• Buradasın

    Hatay Seramik Bambaşka Sohbetleri: Seda Türkmen ile Röportaj

    youtube.com/watch?v=geSTpnoAl0k

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, Hatay Seramik'in sunduğu "Bambaşka Sohbetler" programının bir bölümüdür. Programda sunucu, oyuncu Seda Türkmen ile sohbet etmektedir. Seda Türkmen, 1986 yılında İzmir'de doğmuş, keman eğitimi almış ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde eğitim görmüş bir tiyatro ve sinema oyuncusudur.
    • Programda Seda Türkmen'in kariyeri, aile ilişkileri, anne olmanın zorlukları ve tatminleri, tiyatro deneyimleri ve iletişim konuları ele alınmaktadır. Röportaj, Türkmen'in "Papatyam" projesiyle profesyonel hayatına başlamasından, "Kimlesin Orada" oyunundaki rolüne ve "Sandık Kokusu" dizisindeki Necip Memili karakterine kadar uzanan kariyerini anlatmaktadır.
    • Programın son bölümünde aşk, huzur ve ilişkiler üzerine derinlemesine konuşulmakta, iletişim ve yanlış anlaşılmalar üzerine düşünceler paylaşılmaktadır. Ayrıca Zehra'nın "Karanlık Dünyamın Sesi" adlı kitabı tanıtılmakta ve engelli bireylerin yaşadığı engeller hakkındaki mesajı aktarılmaktadır.
    00:19Anne Olmanın Duyguları
    • Konuşmacı, oğlunun programlara izlemeye geldiğini, kızının ise okul saatlerine denk geldiği için henüz gelmediğini belirtiyor.
    • Anne olmanın dünyanın en güzel şeyi olduğunu ve evlatların büyüdükçe hayatlarına dahil olması, mesleğini icra ederken destek olması anne baba olmayı daha iyi anlamasına yardımcı olduğunu ifade ediyor.
    • Anne olmanın göbek adının endişe ve yetersizlik hissi olduğunu, ancak bu yolculukta üstüne düşenin en iyisini yaptığını düşünüyor.
    02:16Seda Türkmen'in Hayatı ve Kariyeri
    • 1986 yılında İzmir'de doğan Seda Türkmen, küçük yaşlarda keman eğitimi aldıktan sonra ablasının izinden giderek oyuncu olmaya karar verdi.
    • Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde oyunculuk eğitimi alan Türkmen, Haluk Bilginer'in meslek ahlakını benimseyen yetenekli bir oyuncu olarak tanındı.
    • "Papatyam" adlı proje ile profesyonel kariyerine adım atan Türkmen, "Kelebekler ve Mavzer" gibi bağımsız yapımların yanı sıra "Erdal ile Ece" gibi gişe filmlerinde de yer alarak başarısını farklı alanlarda kanıtladı.
    03:10Ebeveynlik ve Evlat İlişkisi
    • Konuşmacı, Ali adlı evladının kendisini hayranlıkla izlediğini ve bu durumun onu çok etkilediğini belirtiyor.
    • Ebeveyn olmak ve evlatla hayranlık karşılıklı bir bağ olduğunu, özellikle belirli bir yaştan sonra evlatın kendi fikirleri ve bakış açıları oluştuğunda bir yol arkadaşlığı başladığını anlatıyor.
    • Konuşmacı henüz bir evladı olmadığını, ancak annesiyle olan bağının çok kuvvetli olduğunu ve bu konuda hassas olduğunu ifade ediyor.
    04:18Evlatlarla Farklı Bağlar
    • Her evlatla farklı bir bağ kurulduğunu, Ali ile derin bakışlarla anlaştıklarını ve kalabalıklarda bile birbirlerine bakarak anlaştıklarını belirtiyor.
    • Melisa adlı evladıyla da farklı bir boyutta anlaştıklarını, ancak Melisa'nın beyin kanaması nedeniyle gözlerinde hasar olduğu için derin bakışlar yapamadıklarını anlatıyor.
    • Melisa'nın gözlerindeki ışığın azaldığını, konuşmacının yüzündeki ifadeleri hissettiğini ve sırtımdan anladığını, ayrıca eve girdiğinde Melisa'nın onu hissettiğini belirtiyor.
    05:24Anne-Oğul Bağının Önemi
    • Konuşmacı, anne-oğul bağının çok hassas olduğunu ve bu bağın sağlıklı olması gerektiğini vurguluyor.
    • Yeni zamanda annelerle olan bağın azaltılması ve kişisel gelişim için ikinci doğumlar gibi konuların bahsedilmesine rağmen, tamamlanmayan bir süreçte oraya geçmenin daha önemli olduğunu düşünüyor.
    • Otuz sekiz yaşında olan konuşmacı, kendini olduğun gibi kabul etmediğini ve hala dönüşebileceğini biliyor, dönüşmeyi kabul etmemenin narsist olduğunu düşünüyor.
    07:25Herkes Sevmek İsteme
    • Konuşmacı, şu anki halini kabul etmeyen birçok insan olduğunu ve herkesin sevdiği bir insan olmak istemediğini belirtiyor.
    • Yıllar sonra anladığını, herkes seviyorsa bir terslik olduğunu ve çok ortacısın demek olduğunu söylüyor.
    • Herkesin sevdiği bir insan olmak için şakacı olmak ve kendini sürekli anlatmaya çalışmak gibi davranışları yaşadığını, ancak artık bunu bırakacağını ifade ediyor.
    08:21Anne Hikayesi
    • Konuşmacı, babasız büyüdüklerini ve annesinin onları İstanbul'a getirtmek ve okutmak için mücadele ettiğini anlatıyor.
    • Annesinin altmış beş yaşından sonra yelken yapmak istediğini ve vücudu ve ayakları bazen tutmasa bile yelken kursuna gittiğini, İzmir'de yelkenlere çıktığını ve bununla gurur duyduğunu belirtiyor.
    • Konuşmacı, annesinin çok güzel bir hikaye anlatıcısı olduğunu ve performansdan daha zor olduğunu düşünüyor.
    10:38Tiyatro Yolculuğu
    • Konuşmacı, annesinin onu dokuz Eylül Konservatuarı'na yazdırdığını ve lisede ablasının sahnelerindeki oyunlarına gittiğini, onun yolundan gitmeye karar verdiğini anlatıyor.
    • Ablasının şehir tiyatrolarında çalıştığını ve idealist bir tiyatrocu olduğunu belirtiyor.
    • Konuşmacı, çocuk oyunuyla başlayıp oyun atölyesinde asistanlık yapmaya başladığını, Craft, İkinci Kat, BKM B Planı ve Baba Sahne gibi yerlerde oynadığını, gezici tiyatrolarda olduğunu ve şu an İstırap Korosu'nda olduğunu söylüyor.
    13:50Gezici Tiyatro Deneyimi
    • Son beş oyun sahnesizlik olup, gezici tiyatrolarda sahne problemi zorluk yaratıyor.
    • Gezici tiyatrolar daha avantajlı olabilir çünkü sahnelerini kurmuyorlar, ancak şu anki zaman diliminde sahne kiralamak ve seyirci çağırmak maddi açıdan zor.
    • Son dört oyun taşınabilir kutularla oynanıyor ve dekordan ziyade hikayeyi tam bir hikaye anlatıcısı gibi anlatmak tercih ediliyor.
    15:19Tiyatro ve Dizi Kariyeri
    • Konuşmacı tiyatrodan ayrılmamak istiyor ve izleyicilerin onu izlemek istemesi onu mutlu ediyor.
    • Dizilerin varlığı sayesinde performans seyretmek mümkün oluyor, çünkü hayatın içinde hepsine yetişmek mümkün değil.
    • Konuşmacı 2018'de başlayan bir oyunu devam ettiriyor ve pandemi dönemi nedeniyle bir süre oynamamışlar.
    16:18Oyun ve Dizi Kadrosu
    • Konuşmacı "Kimlesin Orada" adlı beş kişilik bir oyunun bir parçası olarak Berkay Ateşş, Emir Çubukçu, Can Klan ve Gizem Erdem ile birlikte oynuyor.
    • "İstırap Korosu" adlı iki kişilik bir oyunun da Deniz Karaoğlu ile oynadığını belirtiyor.
    • Konuşmacı "Toz" oyununu yazan Murat Mahmut Yazıcıoğlu'nun eserini de oynadığını söylüyor.
    17:15Dizi Deneyimi
    • Konuşmacı "Sandık Kokusu" adlı dizide Necip Memili karakterini canlandırıyor ve bu rolü çok keyifli buluyor.
    • Dizide Özge, Demet Akbağ ve Uğur gibi değerli isimlerle birlikte çalıştığını belirtiyor.
    • İkinci sezonunun da çok keyifli olduğunu ifade ediyor.
    18:12Sinema Kariyeri
    • Konuşmacı "Erdal ve Ece" ve "Mutlu Aile Tablosu" gibi sinema filmlerinde rol almış.
    • "Kelebekler" adlı filmde Tolga Karaçelik'in filminde oynamış ve sonra Togan Gök Bakır'ın işine katılmış.
    • Bağımsız sinema ve vizyon filmleri arasında bir ayrım olduğunu, bağımsız filmlerde yüzü eskimiş oyuncuların tercih edilmediğini, yönetmenlerin taze yüz ve performans aradığını anlıyor.
    19:27Film Deneyimleri
    • Konuşmacı, Berlin'de İlker Çatan'ın filminde oynama fırsatı bulduğunu ve tiyatro oyunlarını izledikten sonra tercih edildiğini anlatıyor.
    • Fatih Özcan'la "Mavzer" adlı bir film çektiğini, bu filmin pandemiye kurban giden filmler arasında olduğunu belirtiyor.
    • Fatih Özcan'ın ilk filmi olduğunu ve piyasada ismi çok geçen önemli bir yönetmen olduğunu vurguluyor.
    20:45Aşk ve Huzur Hakkında Sohbet
    • Aşkın önemli bir şey olduğu ve arkasında durulması gerektiği belirtiliyor.
    • Konuşmacının annesinin "yanında huzur bulduğun kişiyle değil, yanında olmayınca da huzurlu hissettiğin insanla birlikte olmak" sözü anlatılıyor.
    • Yaşlandıkça aşkın biçiminin değiştiği ve zamanla daha kalıcı duyguların anlaşıldığı ifade ediliyor.
    23:21İlişkilerde Beklentiler
    • İyi bir insanın her statüde (anne, arkadaş, eş, sevgili, evlat) iyi olmak zorunda olmadığı vurgulanıyor.
    • Birinden özür dilemesini beklemek yerine, özür dilediğinde bile problemi çözemeyeceğimiz belirtiliyor.
    • Çin atasözüne göre "bir problem var mı? Var, çözümü var mı? Var. O zaman bir problem yok. Bir problem var mı? Var, çözümü var mı? Yok. O zaman yine bir problem yok." şeklinde basit bakmanın önemli olduğu anlatılıyor.
    25:39Tanışma Hikayesi
    • Konuşmacı, Deniz ile mahallede tanıştığını ve sosyal medyada ortak tanıdıkları olduğunu belirtiyor.
    • Bir gün cilt bakımından çıkmış, yüzü kırmızı olduğu için gözlük takarak Deniz'i görmekten kaçındığını anlatıyor.
    • Deniz'i görünce aşırı tatlı bir şekilde karşıladığını ve bu durumun sempati yaymasına neden olduğunu söylüyor.
    27:02Kişisel Özellikler ve İletişim
    • Konuşmacı, yaşının ilerledikçe gülen yüzünün suiistimal edildiğini ve adalet duygusunun daha baskın olmaya başladığını belirtiyor.
    • Kendisini ciddi ve mizzan karıştığı bir çizgi üzerinde gezdiğini, agresif bir yapım olduğunu ancak aslında kavga etmediğini söylüyor.
    • Kendini ifade edemediğini, kafasının çok şey olduğunu ve cümlelerin yarım kaldığını ifade ediyor.
    29:31İletişim Sorunları ve Çözümleri
    • Konuşmacı, mesajlaşmayı çok seven biri olduğunu ancak kriz anlarında mesajın ne kadar kötü bir şey olduğunu anladığını belirtiyor.
    • Sesli mesajlarda da telaş ve kafa önden gidiyor, kelime arkadan yetişmeye çalışıyor durumunu fark ettiğini söylüyor.
    • İletişimde önemli olanın söyleyenin niyeti değil, dinleyenin niyeti olduğunu ve yanlış anlaşıldıkça doğru anlatmaya çalışıp bataklık gibi batılacağını vurguluyor.
    32:17Zehra'nın Kitabı
    • Konuşmacı, Zehra'nın "Karanlık Dünyamın Sesi" adlı kitabını tanıtıyor ve kitabın herkesin eşit yaşam hakkına sahip olduğunu vurgulamak amacıyla yazılmış olduğunu belirtiyor.
    • Kitabın arkasında Zehra'nın "Tek farkımız eksiklik veya engelimizin daha görünür olması, her şey yapabilir, herkes gibi yaşam sürebiliriz" dediği aktarılıyor.
    • Kitabın gelirinin Kimsesiz Engelli Çocuklar Derneği'ne gittiğini ve ikinci baskısının da çıktığını söylüyor.
    34:55Programın Kapanışı
    • Konuşmacı, en kötü günün evlatlarla el ele, sevdiklerimizle güzel sohbetler edebildikleri günler olmasını diliyor.
    • Çin atasözüyle "Bir problem mi var? Çözüm var mı? Var o zaman bir problem yok. Bir problem mi var? Çözüm var mı? Yok o zaman bir problem yok" diyerek programı kapatıyor.
    • Durahail Seramik'in "Bambaşka Sohbetleri" sunduğu belirtiliyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor