• Buradasın

    Toplu Konut İdaresi'nin 50 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi

    youtube.com/watch?v=Gh_bmHQcbYo

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut'un 50 bin yeni sosyal konut projesi hakkında yaptığı açıklamayı içeriyor.
    • Videoda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Mart'ta duyurulan 50 bin yeni sosyal konut projesinin talep toplama sürecinin tamamlandığı belirtiliyor. Bulut, projeye 637 bin yakın kişinin başvurduğunu, konutların 32.198'inin 2+1, 17.802'sinin ise 3+1 olduğunu ve fiyat bilgilerini paylaşıyor. Ayrıca, projede şehit aileleri, engelliler ve emeklilere yönelik kontenjan ayırdıklarını ve başvuru tarihlerini detaylı şekilde anlatıyor.
    50 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi
    • Toplu Konut İdaresi, 67 ilde 140 proje ile hayata geçirilecek 50 bin yeni sosyal konut projesi için talep toplama işlemini tamamladı.
    • Projeye toplam 637 bin yakın kişi başvurdu.
    • Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut, 50 bin yeni sosyal konut projesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Mart'ta müjdelendiğini hatırlattı.
    00:30Talep Toplama Süreci
    • Proje, Cumhurbaşkanı Erdoğan himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda hayata geçirildi.
    • 6 Mart itibariyle normal vatandaşlar, 6-25 Mart tarihlerinde normal vatandaşlar, 26 Mart-5 Nisan tarihlerinde emekli vatandaşlar, 8-12 Nisan tarihlerinde engelli vatandaşlar, 15-19 Nisan tarihlerinde şehit aileleri ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerin talepleri toplandı.
    • 50 bin yeni sosyal konut projesine 636 bin 787 kişi başvurdu.
    01:11Konut Özellikleri ve Fiyatlar
    • Proje kapsamında inşa edilecek konutların 32.198'inin 2+1, 17.802'sinin ise 3+1 olduğu belirtildi.
    • Alt gelir grubunda yer alan vatandaşların daha rahat konut sahibi olabilmeleri için 2+1 konut sayısını %64 olarak belirlediler.
    • 2+1 konutlar 116.400 liradan başlayıp aylık 388 lira taksitle, 3+1 konutlar 170.720 liradan başlayıp aylık 759 lira taksitle satışa sunuldu.
    02:01Kontenjan Dağılımı
    • TOKİ olarak dar ve orta gelir grubundaki vatandaşların yanı sıra engelliler, şehit aileleri ve malullerle emeklilere yönelik konut üretimlerini sürdürdüklerini vurguladı.
    • 50 bin yeni sosyal konut projesinde %10 şehit aileleri ve vazife malullerine, %5 engellilere, %25'te emeklilere kontenjan ayırdıklarını dile getirdi.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor