• Buradasın

    OPC Server Mantığı ile Çalışan C Projesi Raporlama Bölümü

    youtube.com/watch?v=_9QKg7si9v0

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, Mehmet Levent Öz Sinan tarafından sunulan bir eğitim içeriğidir. Önceki videoda OPC server mantığı ile çalışan C projesinden bahsedilmiş, bu videoda ise raporlama kısmının gösterimi yapılmaktadır.
    • Videoda, PLC ile bağlantı kurularak sıcaklık ve endüktif sensör değerlerinin nasıl kaydedildiği gösterilmektedir. Veriler, o günün tarihinde masaüstünde veya belirtilen bir dosya uzantısı adresinde kaydedilmektedir. Video boyunca sıcaklık değerlerinin değişimi (23 dereceden 64 dereceye, sonra 40 dereceye) ve verilerin nasıl tutulduğu adım adım gösterilmektedir.
    00:01PLC Raporlama Sistemi Tanıtımı
    • Mehmet Levent Öz Sinan, bir önceki videoda OPC server mantığı ile çalışan C projesinden bahsetmiş ve raporlama kısmını göstermeyi unuttuğunu belirtiyor.
    • PLC'ye IP adresi ve şifre ile bağlantı kuruluyor.
    • Temple'daki sıcaklık 23 derece mertebesinde ve endüktif sensör metale yaklaştırılarak sıcaklık değeri 64 dereceye çıkarılıyor.
    01:17Raporlama Sisteminin Çalışma Prensibi
    • Veriler o günün tarihinde masa üzerinde veya istenilen dosya uzantısı adresinde kaydediliyor.
    • Masaüstünde "proses raporlama" adında bir klasör açılıp, 24 Şubat 2016 Çarşamba tarihli bir dosya oluşturuluyor.
    • Veriler analog giriş 1 ve analog giriş 2 olarak 0-24 aralığında tutuluyor ve en son veri analog 24 tarafında gösteriliyor.
    02:40Raporlama Sisteminin Kullanımı
    • Program kapatılıp tekrar açıldığında en son verilere tekrar ulaşılabilir.
    • Sıcaklık değeri 40 dereceye inmiş durumda.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor