Buradasın
Zeynep Sever Demirel ile Hayvan Sahipliği ve Sosyal Sorumluluk Röportajı
youtube.com/watch?v=wbV1sDFQIK0Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir röportaj formatında olup, 2009'da Belçika'dan Türkiye'ye gelen, Volkan Bey ile evli ve iki çocuk annesi olan Zeynep Sever Demirel ile yapılan bir sohbeti içermektedir.
- Röportajda Zeynep'in günlük hayatı, iki çocuk annesi olmanın zorlukları ve film projesi hakkında konuşulmaktadır. Ayrıca hamilelik döneminde hayvan sahipliği, toksoplazma riski ve çocukların hayvanlarla büyümesinin faydaları ele alınmaktadır. Video, sokak hayvanlarına yardım etme amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında devam etmekte ve Keeper adında 70 kilogram ağırlığında bir köpek sahibi ile yapılan röportajla sonlanmaktadır.
- Röportajda evcil hayvan sahipleriyle ilgili sorular sorulmakta, evcil hayvanlarıyla tatile çıkmaları, hediye alıp almadıkları, sosyal medyada fotoğrafları olup olmadığı, evcil hayvanlarına ait özel bir oda olup olmadığı, hayvan barınağına yardım edip etmedikleri ve sahiplendirdikleri hayvanlar hakkında bilgiler paylaşılmaktadır. Röportajın sonunda sunucu, Keeper'a hediyeler vererek birlikte 500 kilo bağış topladıklarını belirtmektedir.
- Sosyal Sorumluluk Projesi ve Konuk Tanıtımı
- Sunucu, yeni bir sosyal sorumluluk projesi için Zeynep Sever Demirel'i konuk olarak davet ettiğini belirtiyor.
- Zeynep Sever Demirel, 2009'da Belçika'da tanınmış ve 2010'da Türkiye'ye gelerek Volkan Bey ile evlenmiş.
- Zeynep, bir yapım şirketi sahibi olup film projesi üzerinde çalışıyor ve günlük hayatında çocuklarıyla vakit geçiriyor.
- 02:22Günlük Hayat ve Çocuk Annesi Olmak
- Zeynep, Beykoz'da oturuyor ve ofisini Taksim'de tutarak trafik sorununu çözmeye çalışıyor.
- İki çocuk annesi olmanın zor olduğunu, ancak yardımcı ve anne desteği sayesinde bunu başa çıkabildiğini belirtiyor.
- Çalışan annelerin durumunu kıyasladığında, kendi durumunu zor bulamadığını ifade ediyor.
- 03:44Film Projesi
- Zeynep, sinema ve televizyon mezunu olup yönetmenlik ve yapım yapmak istediğini belirtiyor.
- Futbol camiasına yakın olması ve futbolcuları yakından tanıması nedeniyle futbol temalı bir film projesi geliştirdiklerini söylüyor.
- Türkiye'de futbol temalı bir film olmadığı için bu konuda bir proje geliştirdiklerini ve çalışmalara başladıklarını ifade ediyor.
- 05:03YouTube Kanalı Hakkında
- Zeynep, YouTube kanalında disiplinli bir şekilde haftada bir veya iki video paylaştığını belirtiyor.
- YouTube'u yeni medya olarak görüyor ve gelecekte dijital medyada var olmak istediğini söylüyor.
- İçerik konusunda zorlandığını, takipçilerin taleplerine göre konuları belirlediğini ve zamanla bu konulardan sıkıldığını ifade ediyor.
- 06:54Hayvanlarla Yaşam
- Zeynep, hayvanlarla iyi geçinen ve hayvansever olduğunu belirtiyor.
- Evde iki köpeği ve iki çocuğu olduğunu söylüyor.
- Çocukların hayvanlarla birlikte büyümesinin olumlu etkileri hakkında düşüncelerini paylaşacağını belirtiyor.
- 07:30Hamilelik ve Hayvan Sahipliği
- Konuşmacı, ilk hamile kaldığında eşi Volkan'ın hayvanlarla ilgili endişeleri olduğunu ve Türkiye'de yaygın olan "hayvanların tüylerinden hastalık kaparız" algısını paylaşıyor.
- Çocuk doktoru Gülsemina'nın destekleriyle Volkan ikna edilmiş ve evcil hayvanlarla çocukların büyümesinin önemine dair makaleler ve röportajlar verilmiş.
- Hamilelik döneminde toksoplazma bakterisi riski nedeniyle hayvan sahibi olmak tehlikeli olabilir, ancak konuşmacı ve eşi bu riski göze almamışlar.
- 11:17Hayvan ve Çocuk İlişkisi
- Konuşmacı, doğumdan sonra bir hafta boyunca hayvanına ilgi gösteremediğini, ancak bir gün yorulduğunda hayvanının kucağına oturduğunu ve kimse indiremediğini anlatıyor.
- Büyük kızı ile hayvan arasında duygusal bir bağ oluşmuş ve şimdi ikisi de konuşmacının çocuklarından daha çok seviyor.
- Konuşmacı, çocukların hayvanla birlikte büyümesinin hayvan sevgisini tadarak büyümeleri ve hayat boyu başka bir sevgiyi öğrenmeleri açısından olumlu etkileri olduğunu vurguluyor.
- 12:59Hayvan Sahipliği Hakkında Yanlış Algılar
- Türkiye'de yaygın olan "hayvanların tüyünden hastalık kaparız" algısının yanlış olduğu, tüyün içindeki bakterinin zarar verdiği ve aşı yapıldığında hiçbir problem yaşanmadığı belirtiliyor.
- Bazı ailelerin hem çocukla hem de hayvanla uğraşamayacakları endişesiyle hayvanlarını geri verme durumları yaşanıyor.
- Konuşmacı, köpek sahibi olmanın çocuk sahibi olmakla eşdeğer bir sorumluluk olduğunu ve bu sorumlulukları karşılayamayacakların sahiplenmemeleri gerektiğini vurguluyor.
- 14:42Sosyal Sorumluluk Projesi
- Konuşmacı, bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında sorular cevaplayarak mama biriktirme ve bağış yapma fırsatı sunuyor.
- İlk soru "otuz kiloluk kedi veya köpeğiniz var mı?" şeklinde sorulmuş ve cevap verenler için otuz kiloluk mama bağışlanacak.
- İkinci soru "sokak hayvanları ile ilgileniyor musunuz?" şeklinde sorulmuş ve konuşmacı, sokak hayvanlarıyla ilgilenmenin toplum ve ülke için önemli olduğunu belirtiyor.
- 16:10Evcil Hayvanla İlişki
- Konuşmacı, evcil hayvanının duygusal olduğunu ve ağlarken gözyaşlarına yaladığını, şarkı söylediğinde eşlik ettiğini anlatıyor.
- Evde küçük bir senfoni orkestrası var, çocuklar konuşurken evcil hayvan da eşlik ediyor.
- Evcil hayvanla tatile çıkıyorlar, ancak son iki sene Bodrum'a gitmediler çünkü sokak köpeklerinin saldırısına uğradı.
- 17:32Evcil Hayvanla İlgili Detaylar
- Evcil hayvanına bisküvi, papyonlu şeyler ve çubuklar yerine sosis ve salam veriyor.
- Evcil hayvanına sosyal medyada fotoğraf ve video paylaşıyorlar.
- Evcil hayvanına ayrı bir oda veya alan yok, hep yanlarında bulunuyor.
- 18:40Hayvan Barınakları ve Destek
- Konuşmacı birçok hayvan barınağına maddi ve manevi yardım ettiğini belirtiyor.
- Sadece kedi ve köpeklerle değil, binek hayvanları ve atlarla da ilgileniyor.
- Türkiye'de at ve eşeklerin çok kötü durumda olduğunu, barınabilecekleri yerlerin az olduğunu vurguluyor.
- 19:37Hayvan Sevgisi Hikayesi
- Konuşmacı Kuşadası'nda büyüdüğünü ve hayatının en büyük hayalinin bir köpeği olması olduğunu anlatıyor.
- Çocukken hayvanlarla çok yakındı, yılanları tutardı ve köpek doğumlarına yardım ederdi.
- Evinde köpek olma eksikliğini hissetmediğini, sokak hayvanlarıyla geçirdiği zamanlar sayesinde hayvan sevgisi kazandığını belirtiyor.
- 20:52Bağış ve Hediyeler
- Konuşmacı ve arkadaşları birlikte 500 kilo (bir ton) yiyecek topladıklarını ve patili dostlara bağış yapacaklarını söylüyor.
- Evcil hayvanına diş etleri için özel bir ürün ve nane-maydanoz özlü yiyecekler hediye ediyorlar.
- Evcil hayvan hediyeleri beğeniyor ve yiyor, bu durum konuşmacıyı şaşırtıyor.