• Buradasın

    Saç Lazer Tedavisi Bilgilendirme Videosu

    youtube.com/watch?v=DW3giz8UVqk

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu bilgilendirici videoda bir radyo sunucusu, Dr. Esin Eğilmez (Esin Hoca) ve İpek adlı bir kişi saç lazer tedavisi hakkında detaylı bilgiler paylaşıyor.
    • Video, saç lazer tedavisinin nasıl uygulandığını adım adım anlatıyor. İlk olarak dermapen uygulaması, ardından büyüme faktörü (grow factor) uygulaması ve son olarak yaklaşık 30-40 dakika süren lazer tedavisi gösteriliyor. Ayrıca PRP ve mezoterapi gibi diğer tedavi yöntemleriyle karşılaştırma yapılıyor.
    • Videoda tedavinin acı verici olmadığı, saç ekiminden önce lazer tedavisinin nasıl yardımcı olabileceği ve özellikle Arap ülkelerinde saç ekiminin neden daha yaygın olduğu gibi konulara da değiniliyor. Video, kişinin ilk başladığı ve son halini gösteren fotoğraflarla sonlanıyor.
    Saç Lazer Tedavisi Hakkında Tanıtım
    • Konuşmacı, Instagram'da soru-cevap yapmış ve bir süredir kafaya saç lazeri tedavisi uyguladığını belirtiyor.
    • Saçlarının çok döküldüğü bir dönemden sonra, cerrahi operasyon olmadan saç ekimi yapmadan saçlarının nasıl toparlandığını anlatacağını söylüyor.
    • Genellikle bu tür videolarda ticaret amaçlı yalan dolan işler yapıldığını belirterek, kendisinin faydalandığı için bu bilgiyi paylaşmak istediğini ifade ediyor.
    01:16Dr. Esin Eğilmez ile Tanışma
    • Konuşmacı, Dr. Esin Eğilmez ile tanıştırılıyor ve saç lazer tedavisinin nasıl yapıldığını anlatacağını belirtiyor.
    • Dr. Esin Eğilmez, yaklaşık on iki hafta önce PRP ve mezoterapi tedavisi ile enjeksiyonlarla başladıklarını, ancak tedavinin büyük kısmını lazerle devam ettiklerini söylüyor.
    • Lazer tedavisinin daha konforlu ve ağrı sızı çekmeden başarılı sonuçlar verdiğini belirtiyor.
    02:50Saç Lazer Tedavisinin Detayları
    • Saç lazerinin eskiden kuaförlerde kullanılan perma aletine benzediğini, ancak PRP gibi enjeksiyon gerektirmeyen daha acısız bir yöntem olduğunu açıklıyor.
    • Lazer öncesinde saç bölgesine bazı ürünler verildiğini, daha iyi ve hızlı sonuç alabilmek için dermaroler veya dermapen yardımıyla minik kanallar açıldığını belirtiyor.
    • Dermarollerin ucunda minik iğneler olduğunu, bu iğnelerle kafada minik kanallar açılıp istenen ürün verildiğini ve masaj yapılarak ürünün nüfuz etmesi sağlandığını anlatıyor.
    05:16Tedavinin Sonuçları ve Uygulama Süreci
    • Konuşmacı, tedavinin ilk seansından sonraki halini gösteriyor ve yirmi dört seans sonunda saçlarının toparlandığını belirtiyor.
    • Saç ekimi, kan veya acı sızı olmadan bu tedaviyi yapabilmekten mutlu olduğunu ifade ediyor.
    • Eskiden saç ekimi yaptırmış ancak iyi sonuç alamamış veya doğallığa kavuşamamış hastalar için de bu lazer uygulamasının yapıldığını söylüyor.
    06:47Tedavinin Uygulanması
    • Tedavi öncesi kafanın temizlenip steril edildiğini, lazer ışınlarının üç farklı sekansta verildiğini ve bunlardan birinin antibakteriyel taşıdığını belirtiyor.
    • İlk dönemde daha güçlü sonuç alabilmek için dermapen kullanıldığını, bugün ise dermaroller ile devam ettiklerini anlatıyor.
    • Dermarollerin minik bir sinek ısırığı gibi acı verdiğini, özellikle bayan hastalarda hassasiyetin daha fazla olduğunu belirtiyor.
    09:02Lazer Tedavisinin Kullanım Alanları
    • Tamamen kel olan ve çok az saçı kalmış kişiler için lazerin sağlıklı bir yöntem olmadığını, ancak ekim planlandığında kan dolaşımını artırmak için kullanılabileceğini söylüyor.
    • Ekim sonrası hastaların ziyaret ettiklerinde lazer uygulandığını, sonucun daha iyi olması için bu işlemi yaptıklarını belirtiyor.
    • Araplarda saç ektirme talebinin yoğun olmasının, bulundukları ülkelerin aşırı sıcak olması, kötü su ve kimyasal ürünler kullanmaları nedeniyle saç dökülmesinin daha fazla olması nedeniyle olduğunu açıklıyor.
    10:45Dermapen ve Lazer İşlemi
    • Dermapen, pilli diş fırçaları gibi ucunda içeri dışarı girip çıkan iğnelerle kafadaki minik delikleri çoğaltır.
    • Dermapen sadece lazer emilimi için değil, serum uygulaması için de kullanılır ve dolaşımı artırır.
    • Rol faktörü, gerçek bir büyüme faktörüdür ve saçların daha kalın telli gözükmesine ve daha hızlı uzamasına yardımcı olur.
    11:39Uygulama Süreci
    • Konuşmacı haftanın iki günü klinikte, diğer günlerde uyumadan önce kafasına büyüme faktörü uyguladığını ve saçına 3-5 dakika masaj yaptığını belirtiyor.
    • Büyüme faktörü uygulaması sayesinde ince telli saçları daha kalınlaşmış ve gür görünmesini sağlamış.
    • İşlem sırasında ilacın emilmedik hiçbir alana bırakılmadığı ve hastanın şikayetçi olduğu bölgeyi değil, bütün alanlara çalışıldığı vurgulanıyor.
    12:51Lazer İşlemi ve Sonuç
    • Lazer işlemi minimum 20 dakika, maksimum 40 dakika sürer ve hastanın durumuna göre değişebilir.
    • İşlem tamamlandıktan sonra gözler dinlendirilir ve işlem oldukça kısa sürede tamamlanır.
    • Konuşmacı, ilk başlangıçtaki kafasının halini ve şu anki halini göstererek işlemi tamamlıyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor