• Yapay zekadan makale özeti

    • Bu videoda Dilara Hanım, altı yıldır kanserle mücadele eden bir kişinin kişisel deneyimlerini paylaşıyor. Koç Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Dilara Hanım, Fatih Biricik Hoca ve Selçuk Peker gibi doktorlarla olan ilişkilerini anlatıyor.
    • Video, Dilara Hanım'ın Aydın ve Muğla'daki hastanelerdeki tedavi deneyimlerini, kan değerlerinin düşüşünü ve kanser markalarının yüksekliğini konu alıyor. Ayrıca Koç Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan immünoterapi denemesinin başarısızlığı ve PDL-1 testinin negatif çıkmasıyla ilgili yaşadığı hayal kırıklığı da paylaşılıyor.
    • Dilara Hanım, doktorlarla yaşadığı iletişim sorunlarını, özellikle Fatih Biricik Hoca'nın WhatsApp grubu üzerinden verdiği tavsiyeler hakkında eleştirel yorumlar yapıyor. Video, Dilara Hanım'ın sağlık durumunun ilerleyişini ve gelecekte oğlunun evlenmesi gibi hayallerini de aktarmasıyla sona eriyor.
    00:21Sağlık Durumu ve Tedavi Süreci
    • Konuşmacı, Aydın'da kan değerlerinin düşük çıktığı için tedavi verilmediğini, Muğla'daki hastaneye dönüp tekrar kan testi yapıldığını ve bu sefer kan değerlerinin daha da düşürüldüğünü belirtiyor.
    • C125 ve CA değerleri (kanser markaları) normal seyrettiği 40-50'lere göre 600'lere çıkmış durumda, normal değerlerin 0-5 veya 0-10 aralığında olması gerektiği vurgulanıyor.
    • Trombosit değerlerinin çok düşük olduğu için ilaç verilemediği ve sürekli kontrol edileceği belirtiliyor.
    01:54Kanser Mücadelesinin Son Aşaması
    • Konuşmacı, altı yıldır kanserle mücadele verdiğini ve artık yolun sonuna geldiğini düşünüyor.
    • Kanser türünün cinsinden dolayı koruyucu bir ilacının olmadığı ve bu nedenle sürekli eski kemoterapi ve radyoterapi aldığını anlatıyor.
    • Radyoterapilerin iliklerde kan ürettirme yeteneklerini etkilediği ve bu durumun kemoterapi tedavisinde zorluklara yol açtığı belirtiliyor.
    03:47Tedavi Seçeneklerinin Kısıtlaması
    • Konuşmacıya verilen karbon, platin ve taksi adlı ilaçların bir buçuk sene önce kullandığı ve tedaviye cevap vermiş olduğu, ancak şimdi vücudunun kabul etmediği belirtiliyor.
    • Baş ağrısının hiç geçmediği ve doktorun yeni oluşumlar gördüğünü, ancak bunların büyüyen bir tümör olup olmadığına dair kesin bir bilgi vermediği söyleniyor.
    • Koç Üniversitesi Hastanesi'nde immünoterapi için 60 bin lira ödediğini, ancak PDL1 testinin negatif çıktığı için sağlık bakanlığının tedaviyi reddettiğini anlatıyor.
    07:41Koç Üniversitesi Hastanesi Deneyimi
    • Koç Üniversitesi Hastanesi'ndeki doktorun, PDL1 değerinin 0-100 aralığında ne kadar yüksek olursa immünoterapiye cevap verme ihtimalinin o kadar yüksek olacağı bilgisini paylaştığını belirtiyor.
    • Konuşmacı, doktorun neden PDL1 testi olmadan immünoterapi verdiğini ve bu tedavinin kendisini mahvettiğini düşünüyor.
    • Konuşmacı, doktorun kendisine immünoterapiyi vermesinin nedenini sorguladığını ve doktorun devlet karşılamadığı için ve PDL1'in negatif çıktığı için vermediğini söylediğini anlatıyor.
    08:44İlaç Tedavisi ve Hastane Deneyimleri
    • Konuşmacı, ilaç tedavisini haftada bire düşürdüğünde, İstanbul'a gidemeyeceği için yakındaki bir yerde ilaç alabileceğini sorduğunda, doktorun onay verdiğini belirtiyor.
    • Aydın'daki hastanede kan sonuçlarının kötü çıkması üzerine ilaç verilmemesi üzerine, Fatih Biricik Hoca'nın WhatsApp grubuna kan sonuçlarını göndermiş ve "bu değerlerde veriyoruz" cevabını almış.
    • Aydın'daki doktorun ilaç vermek istememesi üzerine, Muğla'daki doktorla görüşmüş ve salı gününe çağrılmış.
    11:09Koç Üniversitesi ile İlgili Sorunlar
    • Konuşmacı, Koç Üniversitesi'nden gelen "alabilirsiniz" cevabının doktora sormadan verildiğini öğrenince, doktorla doğrudan iletişim kurmak istediğini belirtiyor.
    • Fatih Hoca'nın asistanının trombosit için aşı yapıldığını söylemesine karşılık, konuşmacı kendisinin daha çok bilgili olduğunu ve doktorun kendisini aramasını istediğini ifade ediyor.
    • Konuşmacıya göre, Fatih Hoca'nın durumunda artık yapılacak bir şey olmadığını düşündüğü için onu göz ardı ettiği anlaşılıyor.
    12:56Sağlık Durumu ve Hayat Felsefesi
    • Konuşmacı, Gamma Knife tedavisindeki Selçuk Peker hocasının sürekli ona destek olduğunu ve sorunlarını anlattığını belirtiyor.
    • Gerçeklere gelerek, herkesin bir gün öleceğini kabul ediyor ve Allah'ın kendisine nasip ettiğini kabul ediyor.
    • Babası gibi rahmetli olmak istediğini, hastanelerde sürünmek istemediğini ve geri kalan ömrünü hastanelerde geçirmek istemediğini ifade ediyor.
    14:03İzleyici Yorumu ve Gelecek Planları
    • Bir izleyicinin YouTube videolarının altına yazdığı yorumda, konuşmacıyı kandırmamaları gerektiği ve doktorların onu oyaladığı belirtiliyor.
    • Konuşmacı, son şeye kadar mücadele etmek istediğini ancak artık doktorların mücadeleyi bıraktığını ve ne yapacaklarını bilemediklerini düşünüyor.
    • Oğlunun evlenmesini hızlandırmak istediğini ve bu anı görebilmek için dua ettiğini belirtiyor.
    16:47Kitabı ve Kapanış
    • Konuşmacının kitabı tekrar dağıtıma çıktı ve özellikle Kitap Yurdu ve Babil Kitap'ta bulunabiliyor.
    • Konuşmacı, artık evde kamera karşısında izleyicilerle sohbet edeceğini düşünüyor.
    • Hayattaki en önemli şeyin sağlığı olduğunu ve bunu unutmamalarını hatırlatıyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor