• Buradasın

    Uyanış ve Ruhsal Gelişim Üzerine Etkileşimli Bir Sohbet

    youtube.com/watch?v=Y1ylEXHMJ0s

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir konuşmacının izleyicilerle etkileşimli bir şekilde uyanış ve ruhsal gelişim konusunu anlattığı bir sohbet formatındadır. Konuşmacı, telefonunun ısınması nedeniyle yayını kaydedemediğini belirterek, kaldığı yerden devam etmektedir.
    • Videoda uyanış süreci, vahdet bilinci, esmaların çekimi, ruh tekamülü ve rüya alemleri gibi konular detaylı olarak ele alınmaktadır. Konuşmacı, izleyicilerden gelen soruları yanıtlarken, Nakşibendilik öğretileri, Kubilay Aktaş'ın yaşam çiçeği anlatımı ve Muhyiddin Arabi'nin görüşleri gibi farklı kaynaklardan bilgiler paylaşmaktadır.
    • Ayrıca videoda DNA sarmalı, olumlamalar, çakra enerjileri, NLP eğitimi, doğru nefes teknikleri ve rüyaların uyanış sürecindeki rolü gibi konular da ele alınmaktadır. Konuşmacı, yargılamadan, eleştirmeden, saygı duymaktan, sevgiyi koşulsuz vermekten ve empati kurmaktan bahsederek, bu davranışların kişiyi uyuttuğunu ve uyanış sürecini engellediğini vurgulamaktadır.
    00:50Uyanış ve Zaman Döngüsü
    • Uyanış, yirmi yıllık bir döngü olarak tanımlanıyor ve kısa vadede dünyada büyük değişiklikler yaşanacak.
    • İkiyüz yıllık bir vadede de büyük değişimler olacak, ancak bu süre bizim ömrümüz için yeterli olmayacak.
    • Uyananlar, geçmiş ve gelecek kayıtları, Levh-i Mahfuz bilgilerini ruhta olduğu için net görebiliyorlar.
    01:44Virüs ve Uyanış
    • Virüs, uyanış için müthiş bir basamak oldu çünkü insanlar rutinin dışına çıktılar ve beyin dalgaları farklı bir noktada sağlıklı nöron ağları oluşturarak çalışmaya başladı.
    • Güvenli alan her zaman tehlikelidir çünkü güvenli alanda kaldığınız sürece bilginin ve rutinin dışına çıkamazsınız.
    • Güvensiz alanda nöron ağları farklı oluşup çalışmaya başladığında, ikra ayetini otomatikman yaşamaya başlarsınız.
    03:11Vahdet Bilinci
    • Uyanış, yedi virgül elli milyar insanın bir arsada toplandığında, hepsinin suretlerini attığınızda geriye haktan gayrı hiçbir şey kalmamasıdır.
    • Vahdet bilincine erişen insan suretlerden hızlı bir şekilde geçer ve kendindeki ruhu keşfeden insan için artık hakla bir ve bütün olma hali başlar.
    • Bu geçiş esnasında nefs boyutundan çıktığınız için duygusuz noktaya doğru insanı götürüyor ve hayattan zevk alamama hissi yaşanabilir.
    04:26Berzah Alemi ve Çakralar
    • Bilinç boyutuna eş zamanlı bir çıkış olurken, çıkmadan hemen önce bir berzah alemi denilen yerde beklenir.
    • Kök çakra açılmasıyla birlikte tepe çakra açılır ve yeniden kendini var edersin, her şey sıfırdan öğrenir gibi olur.
    • Çakraların açılmasıyla dengeye gelir ve muntakim, mumit, kahhar gibi esmaların elinden kurtarılır, sağlıklı benliği korumak için silahlar olur.
    06:40Huzur ve Hak Yolunda Varlık
    • Hiçliğe doğru giderken içe doğru bir çekilme var ve bu huzur alanı gelir çünkü nefes alıyorsun, kendinden kurtuluyorsun.
    • Eş zamanlı şehit oluyorsun, kendi varlığını hak yolunda yok ettin ve "ben yok" dedin, sadece "sen var" dedin.
    • Bu noktada sadece bütün kodlarından, kalıplarından, kendinden çıkarak varabiliyorsun.
    07:46Beka Billah ve Hak Temaşası
    • Beka billah, beşer olarak fizik alanında hala yaşam formunda devam ettiğin için, bulunduğun coğrafyanın şeriati ve toplumun normlarına göre hareket etmeni gerektirir.
    • Sevgiyle bakıyorsun çünkü nereye baksan kendini gördüğünü, izlediğini fark ettiğin için severek bakıyorsun.
    • Hak hakkı temaşa ediyor ve senden bakan'ın gözüyle karşıdaki aynalardaki kendinin musavvirini izliyorsun.
    09:18Çocuklara Tutum
    • Çocuklara onların cennetini oluşturacak şekilde bilinç aktarımında bulunun.
    • Duyguların ötesine geç, korkuyu yönet ve zaaflarınızla yüzleşin.
    • Olaylara müdahale etmek onları hiçbir zaman olgunlaştırmaz, müdahale etmeden bilinç aktarımında bulunun ve içindeki algoritmayı keşfetmesini sağlayın.
    11:43Esmaların Doğru Kullanımı
    • Gök tanrı inancında insanlar atalardan gelen kodlardan dolayı Allah'a el takısı kullanıyorlar, ancak içindeki ruhu keşfettiğinde bu durum değişir.
    • Esmaları okurken karşıdaki birine seslenmiyorsun, içindeki mikrodaki enerji alanını açtığın anda makro boyuttaki tüm alemdeki esmalarla uyumlanıyorsun.
    • Esmaları okurken gözünü kapatıp, esmanın anlamını algılayıp, ruha odaklanıp niyet alarak, içindeki algoritmaya sesleniyorsun.
    13:54Esmaları Çekme Tekniği
    • Esmaları huzurlu ve sakin bir şekilde beş-on kere çekmek yeterli, bin kere çekmek zorunda değilsin.
    • Her esma dediğinde esmanın anlamını içselleştirip, içine nasıl bir enerjinin aktığını hissedersin ve bu enerjinin manyetik alan olarak senden dalga dalga yayılıp tüm dünyaya yayıldığını imgele.
    • Bilinçaltı imgelediğin her şeyi gerçekmiş gibi yazıyor ve bu kodlar hücrelerimize frekans yayıyor.
    16:12Hak Boyutuna Ulaşma
    • Hak boyutuna ulaştığın zaman zikir kalmıyor çünkü sensin ve tüm alem sensin.
    • Frekansların büyüdüğü anda, mikro boyuttan makroya doğru geçiş yaptığın anda sükutla birlikte dinginlik, gözlemcide kalarak kendini alemleri izlemek geliyor.
    • Sonlu ve sınırlı bir fizik bedeninde Hak kendini deneyimlerken, kodlar ve kalıplarda kalanlar cehenneme ait döngüleri yaşatırken, Hak kendinden kendine uyanmaya başlayanların geçtiği ilk alan cennet alanı oluyor.
    17:16Nakşibendiliğin Öğretisi
    • Nakşibendiliğin ilk öğretisidir "halk içinde haklı olmak hem Musa, hem Hızır olmak".
    • Musa akıl boyutundan dışsal işlerinizi, güçlerinizi yapabilmek; Hızır boyutundan da alemleri, ikrayı en güzel şekilde okuyup yaşamak.
    • Değişen sistemlere uyum sağlamak için kendinde güncelleme yapmak gerekir.
    18:55Hakla İlişki Kurma Yöntemi
    • Boş bilgilerle, kodlarla, kalıplarla oyalanmak yerine ruh boyutuna çabucak geçmek gerekir.
    • Hakla içindeki Hak boyutundan ilişkiye başlamak için bir soru sor, kalbine ve çekil, ihlaslı olarak bekle ve ikra yap.
    • Önüne çıkan bilgiler sen istedin, dua ettin önüne geliyor, o zaman ikra al kabul et.
    21:20Hakka Ulaşmanın Sonuçları
    • Hakka ulaştığınız anda dua etme ve zikir etme hali kalmıyor çünkü içinde kendini sizden zuhur ettiğini fark ediyorsunuz.
    • Beş tane duyu organının ötesindeki kullanabildiğin onlarca duyu organı ile hareket ediyorsun.
    • Ete kemiğe bürünen eşinden, çocuğundan çıkıp, sureti çıkıp sıratını geçmektir bu.
    23:43Evrensel Bilgiler ve Bakış Açısı
    • İlk olarak reaksiyon cilt rahatsızlığı oluyor ve evrensel bilgileri algılayamazsanız sınırlı bir bakış açısıyla anlamaya çalışırsınız.
    • Arif'in bakışı 360 derece alan bir bakış açısıdır ve salata haline geçince dışsallıktan azalır.
    • Sırat-ı müstakim, doğru yolda tutunmak demektir ve kodlar ve kalıplar insanın ayağındaki prangalardır.
    25:28Evrensel Yaşam Enerjisi ve DNA
    • Evrensel bir yaşam enerjisidir ve özüne doğru ulaşan insanda bu yaşam enerjisi pik noktadadır.
    • Tekamül sürecinde hormonlar değişir ve 12 DNA sarmalının 2 DNA sarmalı aktif olur.
    • Bilim adamları açıklayamadıkları için 10 DNA sarmalına "çok DNA" diyorlar.
    26:00Kainat ve Ruh Boyutu
    • Allah kainatta hak yaratıcıdır ve kainat kendisini açmış, bütün esma ve sıfatlarıyla açılmıştır.
    • Ruh boyutuna yükselen insan, bilim adamlarının açıklayamadığı 10 tane daha DNA sarmalı aktive olmaya başlar.
    • Uyanan öz canlı yayına açılır ve kişinin kıyametinin kopması huzura ermeye başladığı anda olur.
    28:33Kıyamet ve İçsel Hesaplaşma
    • Kıyamet, amel defterinin açılması ve kişinin kızdığı, kırıldığı, yargıladığı kişilerle helallik almasıdır.
    • Frekansı yükseldiği anda yargılayanın da hak olduğunu gören kişi nötr alana geçiş yapar.
    • Depresyona sebebiyet veren dört temel duygu vardır: değersizlik, yetersizlik, güvensizlik ve sevgisizlik.
    29:31Olumlamalar ve Tekamül Süreci
    • Değersizlik, yetersizlik, güvensizlik ve sevgisizlik duygularını dönüştürmek için genel cümleler ve subliminal mesajlar kullanmak gerekir.
    • Olumlu cümleler sürekli tekrarlanmalıdır: "Kendimi seviyorum ve onaylıyorum", "Hayatın akışına güveniyorum", "Ben değerli ve kıymetliyim".
    • Tekamül sürecinde kişi sınır çizebilir, hiçbir şeye mecbur olmadığını fark eder ve edilgen olmaktan çıkar.
    32:40Musavvir Esması ve Kişisel Gelişim
    • Musavvir esmasıyla levhame çakra bölgesinde, levhame nefs boyutunda açığa çıkıyor ve kendi potansiyeline göre kendini en güzel şekilde var edebiliyorsun.
    • Kişisel gelişim kitapları okumak, algıları açmak ve geçmiş-gelecek negatif enerjilerinden kurtulmak için önemlidir.
    • Düşüncelerinize dikkat edin, hepsi ya geçmişle ya gelecekle alakalıdır; andaki olması gerekeni an içerisinde gerçekleştireceksiniz.
    35:37Olumlu Düşünce ve Negatif Davranışlar
    • Yargılamak, eleştirmek, saygı duymamak, hoşgörülü olmamak, empati kurmamak ve sevgiyi koşullu vermek kişiyi uyutur.
    • Bu negatif davranışlar ruh algoritmanızın celale ait olan esma ile birlikte hemhal olmanızı sağlar.
    • Kendinle yüzleşmediğin için karşı tarafı suçluyorsun, yalnız kalmak en iyisi kimse sizinle uğraşmasın.
    37:11Rüyalar ve Uyanış Süreci
    • Nefs boyutundan çıkmaya yakın olan insanlar rüyasında öldüğünü görür, ruh bedenin çıktığını ve dışarıdan kendine baktığını hisseder.
    • Egoyu sıfır noktasına getirmedikçe, boşluk ve hiçlik berzahı yaşamadıkça bu deneyimleri yaşamanız zor.
    • Tamamen sizden üretilen enerjinin size geri dönüşü, yansıması, kadersel döngüler olarak neler yaşıyorsanız bu alan içerisinde kendi oluşturduğunuz enerjinin içinde olduğunu fark ettiğin anda kendini acımaya başlıyorsun.
    38:50Kur'an-ı Kerim ve Tekamül Evreleri
    • Kur'an-ı Kerim'in bütün ayetleri Musa'ya da hitap ediyor, Hızır gözüne geçenlere de hitap ediyor.
    • Hızır gözü son nokta, yani bütün Kur'an'ı her yönüyle algılayabilmek için, o noktaya geçesiye kadar tekamül evreleri var.
    • Musa bunun en alt basamağıdır.
    40:12Tesbihat ve Çakra Açılımı
    • Tesbihat çekiyorken uyku-uyanıklık arasında gözümüzün önüne gelen resim kareleri, kendinizdeki, algoritmanızdaki aşikar olan enerji boyutunun simgeleri gelir.
    • Üçüncü göz aktive olurken ağrı, karıncalanma, yanma, kaş çekme ihtiyacı gibi fiziksel tepkiler hissedilir.
    • Her çakranın, her nefs mertebesinin renkleri vardır; dolu flash patlaması kamileci olmayı gösterir.
    43:14Uyanış ve Rüya Metaforu
    • Uyanan insan uyandığını bilir, rüyadayken kalkıyoruz gibi.
    • Rüya alanı, içindeki ruh algoritmasını fark etmeyen, ikilikte, dualitede kalan insanlar için cehennem döngüleri oluşturur.
    • Tekliye vardığın anda, bu ruh algoritmasını fark ettiğin anda, dünyada uyuduğumuz o rüya olayı net bir şekilde algılanabilir.
    44:32Rüya ve Gerçeklik Anlayışı
    • Rüyaya yattığımızda beynin oluşturduğu dalgaların içinde yok oluruz, bu nedenle Muhyiddin Arabi "biz Allah'ın rüyasıyız" demiştir.
    • Allah tek bir hazine olarak bir oyun kurmuş, içinde figürler, ajanslar, renkler, zevkler ve çeşitler bulunuyor.
    • Bu alan sinema salonu gibi kurgulanmış bir şeyi izlemek gibi düşünülebilir.
    45:20Uyanış Süreci
    • Muhyiddin Arabi'ye göre Allah gizli ve tek bir hazine olarak bilinmek istiyor, Adem'in yaptığı gibi.
    • Uyan insanlar rüya aleminin bilgisi olmadığı için tek şeyin ikilikte kalarak böyle olduğunu zannediyor.
    • Uyanış sürecinde bilgiler aktıkça, bilinç gelmeye başladıkça insan "bu bir rüya mı" diye sorgulamaya başlıyor.
    47:06Uyanışın Sonuçları
    • Uyanış anında rüyada gördüğü kurguları, sahnedeki eşi, çocuğu, işi, gücü, kimliği ötesine geçiyor.
    • Uyanış anında kişi kendi bedenine yabancılaşır, aynada bakar, eline bakar, yüzüne bakar yabancılaşır.
    • Bu geçiş anında öz gerçek kimliğine bürünmeye başladığı anda fizik kimliğini sorguluyor.
    48:47Evrensel Enerjiler ve Bilgi
    • Evrensel enerjilerden korkan insanlar olabilir, ancak herkes özgür ve neye inanmak istiyorsa yapsın.
    • Bilgiye dayalı olmayan şeyle üretilen zanlarla bir kod ve kalıp oluşturuluyor.
    • Toplum bu tür bilgileri besleyip büyütürse sonraki nesle yalan yanlış bilgiler akıttırıyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor