Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir eğitim içeriği olup, izleyicilere Xcode'da Core Data entegrasyonunu adım adım göstermektedir.
- Video, daha önce geliştirilen bir uygulamaya Core Data entegrasyonu yapma sürecini anlatmaktadır. İçerikte önce yeni bir Core Data projesi oluşturma, ardından mevcut bir projeye Core Data entegrasyonu için gerekli kodların kopyalanması, import edilmesi ve modelin oluşturulması gösterilmektedir. Video, bir sonraki derste Core Data'nın nasıl kullanılacağını göreceğimizi belirterek sona ermektedir.
- 00:01Core Data Entegrasyonu Giriş
- Dahili depolama derslerinde Core Data'yı uygulamaya nasıl entegre edebileceğimiz öğreneceğiz.
- Xcode, Core Data kullanımına yönelik hazır bir template sunmaktadır.
- Geliştirmekte olduğumuz uygulamayı belli bir aşamaya kadar getirip daha sonra Core Data entegre etmek istiyorsak bu derste bu işlemi öğreneceğiz.
- 00:39Yeni Proje Oluşturma
- Yeni bir proje oluşturmak için "Create New Project" seçeneğini kullanarak single view application seçiyoruz.
- Product name olarak test uygulaması için herhangi bir isim seçilebilir.
- Core Data template olarak açılması için ilgili seçeneği işaretleyip "Create" diyerek projeyi oluşturuyoruz.
- 01:26Core Data Özellikleri
- Oluşturulan proje dosyasında doğrudan "Core Data Test" adında bir Core Data oluşturulmuş oluyor.
- AppDelegate içerisinde persisten konteyner singleton olarak tanımlanmış ve kullanıma sunulmuş.
- Save context fonksiyonu, Core Data verilerine erişerek onları kaydetmemize yarayacak bir fonksiyon.
- 02:28Mevcut Projeye Core Data Entegrasyonu
- Önceki derste hazırlanan "Depolama Hazırlık" isimli proje dosyasını açıyoruz.
- AppDelegate Swift dosyasını standart editöre geçerek gerekli fonksiyonları diğer projeden alarak yapıştırıyoruz.
- Diğer projeden (Core Data Test) AppDelegate.swift dosyasının en alt satıra kadar olan bölümü kopyalayıp, mevcut projedeki AppDelegate.swift dosyasına yapıştırıyoruz.
- 04:26Hata Giderme ve Model Oluşturma
- Verilen hata, Core Data'nın AppDelegate içerisine import edilmeyişinden kaynaklanıyor.
- En üst satıra gelerek "import CoreData" yazarak hatayı gideriyoruz.
- Model oluşturmak için klasör dosyasına sağ tuşa tıklayarak "New File" seçeneğini kullanıp, Core Data sekmesinin altında "Data" seçeneğini seçerek "Dahili Depo Model" adında bir model oluşturuyoruz.
- 05:27Son Ayarlar
- AppDelegate içerisindeki ayarları tamamladıktan sonra dahili depolama modelinin AppDelegate'a belirtilmesi gerekiyor.
- Modelin ismini kopyalayıp AppDelegate'ın içerisine dönerek name alanına yapıştırarak ayarları tamamlıyoruz.
- Bu ayarlarla birlikte Core Data'yı uygulamamızın içerisine entegre etmiş bulunuyoruz ve bir sonraki derste nasıl kullanılacağı gösterilecek.