• Buradasın

    Cisco Switch ile Client Arasındaki DHCP Trafiği İncelemesi

    youtube.com/watch?v=F8mq4-ZbQXw

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir eğitim içeriği olup, konuşmacı Cisco switch ile client arasındaki DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) trafiğini canlı olarak incelemektedir.
    • Videoda, konuşmacı önce teorik bilgileri hatırlatarak başlıyor ve ardından gerçek bir Cisco switch ile bilgisayar arasında DHCP trafiğini yakalama işlemi gerçekleştiriyor. DHCP protokolünün çalışma prensibini göstermek için IP adresi alma, release ve renew işlemlerini gerçekleştiriyor. Özellikle DHCP mesajlarının broadcast olarak gönderildiğini ve döndüğünü canlı olarak gösteriyor. Video, teorik bilgilerin pratik uygulamalarla doğrulanması gerektiğini vurgulayarak, farklı kaynaklardaki bilgilerin her zaman doğru olmayabileceğini belirtiyor.
    Cisco Switch ile Client Arasındaki DHCP Trafiği İncelemesi
    • Video, Cisco switch ile client arasındaki DHCP trafiğini inceleyecek.
    • DHCP protokolü nasıl çalıştığı konusunda lab sırasında switch ile client arasındaki interface trafiğini yakalamak başarısız olmuş.
    • Gerçek bir Cisco switch konfigüre edilmiş ve bilgisayar ethernet kablosuyla switch'e bağlanarak trafik yakalanmaya başlanmış.
    01:12DHCP Yapılandırması ve IP Adresi Alma
    • Switch'in DHCP yapılandırması 192.168.10.0 networkünden IP adresi alacak şekilde yapılandırılmış.
    • Bilgisayarın ethernet kartına 192.168.10.11 IP adresi verilmiş.
    • Switch'in interface'ine 192.168.10.90 IP adresi verilmiş ve IP adresleri 192.168.10.11'den başlayarak 192.168.10.24'e kadar dağıtılacak şekilde ayarlanmış.
    02:12DHCP Paketlerinin Yakalanması
    • Bilgisayar IP config /release komutuyla mevcut IP adresini bırakmış.
    • IP config /renew komutuyla yeni IP adresi almak için discover mesajı gönderilmiş.
    • DHCP paketleri yakalanıp incelenmiş ve tüm mesajların broadcast olarak gönderildiği gözlemlenmiş.
    04:58DHCP Paketlerinin İçeriği
    • Offer mesajında switch, client'a 192.168.10.11 IP adresini teklif etmiş.
    • Lease time olarak 7 gün belirlenmiş ve bu bilgi offer mesajında yer almış.
    • Request mesajında client, offer edilen IP adresini kabul etmek istediğini belirtmiş.
    06:40DHCP Paketlerinin Tekrar İncelenmesi
    • IP adresi alındıktan sonra release ve renew komutlarıyla işlem tekrarlanmış.
    • Tüm mesajların broadcast olarak gönderildiği tekrar gözlemlenmiş.
    • DHCP protokolünün dinamik çalışmasına rağmen, MAC adresinden bakarak IP adresi ataması yapıldığı belirtilmiş.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor