Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir sanayi bölgesi tanıtım ve bilgilendirme toplantısını göstermektedir. Toplantıda bölge müdürü, ikinci başkan ve diğer yetkililer yer almaktadır.
- Toplantıda sanayi bölgesine yapılacak yatırımlar ve altyapı çalışmaları hakkında bilgiler verilmektedir. İlk olarak elektrik altyapısı için yapılan ihale ve bölgeye enerji nakletme planları anlatılmaktadır. Ardından kanalizasyon ve atık su sistemleri için yapılan çalışmalar, paket arıtma projesi ve istinat duvarları hakkında bilgiler paylaşılmaktadır. Son olarak bölge müdürü, 200 dönümlük alana sahip birinci etabındaki 22 parselin tahsis edildiği ve bu parsellerin özellikleri gösterilmektedir.
- Bölgede Enerji Altyapısı
- Bölgede erken yatırım yapacaklara tavsiye edilen parseller bulunmaktadır.
- Bölgede ilk yatırım yapacak fabrika ihtiyaçlarını karşılamak için OSB müşterek bir ihale yapılmıştır.
- Nuh Çimentoyu ve mermercileri besleyen bir hat ile bölgede yaklaşık 450 milyarlık bir ihale yapılmıştır.
- 01:01Enerji Tesisleri ve Planlar
- İhale kazanan müteahhit direkleri dikecek, kamulaştırma ve bürokratik işlemleri yapacak, trafoya enerji indirecek.
- İlk etapta 7 enva enerji alınacak, İME ise şu anda 10 enva tüketiyor.
- İkinci kademede enerji ihtiyacı 40 enva'ya çıkarılacak, bunun için 154'lük veya 380'lik bir indirici merkezi yapılacaktır.
- 01:38Enerji Dağıtım ve Kanalizasyon
- Enerji indikten sonra bölgede iki trafo binası inşa edilecek ve ilk yatırımcılara enerji sağlanacak.
- Çalışmalar Ekim veya Kasım ayı başına kadar bitirilecek.
- Bölgede korege boruları ve plastik muayene bacaları ile kanalizasyon sistemi döşenmeye başlanmıştır.
- 02:27Atık Suyu İşleme Planları
- Bölgedeki ilk yatırımcıların atık suları için paket arıtma kurulması planlanmaktadır.
- Ülke içinde bu konuda ihtisas sahibi firmalarla temas halinde olunmuş ve teklifler alınmıştır.
- İlk aşamada 5-10 fabrikanın atık sularını arttıktan sonra dereye dökülmesi planlanmaktadır.
- 03:09Bölge Düzeni ve İstinat Duvarları
- Toplam 200 dönümlük birinci etabında 22 adet 4-24 dönüme kadar olan parseller bulunmaktadır.
- 8 parselin dosyaları verilmiş ve avan proje safhasına geçmiştir.
- Bölgede istinat duvarları yapılmış olup, yüksekliklerde geo duvarlar, 1-1,5 metre olan yerlerde ise şevler kullanılmıştır.