Buradasın
TradingView'da İndikatör Sınırlamasını Aşma ve Hareketli Ortalama Kombo İndikatörü Oluşturma Eğitimi
youtube.com/watch?v=kdXUsMgZB10Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir konuşmacının TradingView platformunda ücretsiz üyelerin karşılaştığı indikatör sınırlamasını aşma yöntemlerini anlattığı bir eğitim içeriğidir.
- Video, TradingView'daki ücretsiz üyelerin üç indikatörle sınırlandırılması sorununu ele alarak başlıyor ve Pine Editor kullanarak bu sınırlamayı aşmanın yollarını adım adım gösteriyor. İlk bölümde basit hareketli ortalama (SMA) oluşturma ve farklı hareketli ortalama türlerini (EMA, WMA) kullanma teknikleri anlatılırken, ikinci bölümde 10, 50, 100 ve 200 barlık hareketli ortalamaları tek bir indikatörde nasıl ekleyebileceğimiz, renk ve kalınlık ayarlarını nasıl yapabileceğimiz ve bu indikatörü nasıl kaydedebileceğimiz gösteriliyor.
- Video sonunda, bir sonraki videoda farklı indikatörlerin nasıl birleştirileceği anlatılacağı belirtilmektedir.
- 00:01TradingView'da İndikatör Sınırlaması
- TradingView'da ücretsiz üyeler için üç indikatör sınırı önemli bir handikap oluşturuyor.
- Bu video, indikatör sınırlamasını aşma ve artırmak için kendi yöntemleri gösterilecek.
- Özellikle hareketli ortalama indikatörlerinde üç tane sınırlaması ve dördüncü için ücretli üyelik gerektiren kısıtlamayı aşacağız.
- 01:22Pine Editor Kullanımı
- Pine Editor, TradingView'da indikatör sınırlamasını aşmak için kullanılır ve çok basit kodlarla çalışır.
- Pine Editor'da ilk satırda "study" komutu ile indikatörün başlığı belirlenir.
- "Overlay=true" komutu ile indikatör grafikle aynı yere gelecek şekilde ayarlanır.
- 04:00İndikatör Parametreleri
- "Input" komutu ile indikatörün kaynak verileri (kapanış, açılış, yüksek, düşük) kullanıcı tarafından değiştirilebilir hale getirilir.
- Hareketli ortalama için "length" (uzunluk) parametresi belirlenir ve "input" ile kullanıcıya ayarlanabilir hale getirilir.
- "Plot" komutu ile hareketli ortalama çizdirilir ve renk, çizgi kalınlığı gibi özellikleri ayarlanabilir.
- 10:12İndikatör Kopyalama ve Düzenleme
- İndikatör kodlarını kopyalayıp yapıştırarak birden fazla indikatör ekleyebilirsiniz.
- Kopyalanan kodlarda "length1" değerlerini "length2" olarak değiştirmek gerekir.
- Her indikatör için farklı renk ve çizgi kalınlığı ayarlanarak birbirlerinden ayırt edilebilir hale getirilir.
- 11:09TradingView'da Hareketli Ortalama İndikatörleri Oluşturma
- TradingView'da farklı uzunluklarda (10, 50, 100, 200) hareketli ortalama indikatörleri oluşturmak için P Editor kullanılıyor.
- Her indikatör için farklı renk (mavi, turuncu, siyah) ve kalınlık ayarları yapılabiliyor.
- Basit hareketli ortalama (SMA) yerine üssel (EMA) veya ağırlıklı (WMA) hareketli ortalama da kullanılabilir.
- 15:12İndikatörleri Kaydetme ve Kullanma
- Oluşturulan indikatörler TradingView hesabına kaydedilebilir ve "Hareketli Ortalama Combo" gibi isimlerle saklanabilir.
- Kaydedilen indikatörler daha sonra "Göstergeler" > "Benim Komutlarım" menüsünden veya P Editor'da arama yaparak bulunabilir.
- İndikatörlerin ayarları (uzunluk, kalınlık, renk) değiştirilebilir ve istenmeyen indikatörler kaldırılarak ekran sadeleştirilebilir.
- 19:03Ek Özellikler ve Gelecek İçerik
- Oluşturulan indikatörler TradingView hesabına özel olarak kaydedilir ve paylaşım yapılmaz.
- Bir sonraki videoda farklı indikatörleri kopyalayıp bir araya getirme konusu ele alınacak.