Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Günhan, Barış, Testo Taylan, Melisa, Gamze ve diğer katılımcıların yer aldığı bir sohbet programıdır. Katılımcılar arasında çeşitli görüşler ve deneyimler paylaşılmaktadır.
- Programda günlük hayattan çeşitli konular ele alınmaktadır. İlk bölümde Facebook grupları, Recep İvedik gömleği ve sosyal medya konuları tartışılmakta, ardından nükleer güç ve Soğuk Savaş belgeseli hakkında konuşulmaktadır. Daha sonra Türk gelenekleri, Güney Kore'deki yaşam ve gençlik kültürü gibi konular ele alınmaktadır.
- Program boyunca katılımcılar arasında şakalaşmalar, eğlenceli diyaloglar ve kişisel anılar paylaşılmaktadır. Ayrıca Crusader Kings 3 oyunu, "Kings" adlı bir oyun, horoseksüel orijiler ve lisede oynanan kanlı para oyunu gibi çeşitli konular da programda yer almaktadır.
- Facebook Grubu ve Recep İvedik Gömleği
- Facebook'ta "Köpük Pilavı Yiyenler" adında bir grup kuruluyor.
- Konuşmacılar arasında Recep İvedik gömleği konusunda bir anlaşmazlık yaşanıyor.
- Bir kişi Recep İvedik gömleği giymeyi teklif etmiş, diğerleri de bunu kabul etmiş.
- 01:41Crop Top ve Çıplak Giyim Tartışması
- Konuşmacılar crop top giymenin erkekler için uygun olup olmadığı konusunda tartışıyor.
- Kadıköy'de crop top giyen erkekler olduğunu, ancak Adıyaman'da görmediğini belirtiyorlar.
- Çıplak üstü dolaşmanın normalleştirilmesi gerektiği fikri ortaya atılıyor.
- 02:35Çıplak Fotoğraf Tartışması
- Bir kişi seçim izlerken çıplak olduğunu ve bu durumun stres yarattığını anlatıyor.
- Seçim sonuçlarından dört saat önce bir mesaj aldığını, çıplak bir fotoğraf gönderdiğini söylüyor.
- Mesajın yanlış anlaşıldığını ve "seninle seks yapıyorum" şeklinde yanlış yorumlandığını belirtiyor.
- 04:35Testo Taylan ve Sosyal Medya Tartışması
- Testo Taylan'ın sosyal medyada ünlü olan, toplumun kenarında kalmış insanları ziyaret ettiği belirtiliyor.
- Sosyal medyanın insanlığın sonu olduğu ve ünlü olanların %90'ının gerçek anlamda ünlü olmadığı iddia ediliyor.
- Sosyal medyada editte dönen insanlar ve gerçek ünlüler arasındaki fark tartışılıyor.
- 06:36Para ve Araba Tartışması
- Bir kişi para kazandığını ancak arkadaşlarına vermediğini, araba almadığını anlatıyor.
- Araba almanın hayatlarını nasıl değiştirebileceğini tartışıyorlar.
- Bir kişi üç senedir araba alamadığını, ancak bir iki yıl içinde çözeceğini söylüyor.
- 07:52Crusader Kings 3 Oyunu Tartışması
- Konuşmacılar Crusader Kings 3 oyununda yaşanan bir olayı tartışıyor.
- Bir kişinin karısının oyun içinde yalan söylediği ve yakalandığı iddia ediliyor.
- Oyunun başında tahmin edip intikam alındığı belirtiliyor.
- 08:45Kings Oyunu ve Nükleer Güç
- Kings, ortaçağ'da farklı kralların karılarıyla ilgili bir grand strateji oyunudur ve en çok kadınla birlikte olan kazanır.
- Konuşmacılar nükleer güç olma konusunu ele alıyor ve her hafta üç bomba atma imkanı sunuyorlar.
- Nükleer bombalar farklı bölgelere atılıyor ve hangi medeniyetin nükleer sürtüntüyle yok olacağı tartışılıyor.
- 11:03Soğuk Savaş ve Belgesel Tartışması
- Konuşmacılar Netflix'teki Soğuk Savaş belgeselini tartışıyor ve biri belgesel serisini çok beğendiğini belirtiyor.
- Michael Jackson'ın estetik süresince geçirdiği yüzlerle ilgili bilgiler paylaşılıyor.
- Yeni doğan çocuklara yapılan geleneksel işlemler (gamze yapma, tuzla yıkama, zeytinyağına bandırma) anlatılıyor.
- 12:49Göbek Bağının Gömülmesi
- Konuşmacılar çocukken göbek bağlarının hangi yerlere gömüldüğünü anlatıyor.
- Göbek bağının nereye gömülürse o yere doğru geleceğine inanıldığı belirtiliyor.
- Göbek bağının yanında diş buğdayı yapıldığı ve içinde Kur'an, araba gibi şeyler konulduğu anlatılıyor.
- 17:23Çocukluk Ödülleri
- Konuşmacılar çocukken kazandıkları ödülleri anlatıyor.
- Birinin resim yarışması ve PlayStation gibi ödül kazandığı, diğerinin Türkiye Pokemon kartı turnuvasında ikincilik aldığı belirtiliyor.
- Konuşmacılar ilkokul çocuklarının resimlerini eleştiren bir program yapmayı düşündüklerini söylüyor.
- 18:51Çocukların Düşmesi ve Trafik Kazaları
- Konuşmacılar YouTube'da düşen çocukların popülasyonlarını ve çocukların düşmesinin komik olduğunu tartışıyorlar.
- Çocukların merdivenden yuvarlanarak düşmesi ve yaralanması durumunda gülmek yerine üzülmek gerektiği belirtiliyor.
- Hızlı giden motordan fırlayan ve takla atarak düşen bir çocuğun durumu tartışılıyor, yaralanmadığı için üzülmek gerektiği vurgulanıyor.
- 20:43Koreli Erkekler Hakkında Görüşler
- Bir izleyici Güney Kore'de yaşıyor ve Kuzey-Güney arasındaki barış antlaşması olmadığı için sürekli savaş çıkar mı düşüncesiyle yaşadığını belirtiyor.
- Koreli erkeklerin homoseksüel olmadığı ve dating oyunlarında gösterilen romantik sahnelerin gerçek olmadığını tartışıyorlar.
- Koreli erkeklerin K-pop dinleyen Türk kızlarını avladıkları ve "Koreli mağduru" olarak bilinen kişilerin Twitter'da olduğunu belirtiyorlar.
- 22:23Fiziksel Görünüş ve Değişim Tartışması
- Çabi'nin Kore standartlarında yakışıklı olup olmadığı tartışılıyor.
- Konuşmacıların birinin küçük vezir burnu olduğu ve bu burnun değiştirilmesi öneriliyor.
- Fiziksel görünüşün değiştirilmesi konusunda farklı görüşler paylaşılmakta ve mükemmel olmanın imkansızlığı vurgulanıyor.
- 24:52Kremalı Bisküvi Oyunu
- "Kremalı bisküvi" adlı iğrenç bir oyun hakkında konuşuluyor.
- Oyunda bisküviler arasına attırmalı bir şey konulup, en son boşalamayan kişinin bisküviyi yemek zorunda kalması anlatılıyor.
- İlk oyuncu boşalmazsa herkesi boşaltmak zorunda kalacağı belirtiliyor.
- 26:13Horoseksüel Orjiler ve Oyun İçeriği
- Konuşmacılar horoseksüel orjiler için yazılan bir şeyi eleştiriyor ve bahane uydurmak yerine birbirlerini fortluyorlar diye belirtiyorlar.
- Bir oyunda "el muamelesi yoluyla diğer oyuncuları boşalt" kuralı olduğu ve bu tür içeriklerin Türkiye dışında da var olduğu konuşuluyor.
- Amerika'da da benzer içeriklerin olduğu, Bigmount çizgi filminde de benzer bir oyunun olduğu belirtiliyor.
- 27:13Çocuk yetiştirme ve Viking Gemisi Fikri
- Konuşmacılar çocukları büyütürken dayak kullanmanın erkek çocukları için okey olup olmadığı konusunda tartışıyorlar.
- Erkek çocuklarını geliştirmek için beş-altı yaş arası çocukları okula göndermek yerine Viking gemisinde forsa olarak koyup coğrafi keşiflere ve serüvene götürme fikri ortaya atılıyor.
- Bu fikirde yetişkin olmadığı için çocuklar kendi aralarında sineklerin ordu gibi davranacak ve hayatta kalanlar barbar olabilecekleri belirtiliyor.
- 28:40Kanlı Para Oyunu
- Konuşmacılar lisede "kanlı para" oyunu oynadıklarını ve bu oyunun nasıl oynandığını anlatıyorlar.
- Bir konuşmacı film sahnelerinde gördüğünü, diğerleri ise bıçakla veya kalemle yaptıklarını belirtiyor.
- Konuşmacılar arasında İntas Lisesi'nde okudukları ve bu tür oyunlara katıldıkları konusunda bir tartışma yaşanıyor.
- 30:19Program Duyurusu
- 29 Nisan'da Kadıköy'de Durak İksas'ta tam kadroyla bir etkinlik yapılacağı duyuruluyor.
- Eren Aktan'la yapılan "Vücut Show", "Çıplaktan Seçin", "Kürt Show" ve "Çiğ Köfte Yoğuracağım" gibi programlar yapıldığı belirtiliyor.
- "İrk Bingosu" adlı bir etkinlikte herkese bingo kartı dağıtılacak, Yunan Bey'in belli özellikleri söyleyeceği ve bingo yapana ödül verileceği açıklanıyor.