• Buradasın

    Uşak Sivaslı İlçesinde Ceviz Bahçesi Ziyareti ve Rekor Gelişim Ürünü İncelemesi

    youtube.com/watch?v=GmsprYsMAKk

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, 9 Ağustos 2017 tarihinde Uşak Sivaslı ilçesine bağlı Erdeniz köyünde Ahmet Samancı'nın 170 dekarlık ceviz bahçesini ziyaret eden bir röportaj formatındadır. Videoda Çağlar Samancı ve bir danışman yer almaktadır.
    • Videoda, ceviz bahçesindeki ağaçların gelişimi ve Rekor Gelişim adlı bir ürünün etkisi incelenmektedir. Danışman, sert toprakta ağaçların kök gelişimini artırmak için kullanılan bu ürünün toprak yapısını iyileştirdiğini, suyun daha derine işlediğini ve filizlerin daha pişkin yapı kazandığını belirtmektedir.
    • Bahçede 1-5 yaş arası ceviz ağaçları bulunmaktadır ve danışman, ağaçların gövde kalınlığı, ceviz sayısı, yaprak rengi ve sürgün durumu gibi özelliklerini değerlendirerek ürünün etkisini göstermektedir. Bahçe sahibi, danışmanların sunduğu çözüm önerilerini değerlendirmekte ve gelecek ay sonunda tekrar danışmanların geleceğini belirtmektedir.
    Uşak Sivaslı İlçesindeki Ceviz Bahçesi
    • 9 Ağustos 2017 tarihinde Uşak Sivaslı ilçesine bağlı Erdeniz köyünde 170 dekarlık bir ceviz bahçesinde röportaj yapılıyor.
    • Bahçede 1, 2, 3, 4 ve 5 yaşındaki ceviz ağaçları bulunuyor ve bahçenin sahibi Çağlar Samancı ile görüşme yapılıyor.
    00:43Rekor Gelişim Ürününün Etkileri
    • Bahçenin toprağı kirli yapıya sahip ve ağaçların kök kısalması ciddi bir sorun olarak belirtiliyor.
    • Rekor gelişim ürünü kullanıldığında toprağın daha yumuşak olduğu, suyun daha derine işlediği ve filizlerin daha pişkin yapıda olduğu gözlemleniyor.
    • Ürünün deneme amacıyla kullanıldığı bölgelerde filiz çaplarının daha geniş olduğu, kullanılmayan bölgelerde ise daha düşük olduğu gözlemleniyor.
    01:32Bahçenin Durumu ve Rekor Gelişimin Etkisi
    • Bahçede kurumalar çok fazla ve gelişim sorunlu yetişkin ağaçlar bulunuyor.
    • Rekor gelişim ürünü kullanılarak bahçe kurtarılmış ve yeni bir gelir kapısı sağlayacak kadar fark yaratmış.
    • Ürünün Mayıs ayında kullanıldığı, ancak Mart ayında daha erken kullanılması daha iyi olabilirdi.
    02:13Rekor Gelişimin Uygulanmadığı Bölgedeki Ağaçlar
    • Rekor gelişim uygulanmayan bölgelerde sürgünlerin 30-40 cm civarında olduğu, ancak cılız ve sarımsı renkte olduğu görülüyor.
    • Yaprakların küçük olduğu ve çıkan sürgünlerde pişkinliğin olmadığı belirtiliyor.
    • Bahçenin taşlı bir arazi olduğu ve toprak işlemesi zor bir bölge olduğu vurgulanıyor.
    04:00Rekor Gelişimin Uygulandığı Bölgedeki Ağaçlar
    • Rekor gelişim uygulanan bölgelerde 2017 Mart ayında dikilen fidanların 2 yaşında gibi göründüğü ve kurumalar gözlemlendiği belirtiliyor.
    • Rekor gelişim uygulanan bölgelerde sürgünlerin 40 cm civarında olduğu, pişkinliğin %10 civarında olduğu ve yıl sonuna kadar %100 pişmeyeceği, yarısının boşa gideceği söyleniyor.
    • Rekor gelişim uygulanmayan bölgelerde ağaçların tamamen kuruduğu ve yeni planda tutmadığı gözlemleniyor.
    06:08Bahçenin Genel Durumu ve Rekor Gelişimin Sonuçları
    • Bahçenin bozuk olduğu ve ağaçların toparlanması gerektiği belirtiliyor.
    • Rekor gelişim uygulanan bölgelerde ağaçların toparlandığı, sürgünlerini verdiği ve gelecek sene daha hızlı gelişim sağlayacağı söyleniyor.
    • Rekor gelişim uygulanan bölgelerde sürgünlerin 1 metreye yakın olduğu, pişkinliğin %40-50 civarında olduğu ve renginin koyu olduğu gözlemleniyor.
    09:46Dört Yaşındaki Ağaçların Durumu
    • Dört yaşındaki ağaçların mantar hastalığı olduğu, yapraklarının paslı olduğu ve kahverengi tepeler olduğu belirtiliyor.
    • Rekor gelişim uygulanmayan bölgelerde ince sürgünler olduğu ve bu sürgünlerin meyve tutumu açısından istenilen gibi olma şansının olmadığı söyleniyor.
    • Dört yaşındaki ağaçların boş olduğu ve zayıf olduğu gözlemleniyor.
    11:08Ceviz Bahçesindeki Ağaçların Durumu
    • Bahçedeki ceviz ağaçlarında yapraklarda sarılıklar ve sararmalar gözlemleniyor.
    • Ceviz sayısı az ve çok fazla değil.
    • Bahçenin en kalın ağacı dört yaşında ve Mayıs civarında deneme amaçlı acı verilmiş.
    12:13Atılan ve Atılmayan Ağaçların Karşılaştırılması
    • Atılan ağacın meyvesi daha parlak ve sararma yok.
    • Atılmayan ağacın cevizin rengi farklı ve parlaklık farkı görülüyor.
    • Atılan ağacın sürgünleri daha fazla ve tepede yaklaşık bir buçuk metre uzunluğunda.
    13:46Toprak Durumu ve Çözüm Önerileri
    • Arazi toprağı çok sıkı olduğu için ağaçların kök gelişimi zayıf ve gelişimi yavaşlıyor.
    • Rekor gelişim ürünü küçük ağaçlar için kullanılabilir, ancak tam bir çözüm bulunamamış.
    • Toprak gevşetme önerileri var ancak 170 bin metrekare arazide maliyetli olduğu için henüz uygulanamamış.
    14:41Diğer Ağaçların Durumu
    • Dört yaşındaki ağaçlar arasında en iyi olanı var, gövde çapı yaklaşık 70 santim civarında.
    • Arızalı ağaçlarda sürgünlerde maraz, yanıklar ve göz kuruluğu gibi sorunlar görülüyor.
    • Atılan yerlerdeki küçük fidanlarda ciddi bir fark olduğu gözlemleniyor.
    16:55Rekor Gelişim Ürününün Etkisi
    • Rekor gelişim, kuruyan ağaçları düzelten bir üründür.
    • Bozuk ağaçlar önce kendilerini toparlayıp, ikinci yılda hızlıca gelişmeye başlıyor.
    • İki yaşındaki ağaçlar önce kendilerini toparladıktan sonra, dört yaşındaki ağaçların seviyesine gelme ihtimali oluşuyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor