Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu videoda Barış, Rotterdam'da yemek dağıtım işinde ikinci haftasını anlatıyor. Video, Rotterdam'ın merkezinde çekilmiş ve Barış'ın iş sürecini izleyicilere gösteriyor.
- Videoda Barış, elektrikli bisikletle yemek dağıtım işini nasıl yaptığını, günlük çalışma saatlerini ve maaş bilgilerini paylaşıyor. İş sırasında Rotterdam'ın merkezini, Erasmus Üniversitesi kampüsünü ve diğer önemli noktaları gösteriyor. Ayrıca işin zorlukları, bahşiş sistemi ve günlük ortalama 30-35 km yol yaparak 10 sipariş bırakma gibi detayları anlatıyor. Video, Rotterdam'daki mevcut kısıtlamalar hakkında kısa bir bilgiyle sonlanıyor.
- Yeni İş Tanıtımı
- Barış, Rotterdam'ın merkezinde yeni başladığı yemek dağıtım işinden bahsedecek.
- Bu iş ikinci haftası olup, nasıl dağıttığını, ne kadar kazandığını ve ne kadar çalıştığını anlatacak.
- İş saat 11'de başlayacak, merkeze gidip bisikletini alacak, üstünü değiştirecek ve çantayı sırtına alacak.
- 01:06İş Süreci
- Uygulamayı çalıştırıp gelen siparişleri restoranlara götürüp müşteriye bırakacak.
- Elektrikli bisikletle iş yapılıyor ve bisikletin şarj seviyesi gösteriliyor.
- Bisikletin ön freni çok hassas olduğu için genellikle arka fren kullanılıyor.
- 03:13İş Yeri ve Bisiklet
- İş yeri turuncu renkli bir yerde ve bisikletler orada park ediliyor.
- Bisikletin üstünde kilit var ve her yemek bırakıldığında veya restorana gittiğinde bisikletin çalınmaması için kilitleniyor.
- Erasmus Üniversitesi kampüsünde bir sipariş alındı ve pizza almak için gidildi.
- 06:02İş Deneyimi
- Bugün iş yoğun, 8 tane sipariş götürüldü ve 3,5 saat çalışıldı.
- Budam'ın diğer tarafına gidildi ve çok fazla soğuk olmadığı belirtildi.
- Merkeze doğru gidildi ve Rotadan Center'a ulaşıldı.
- 08:41İş Detayları
- Brüt maaş 9,80 Euro, vergiler kesildikten sonra yaklaşık 9 Euro oluyor.
- Haftada en az iki gün çalışmak gerekiyor ve bir hafta öncesinden uygulama üzerinden planlama yapılıyor.
- Bir günde ortalama 30-35 kilometre yol gidiliyor ve ortalama 10 sipariş bırakılıyor.
- 10:26Bahşiş ve Diğer İşler
- Bahşiş hiç alınmıyor, arada sırada şanslıysa veriliyor.
- Discord'da gruplar oluyor ve oradan iş bittiğinde mesaj veriliyor.
- Diğer bir uygulama olan "Çalış" ile kendi bisikletle çalışılabilir, elektrikli bisiklet verilmiyor.
- 13:42Kısıtlamalar
- Restoranlar ve kafeler tamamen kapalı, sadece sipariş verilebiliyor veya gidip alınabiliyor.
- Dünden itibaren kapalı alanlarda maske zorunluluğu var ve takmamanın cezası 95 Euro.
- Barış çalışırken sürekli maske takıyor, bisiklet sürerken takmıyor, müşteriye gittiğinde ve restorana girdiğinde takıyor.