Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir kişinin Polonya ve Ukrayna'da yaşadığı deneyimleri anlattığı bir vlog formatındadır. Videoda konuşmacı, Japon Hamza, Türk arkadaşları ve Ukraynalı bir arkadaşıyla birlikte yaşamaktadır.
- Video, konuşmacının Polonya'da yeni bir evde yaşadığı günlük deneyimlerden başlayarak, Uber Eats Glow için partner ayarlaması ve banka hesabı açma planlarına değiniyor. Daha sonra Ukrayna'ya geçiş yaparak Radar Partner adlı iş bulma platformuyla tanışmasını, iş bulma sürecini ve çalışma koşullarını anlatıyor.
- Videoda ayrıca Polonya'nın ünlü çöreklerini deneme, Old Town'u gezmek, İngilizce kursu başladığında aralarında Türkçe konuşmayacaklarını ve İngilizce konuşmaya devam edeceklerini belirtme gibi detaylar da yer alıyor.
- 00:13Günün Planı
- Konuşmacı saat dokuzda kahvaltı yapacağını, sonrasında dışarı çıkıp battaniye ve oda spreyi almak istediğini belirtiyor.
- Uber Bold için Glow ve Uber çantasını sipariş verdiğini, bunların bir evin adresine geleceğini söylüyor.
- Pesl numarasını hallettikten sonra biberden gelecek paranın banka hesabına yatırılıp cash çekebilmek için isimsiz bir kart çıkaracağını belirtiyor.
- 03:04Alışveriş
- Konuşmacı terlik, battaniye, çamaşır suyu, çöp poşeti ve oda spreyi aldığını gösteriyor.
- Battaniyenin hem yumuşak hem sıcak tutacak güzel olduğunu, iki tane terlik aldığını belirtiyor.
- Çamaşır suyunun içine katmak için yüzeyleri temizleyen Capcut çamaşır suyu ve oda spreyinin indirimde olduğunu söylüyor.
- 04:57Partner İşlemleri
- Konuşmacı Uber Eats Glow için partnerin yanına gittiğini, Google Haritalar'ın sıkıntı çıkardığını belirtiyor.
- Partnerle konuşup anlaştıklarını, Glow çantasının geleceğini ve haftaya başlayacağını söylüyor.
- Partnerle çalışmadığı sürece para almayacağını, aldığı zaman 25 zloty artı %8 komisyon alacağını belirtiyor.
- 06:27WSB Kayıt İşlemleri
- Konuşmacı WSB'ye doğru gittiğini, bir arkadaşının kaydını yaptıracağını söylüyor.
- Kayıt işlemlerinin bittiğini, orada yeni bir arkadaşla tanıştığını ve bu arkadaşın Balıkesirli olduğunu belirtiyor.
- Japon Hamza'dan suşi yediğini, suşinin pirinç içinde balık ve mayonez olduğunu anlatıyor.
- 08:15Alışveriş Merkezi
- Carrefour'da alışveriş merkezinin içinde olduğunu, her şeyin orada olduğunu söylüyor.
- Carrefour'da bazı günlerde çok fazla indirim olduğunu belirtiyor.
- Sonraki olayda Old Town'u gezeceklerini, bir şeyler yapacaklarını ve konuşacaklarını söylüyor.
- 09:51Old Town Gezisi
- Konuşmacı bir şeyler yedikten sonra etrafta dolaşacaklarını, bir kafeye doğru gittiklerini belirtiyor.
- Old Town'a geldiklerini, buranın Pozla'nın en ünlü yeri olduğunu söylüyor.
- Japon Hamza'nın yediği şeyleri yediğini, Polonya'nın ünlü çöreklerinden birini deneyeceğini belirtiyor.
- 11:35Çörek Deneyimi
- Konuşmacı Polonya'nın ünlü çöreklerinden birini yediğini, dışının güzel olduğunu söylüyor.
- Çöreğin içinde ne olduğunu merak ettiğini, farklı bir atıştırmalık olarak denemek isteyenlerin olabileceğini belirtiyor.
- Çöreğin içi çok kötü olduğunu, çok güzel dışının yanında içi çok kötü olduğunu söylüyor.
- 13:20Arkadaşların Evi
- Konuşmacı arkadaşların evine geldiklerini, evlerinin arasında yaklaşık 20 dakika mesafe olduğunu belirtiyor.
- Arkadaşların evinin mutfağının kendi odasından daha iyi olduğunu söylüyor.
- Arkadaşların evinden kendi odalarına doğru gittiklerini, güzel bir muhabbet döndüklerini belirtiyor.
- 14:41Banka Hesabı
- Konuşmacı arkadaşlarıyla tanıştıklarını, Teb'in privasına gittiklerini söylüyor.
- Teb'in aylık bir pestotif alacağını, bir arkadaşının Milenyum bankasını önerdiğini belirtiyor.
- Milenyum bankası ile konuşacağını, hangisi daha iyi olursa ikisinden birini seçeceğini söylüyor.
- 15:29Radar Partner Kaydı
- Konuşmacı, yaklaşık bir iki gün önce partner için gittiğini ve bu konuda video çektiğini belirtiyor.
- Ukraynalı bir abinin kendisine Radar Partner önerdiğini ve bu partnerin bir binayı alıp ofis yaptığını anlatıyor.
- Radar Partner'e gittiğinde internet kayıt yaptırdığını, bu kayıt için elli siparişe yüz zloty ödenecek gibi bonuslar olduğunu ve siparişlerden yüzde sekiz komisyon alıp yirmibeş zloty ek aldıklarını öğreniyor.
- 16:48Banka İşlemleri
- Konuşmacı, BNP Paribas'tan banka kartı çıkarttırdığını ve artık polis banka hesabına sahip olduğunu belirtiyor.
- Banka kartı olmasaydı Radar Partner'den cash olarak para alacağını, ancak şimdi para banka hesabına düşecek ve istediği zaman çekip kullanabileceğini söylüyor.
- Çantasının henüz gelmediğini ve çantanın gelmeden çalışma şansının olmadığını ifade ediyor.
- 17:34Okul Kaydı ve İngilizce Konuşma Kararı
- Arkadaşının okula kayıt ettirmeye gittiğini ve orada iki Türk ile tanıştığını, akşama kadar sohbet ettiklerini anlatıyor.
- Bu Türklerle tanışmanın onlar için iyi olduğunu, onların başından geçen olayları duyunca kafalarında bazı şeyler şekillendiğini belirtiyor.
- Language kursu başladığında (yaklaşık bir iki hafta sonra) aralarında Türkçe konuşmayacaklarını, sadece İngilizce konuşacaklarını kararlaştırdıklarını ve Türkçe konuşarak İngilizcelerinin gelişmeyeceğini vurguluyor.
- 18:29Partner Bulma Deneyimi
- Partner bulmanın biraz sıkıntılı bir olay olduğunu, kendisinin direkt komşunun partnerine gittiğini belirtiyor.
- Radar Partner'in kadın partnerinin kendisine nasıl yapacağını, payları ve ödemeleri nasıl olacağını anlattığını söylüyor.