• Buradasın

    Karantina Sürecinde İlişkiler Hakkında Anket Sonuçları

    youtube.com/watch?v=2-kBFvtC3sY

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir komedyen tarafından sunulan, Instagram'da yapılan bir anketin sonuçlarını paylaştığı bir içerik formatındadır. Sunucu, izleyicilerden gelen karantina sürecindeki ilişki deneyimleri hakkında cevapları analiz ederek paylaşıyor.
    • Video, karantina dönemindeki ilişkilerin nasıl etkilendiğini inceliyor. Sunucu, "Sevgilinizin boğazını sıkmak ister misiniz?", "Karantina sürecinde ayrılık yaşadınız mı?", "Karantinada yaptıklarından pişman oldun mu?", "Partnerinizin tuhaf huylarını fark ettiniz mi?", "Eski defterler açıldı mı?", "Bir başkasının evine gittiniz mi?" ve "Online dating uygulamalarına girdiniz mi?" gibi soruların cevaplarını paylaşarak anket sonuçlarını detaylandırıyor.
    • Videoda ayrıca karantina sürecinde ayrılık yaşayan çiftlerin oranları (%52), online dating uygulamalarına giriş oranları (%44) ve kişilerin karantinada yaptıklarından pişmanlık duyma oranları (%68'inin bir şekilde pişman olduğu) gibi istatistiksel veriler de sunuluyor. Sunucu, karantina sürecinde ilişkilerin nasıl değiştiğini analiz ederek, her iki grup için de sabır ve dayanışma çağrısında bulunuyor.
    00:01İlişki Sorunlarının Çeşitliliği
    • Konuşmacı, insanların ilişkileriyle ilgili şikayetlerini dinlemekten bıktığını ve bu sorunları bir belgeye dönüştürme ihtiyacı hissettiğini belirtiyor.
    • Corona sürecinde ortalama yedi saatte bir yeni bir dertle karşılaştığını ve bu durumun onu rahatsız ettiğini ifade ediyor.
    • Instagram'dan bir anket başlattı ve karantina döneminde ilişkilerin durumunu, ayrılıkların, barışların ve online dating problemlerinin incelenmesi amacıyla soru serisi hazırladı.
    02:24İlişki ve Singlelık Algısı
    • Konuşmacı, ilişki yaşayan insanların aşırı mutsuz olduğunu ve birbirine olmanın eşiğine gelmiş bir insan grubu olduğunu belirtiyor.
    • İlişkisi olanların bekar olunduğunda tüm dertlerin ortadan kalkacağı ve ferahlıkla dolu bir cennet bahçesinde olacağını düşündüklerini, bekarların ise ilişkinin olduğunda tüm dertlerin bit edeceği ve bir yarenin olacağını düşündüklerini anlatıyor.
    • İki durumun da doğru olmadığını göstermek ve genel olarak birbirimizin mutsuzluğuyla avunmak amaçlı bir program yapıldığını ifade ediyor.
    03:41Anket Sonuçları
    • İlk soru "Karantina sürecinde partnerinizin gırtlağını sıkmak istediniz mi?" şeklinde sorulmuş ve cevaplar anonim olarak toplanmıştır.
    • Cevaplar arasında "sıkıldı ve en azından benim hayatımın denizinde ölü bulundu" veya "partnerim yok, kendi boğazımı sıkıyorum" gibi yanıtlar bulunmaktadır.
    • Bazı çiftler karantina sürecini iyi geçirmiş, bazıları ise "altı yıl flört, bir yıl evlilik, insallah eylül'de boşanma davası COVID'de son nokta" gibi zorluklar yaşamıştır.
    09:01Boğaz Sıkma İstatistikleri
    • Sorudan çıkan istatistikler nötr cevaplar dahil olarak verilmektedir.
    • Nötrler dahil yüzde 56'sı boğazını sıkmak istemiş, yüzde 23'ü istememiş, yüzde 21'i nötr kalmıştır.
    • Nötr olan karakterleri çıkardığımızda sonuç yüzde 71 boğazını sıkmak istedim, yüzde 29'ı istemediğini göstermektedir.
    09:57Karantina Sürecinde İlişkiler
    • Karantina süresince uzun bir zamanı birlikte geçirmek birçok kişi için çileye dönüşmüştür.
    • Gece gündüz birlikte olmaya alışık olmayan çiftlerde tetiklenme yaratmış, birbirlerinin bilinmeyen huyları ortaya çıkmıştır.
    • Boş zaman ve beraber geçirilen boş zaman ortaya çıkan canavarlıklar ve çözümsüz tartışmalar silsilesi yaşanmıştır.
    11:00Yeni Evlilerin Durumu
    • Yeni evlilerin büyük oranda mutsuz olduğu gözlemlenmiştir.
    • Beklentinin yüksek olduğu çiftlerde durum daha kötü, beklentinin düştüğü çiftlerde ise kabullenmişlik görülmektedir.
    • Nötr cevap veren single kalabalığı ise çok mutsuzdur ve hayatlarındaki tüm dertlerini "biriyle tanışsaydım, biriyle sevişseydim" şeklinde ifade etmektedir.
    12:26Ayrılık Sorusu
    • Karantina sürecinde ayrılık yaşadın mı sorusuna verilen cevaplarda, boğaz sıkmayı değerlendirdiğine göre ayrılığı değerlendirmemiş çift neredeyse yoktur.
    • Karantinadayız diye ayrılıktan vazgeçen çok kişi vardır, pragmatist bir tavırla "biz keseceğimiz zamanı biliriz" diyenler mevcuttur.
    • Sokağa çıkma yasağı nedeniyle ayrılık acısını atmak için dışarı çıkamayanlar vardır.
    14:37Ayrılık Deneyimleri
    • Bazı çiftler karantinanın ilk iki gününde ayrılmış ve hala ayrılmıştır.
    • "Ayrılmak için en kötü zaman" diyenler vardır, bazıları ise "yanındakinin zerre kıymeti yok ama ne yapalım şişme bebek mi tutalım" şeklinde cevap vermiştir.
    • Yasak aşklar için ayrılık yaşayanlar, "ayrılsak da gidemiyoruz ki" diyerek üzüntülerini aktarmışlardır.
    15:56Karantina Sonrası İlişkiler
    • Sevgili ile aynı evde yaşamak çok da güzel bir şey olmadığı belirtilmiştir.
    • Bazıları ayrılık kararı almış ancak pragmatik bir yaklaşımla "dur bacım otur bir sakin" demiştir.
    • Karantina haberi çıkınca memlekete bilet almış ve üç haftayı göremeden ayrılmış biri vardır.
    17:40Karantina Sürecinde Ayrılık Yaşamaları
    • Karantina sürecinde ayrılık yaşadığını belirtenlerin oranı %38, ayrılmamışların oranı %44, nötr kalanların oranı %16 olarak belirlenmiştir.
    • Ayrılık yaşamayanlar arasında da ayrılık düşündüklerini ancak kiminle sevişebileceklerini bilmedikleri için vazgeçtiklerini belirtenler bulunmaktadır.
    • Sorun yaşayan ilişkilerde, sorunun tekrar edilmesi ve yeni bir şey yaşamak için imkanın olmadığı durumda, ayrılık düşünülerek ayrılmama kararı alınmaktadır.
    20:01Karantina Sürecinde İlişkilerin Değişimi
    • Karantina sürecinde çiftler arasında "güzel bir yemek yiyelim" veya "iyi bir dizi izleyelim" gibi sorunları çözmeye yönelik yaklaşımlar görülmektedir.
    • Corona süreci, insanların ilişkilerindeki sorunları daha belirgin hale getirmiştir, ancak bu süreçte yeni insanlarla tanışma imkanlarının sınırlı olması da ayrılıkları etkilemiştir.
    • Yasaklar sebebiyle sokağa çıkma imkanlarının sınırlı olması, kavgaların artmasına neden olmuştur.
    22:12Karantina Sürecinde Pişmanlık Yaşamaları
    • Karantina sürecinde insanların psikolojilerinin bozulduğu, bazılarının alkole başvurduğu ve diğerlerinin ise yoga gibi aktivitelerle kendilerini meşgul ettiği belirtilmiştir.
    • Karantina sürecinde yapılan hatalardan pişmanlık duyanlar arasında incir çekirdeği gibi küçük sebeplerle kızmalarından pişman olanlar bulunmaktadır.
    • Karantina sürecinde başlanan ilişkilerden ve sextinglerden pişmanlık duyanlar da bulunmaktadır.
    25:06Karantinada Pişmanlık Anketi Sonuçları
    • Anket sonuçlarına göre, nötr cevaplar dahil yüzde kırk iki insan karantinada pişmanlık duymamış, yüzde elli pişmanlık duymuş, yüzde sekiz ise ne pişman ne de değilmiş.
    • Nötr cevapları dışarıda tutulduğunda, yüzde kırk sekiz pişmanlık duymamış, yüzde elli iki pişmanlık duymuş.
    • Karantinada insanların yarısından fazlası bir kere pişman olmuş; bu pişmanlıklar genellikle flörtlerden, yapmadıkları flörtlerden veya özeleştiri yapan gruplardan (dilimi tutamadım, çok fevrileştim) oluşuyor.
    26:14Karantinada Partnerinin Bambaşka Huyları
    • Karantinada partnerinin bambaşka huyları ortaya çıktığı sorusuna cevaplar, uzun süreli ilişkilerde bile çok eğlenceli ve beklenmedik yanıtlar içeriyor.
    • İnsanlar normal şartlarda evde geçirdikleri kadar zaman geçirmediği için, karantinada partnerlerinin yeni huylarını fark ettiler.
    • Uyku düzeni, oturuş şekli, sigara içme şekli, yemek yeme şekli gibi günlük alışkanlıklar yeni bir bakış açısıyla değerlendirildi.
    27:41Karantinada Ortaya Çıkan Huylar
    • Karantinada partnerlerin yeni huyları arasında sigara içme şekli, yemek yeme şekli, uyku düzeni ve ağlama gibi davranışlar vardı.
    • Bazı çiftler partnerlerinin güzel huylarını keşfetti, bazıları ise eskiden fark etmedikleri küçük eksikliklerin artık rahatsız edici olduğunu hissetti.
    • Bazı cevaplarda, partnerin tuvalet kağıdı tüketimi, yemek yapma becerisi veya geğirmesi gibi detaylar dikkat çekici bir şekilde belirtilmiş.
    33:28Anket Sonuçları İstatistiksel Değerlendirme
    • Tuvalet kağıdı tüketimi konusu diğer sorularda da sıkça tekrar eden bir konu olarak belirtilmiş.
    • Anket sonuçlarına göre, nötr cevaplar dahil yüzde yirmi sekizin partnerinin tuhaf huyları çıkmamış, yüzde elli dokuzunda çıkmış, yüzde on üçü ise nötr cevap vermiş.
    34:17Karantinada Tuhaf Huylar
    • Karantinada insanlar arasında tuhaf huyların ortaya çıkması %68 oranında görülmüş, sadece %32'sinde çıkmamış.
    • Karantinada birçok kişinin iyi huyları ve güzel yönleri fark edilmiş, normalde takılmadığı şeyler daha çok takılmaya başlamış.
    • Kişisel alanlar daralınca tuhaf huylar ortaya çıkmış, özellikle yemek yapma konusunda dışarıdan yemek yiyen çiftlerde bu durum belirginleşmiş.
    35:50Eski Defterlerin Açılması
    • Karantinada %44 oranında çiftler eski defterlerini açmış, %19'su nötr tutum sergilemiş, %37'si ise eski defterleri açmamış.
    • Nötr cevaplar çıkarıldığında, %54'ü eski defterleri açmış, %46'sı açmamış oluyor.
    • Eski defterleri açmayan çiftlerin kazandığı ve önlerine bakabildiği düşünülüyor, kavga bir şekilde bir şeyleri besleyebilir.
    40:46Flörtöz Amacıyla Ev Ziyareti
    • Karantinada flörtöz amaçlı başka birinin evine gitme sorusuna cevaplar genellikle "korona" cevabıyla sınırlı kalmış.
    • Birçok kişi "apartman görevlisi ve kargo çalışanları hariç insan görmedim" diyerek dışarıda kimseyi görmediğini belirtmiş.
    • Flörtöz amacıyla çağıran olmadı, ancak çağırsalar da gitmeyeceklerini belirtenler olmuştur.
    42:49Karantinada Diğer Evlere Gitme Sorusu
    • Bir kişi, sevgilisi olmasa bile başka birinin evine gitmeye hazır olduğunu belirtiyor.
    • Bazıları karantinada başka birinin evine gitmediğini, ancak teklif geldiğini ve ego tatmini için evde kaldığını söylüyor.
    • Bazıları karantinada başka birinin evine gittiğini, bazıları ise hiç dışarı çıkmadığını belirtiyor.
    45:42Karantinada Diğer Evlere Gitme İstatistikleri
    • İstanbul'da yapılan anketin sonuçlarına göre %25'i başka birinin evine gitti, %7'si nötr kalmış, %68'i gitmemiş.
    • Nötrleri çıkarınca %27'si gitmiş, %73'ü gitmemiş.
    • Anlatıcı, %27'sinin beyninin uçkuru tarafından ele geçirildiğini, %73'ünün ise daha sağlıklı ve tenha davrandığını belirtiyor.
    46:33Online Dating Uygulamalarına Giriş
    • Karantinada online dating uygulamalarına giriş yapıp yapılmadığı sorusu soruluyor.
    • Anlatıcı, insanların yalnızlıktan dolayı online dating uygulamalarında vakit geçirdiğini ve sadece anlık ilgi aradıklarını belirtiyor.
    • Anket sonuçlarında sadece %27'si başka birinin evine gittiği görülüyor, geri kalanlar flört ettiği kişilerin evlerine gitmekten çekinmiş.
    48:13Online Dating Deneyimleri
    • Bazıları online dating uygulamalarına kısa süreliğine girdiğini, bazıları ise hiç girmediğini belirtiyor.
    • Bir kişi komşuyla eşleştiğini ve bu durumun gergin olduğunu anlatıyor.
    • Bazıları online dating uygulamalarını zaman kaybı olarak görüyor, bazıları ise Instagram üzerinden tanımadıkları insanlarla sohbet ettiğini belirtiyor.
    51:52Online Dating Anket Sonuçları
    • Online dating uygulamalarına girdiniz mi sorusuna cevaplar: %50 girmedim, %6 nötr kaldım, %44 evet girdim.
    • Nötrleri çıkararak %53 girmedim, %47 girdim şeklinde sonuçlar ortaya çıktı.
    • Yüksek tempo şehir ve üniversite hayatında, çevrenin statikleşmesi nedeniyle online dating uygulamalarına başvurulması gerekiyor gibi bir durum oluştu.
    53:22Karantina Sürecinde Ayrılık Kararları
    • Anket katılımcılarından alınan ayrılık kararları hakkında çeşitli cevaplar: "Hamile ve akabinde çocuk olduğundan yemez", "Karantinaya kadar ayrılmadım", "Karantina sonrası seks yaparım düşüncesi yüzünden ayrılamadım".
    • Bazıları karantina sürecinde ayrılık kararı vermediğini, bazıları ise bu süreçte ayrıldığını belirtti.
    • Anket sonuçlarına göre nötrler dahil %34 evet, %14 nötr, %52 hayır cevabı verilirken, nötrler olmadan %40 evet, %60 hayır olarak sonuçlandı.
    59:42Karantina Sürecinde İlişkilerin Durumu
    • Karantinada ilişkilerin genellikle karantinaya rağmen sürdüğü ya da sürüyorsa karantinaya rağmen sürdüğü ayrılmayı çoğu kişinin değerlendirdiği bir durum ortaya çıktı.
    • Anket sonuçları, karantina sürecinde ayrılık kararlarının farklı şekillerde etkilendiğini gösterdi.
    • Bazıları karantina süresince ayrılık kararı vermediğini, bazıları ise bu süreçte ayrıldığını belirtti.
    59:53Karantina Dönemi İlişkileri Hakkında Sonuçlar
    • Konuşmacı, karantina döneminde ilişkileri sorgulayan insanların samimi cevaplarını değerlendiriyor.
    • İlişkisi olanlarla ilişkisi olmayanlar arasında mutluluk seviyesi denk seviyede, her iki grupta da az sayıda insan mutlu durumda.
    • Genel olarak herkesin ilişkilerinde "dolduğum bittiği son noktaya" gelmiş durumda.
    1:01:01İlişkilerde Yaşanan Sorunlar
    • Konuşmacı, ilişkisi olanların birbirlerini ütülediklerini ve bu durumun barıştırıcı olmadığını belirtiyor.
    • Karantina döneminde ilişkileri olanların, ilişkileri olmayanların sorunlarını dinlemeleri ve bunun tadını kaçırdıklarını söylüyor.
    • İlişkisi olmayanların mutsuzlukları "azgınlık" türünden bir duygu boşluğu olarak nitelendiriliyor.
    1:03:04Sonuç ve Tavsiyeler
    • İlişkisi olmayanların sorunlarının zamanla çözülebileceği belirtiliyor.
    • Karantina döneminde mahvolmuşçasına ilişki yaşayan insanlara sabır dileniyor.
    • Konuşmacı, katılımcılardan gelen samimi cevaplardan dolayı teşekkür ediyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor