düşürüp küçük çaplı gösterişli bir ev yapmak isteyenler için bu maliyetler değerlendirilebilir.
- 03:01Gelecek İçerikler
- İlerleyen günlerde ne kadar harcandığı ve ne kadar malzeme kullanıldığı ayrıntılı şekilde malzeme birimi olarak paylaşılacak.
- Maliyetler tutar olarak değil, malzeme birimi olarak paylaşılacak çünkü günlük malzeme fiyatlarında değişkenlik bulunuyor.