Buradasın
React Native ile Yapılacaklar Listesi Uygulaması Oluşturma Eğitimi
youtube.com/watch?v=8H1Uuo2GU-sYapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir eğitim içeriği olup, izleyicilere React Native kullanarak basit bir yapılacaklar listesi uygulaması oluşturma sürecini adım adım göstermektedir.
- Video, React Native uygulamasının kurulumundan başlayarak, uygulama oluşturma ekranının tanıtımına ve temel kullanımına kadar uzanmaktadır. Eğitmen, "Cursor" adlı bir uygulama kullanarak, metin girişi yaparak kodların otomatik olarak oluşturulmasını göstermekte ve ardından bu kodları cep telefonunda test etmek için Expo uygulamasını kullanmaktadır. Uygulama, yeni görev ekleme, görevler listesini görüntüleme, tamamlananlar ve devam edenler sekmeleri gibi temel özelliklere sahiptir.
- 00:00Cursor Uygulamasının Kurulumu
- Cursor uygulamasını kullanmak için öncelikle cursor.com web sitesini ziyaret edip "download for windows" seçeneğini kullanarak uygulamayı bilgisayara indirmek gerekiyor.
- İndirilen uygulamayı klasik kurulum işlemleriyle kurduktan sonra masaüstünde Cursor simgesi belirir.
- 00:43Uygulama Oluşturma Ekranı
- Cursor uygulamasını açtıktan sonra "open project" diyerek masaüstünden oluşturulan klasörü seçerek uygulama oluşturma ekranına ulaşılır.
- Uygulama ekranında sağ tarafta chat bölümü, sol tarafta klasörler, orta alanda ise kodlar yer alır.
- Kullanıcılar burada nasıl bir uygulama istediklerini yazarak uygulamayı oluşturabilirler.
- 01:28Yapılacaklar Listesi Uygulaması Oluşturma
- Örnek olarak basit bir yapılacaklar listesi uygulaması oluşturulabilir, bu uygulama yeni görev ekleme ve görevler listesini görüntüleme özellikleri sunabilir.
- Uygulama oluşturmak için önce "run command" komutu ile metin verilir, ardından kodlar otomatik olarak oluşturulur.
- Oluşturulan kodlar çalıştırılarak uygulama çalıştırılabilir.
- 03:17Uygulamayı Cep Telefonunda Test Etme
- Oluşturulan uygulamayı cep telefonunda test etmek için Play Store'dan Expo uygulaması kurulmalıdır.
- Expo uygulaması çalıştırılarak QR kodu okutulabilir veya "open on android" seçeneği ile uygulama telefonda açılabilir.
- Cep telefonunda uygulama test edildiğinde yeni görev ekleme özelliği çalışır.
- 04:51Uygulamaya Özellikler Ekleme
- Uygulamaya tamamlandı butonu ve farklı sekmeler (devam edenler, tamamlananlar, tümü) eklenebilir.
- Uygulama bileşenlerini alt tarafa doğru almak ve 50 piksel boşluk bırakarak bileşenleri aşağı almak için gerekli komutlar verilebilir.
- Değişiklikler yapıldıktan sonra "npm export" komutu ile uygulama yeniden başlatılmalıdır.
- 07:45Uygulamanın Test Edilmesi
- Sekmeler eklendikten sonra uygulama tekrar çalıştırıldığında devam edenler, tamamlananlar ve tümü sekmeleri görünür hale gelir.
- Yeni görevler eklendiğinde, tamamlananlar sekmesinde görevler görünür hale gelir.
- Uygulama basit anlamda oluşturulmuş olup, daha ayrıntılı uygulamalar da yapılabilir.