Buradasın
Ertuğrul Özkök'ün Ahmet Hakan, Akif Beki ve Fehmi Koru Hakkında Yazısı
youtube.com/watch?v=F93aLgaOpYcYapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Ali Atıf'ın Ertuğrul Özkök'ün Habertürk'e transfer olan Fehmi Koru hakkında yazdığı bir metni analiz ettiği bir içeriktir. Özkök, Ahmet Hakan, Akif Beki ve Fehmi Koru'nun yazarlık tarzlarını karşılaştırmaktadır.
- Videoda, üç yazarın farklı deneyim ve yeteneklerine sahip olduğu belirtilirken, Ahmet Hakan'ın Türkiye'nin en kaliteli yazarı olduğu vurgulanmaktadır. Akif Beki'nin ise henüz bir tarzda karar kılmadığı ve Fehmi Koru'nun ise Taha Kıvanç mahlasıyla yazdığı yazıların aslında kendisinin yazdığı ancak farklı konular ele aldığı belirtilmektedir. Video, Özkök'ün yazısının açık ve örtük anlamlarını sorgulayarak sona ermektedir.
- Ertuğrul Özkök'ün Fehmi Koru'ya Mesajı
- Ertuğrul Özkök, Habertürk'e transfer olan Fehmi Koru'ya, pop olmak ve daha yaygın hedef kitleye seslenmek istiyorsa Ahmet Hakan, daha az pop ve ağırbaşlı olmak istiyorsa Akif Beki olabileceğini söylüyor.
- Özkök, Fehmi Koru'nun Taha Kıvanç mahlasıyla Ahmet Hakan, kendisi ise Akif Beki olabileceğini belirtiyor.
- 00:26Yazarların Karakteristik Özellikleri
- Üç yazarın da farklı deneyim ve bilgilere, belirli bir seviyenin üzerinde yazarlık yeteneklerine sahip olduğu belirtiliyor.
- Ahmet Hakan zaman içerisinde tarafsız hatta liberal bir çizgiye gelmiş ve her iki mahallenin yaşam kültürüne ait bilgisini mizahıyla birleştirerek listeli yazı diye bir kategori yaratmış.
- Akif Beki'ye gelince, mahalle değiştirmesine rağmen görüşleri bir tarafa eğilimli ve henüz içeriği yazı tarzından daha ileride tutuyor.
- 02:01Fehmi Koru'nun Durumu
- Bir on yıldır sürekli okunan Koru'nun tarzını değiştirebileceğini sanılmıyor.
- Koru'nun Taha Kıvanç mahlası ile yazdığı yazıları kimin yazdığını herkes biliyor, bu nedenle bu yazılara Taha Kıvanç yazıları diyemeyiz.
- Koru bu yazılarda dedikodudan beslenerek medya perde arkasını yazıyor, yoksa tarz yine Fehmi Koru.
- 02:26Fehmi Koru'nun Ahmet Hakan Olma Olasılığı
- Ahmet Hakan'dan Fehmi Koru olamaz çünkü dünyada taklit edilemeyecek en önemli şey zeka ve her iki yazarın yazı zekaları oldukça farklı.
- Fehmi Koru'nun tarafsız olmasa bile Ahmet Hakan'ın yazılarındaki mizah üslubu yakalaması zor.
- Ancak oldukça akıcı bir şekilde yazdığı için daha popüler bir gazetede tarzı daha popüler ve kolay okunur algılanacağı için daha light bir yazara dönüşebilir.