Buradasın
Kabak Çiçeğinin Özellikleri ve Faydaları
altunmarket.com/makale/2534-kabak-ciceginin-besin-degerleri-faydalari-ve-kullanimlariYapay zekadan makale özeti
- Genel Özellikler
- Kabak bitkilerinin turuncu veya sarı renkli, huni şeklinde çiçekleri vardır
- Bir fincan pişmiş kabak çiçeği 20 kalori içerir
- Bakır, folat, A vitamini ve diğer önemli mineraller açısından zengindir
- Sağlık Faydaları
- Antioksidanlar açısından zengindir ve iltihabı azaltabilir
- A vitamini içeriği göz sağlığını destekler
- Bakır ve demir içeriği kırmızı kan hücresi üretimini destekler
- Kullanım ve Dezavantajları
- Salatalarda, böreklerde ve quesadillalarda kullanılabilir
- Yüksek kalorili malzemelerle doldurulabilir
- Toplandıktan sonra 24-48 saat içinde solmaya başlar
- Bulunması zor ve pahalı olabilir