Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, İsviçre'nin tanınmış ilaç firması İsviçre Bola'nın Türkiye'den bitkisel hammadde teminini konu alan bir röportajdır. Videoda İsviçre Bola'nın Türk yetkilisi Dr. Cankut Yüksel ve Türkiye'nin ilk ve tek bitki öz ekstrakt üretimi yapan tesisleri yöneten Faruk Durukan yer almaktadır.
- Video, İsviçre'nin kimyasal ilaçların tehlikeleri nedeniyle bitkisel hammaddeli ilaç üretimine yönelmesi ve Türkiye'yi hammadde temininde destekçi seçmesi konusunu ele almaktadır. Faruk Durukan'ın geliştirdiği teknoloji sayesinde 250 kilogram meyve özünü bir kilogramlık öz haline getirme başarısı ve bu ürünün dünya pazarında yeni bir ürün olarak tanıtılması anlatılmaktadır. Ayrıca, bu teknolojinin sebze tozları üzerine başlayıp meyve özlerine kadar ilerlediği ve Türkiye'nin sebze ve meyve ihracatında yeni bir boyut getirdiği belirtilmektedir.
- İsviçre'nin Bitkisel İlaç Üretimine Yöneldiği
- İsviçre, ilaç üretiminde dünyanın en büyük pazarını yıllardır elinde tutarken, kimyasal ilaçların tehlikeleri nedeniyle bitkisel hammaddeli ilaç üretimine yönelmeye başladı.
- İsviçre, hammadde temininde Türkiye'yi kendisine destekçi seçti.
- İsviçre'nin tanınmış ilaç firması İsviçre Bola, Türkiye'den karşıladığı bitkisel hammadde teminine meyve özlerini de ekledi.
- 00:49Türkiye'deki Bilimsel Araştırmalar ve Teknoloji
- İsviçre Bola'nın Türk yetkilisi Dr. Cankut Yüksel, Faruk Durukan'ın Türkiye'deki bilimsel araştırmalar yapan yirmi üniversite ile çalışmalar yaparak yaklaşık ikiyüzelli kilogram miktarındaki herhangi bir meyveyi bir kilogramlık öz haline getirmeyi başardıklarını duyunca hemen Türkiye'ye geldi.
- Faruk Durukan'ın geliştirdiği teknoloji ile ikiyüz kilo meyveden bir kilo sebze ve meyve özü almak mümkündür.
- Bu özler içinde herhangi bir katkı maddesi ve şeker bulunmadığı için hem çocuklar hem de büyükler için çok faydalıdır.
- 01:33İşbirliğinin Geleceği ve Faydaları
- Bitki ekstraktları ile başlayan işbirliğinin ilerletilerek meyve tozları üzerinden önce İsviçre'ye, sonra oradan da tüm Avrupa'ya dağıtılması planlanmaktadır.
- Yoğunlaştırılmış meyve özleri kapsül formatına sokularak düzenli kullanıldığında, mevsiminde üretilen meyvelerin vitaminlerinden, tatlarından ve kokularından devamlı faydalanılabilir.
- Bu çalışma ile dünya yeni bir ürün kazanmış olacak ve Türkiye'nin sebze ve meyve ihracatında yeni bir boyut daha getirilmiş olacak.
- 02:13Meyve Özlerinin Özellikleri
- Yaklaşık ikiyüzelli kilogram meyve özü bir kilogram hale gelmektedir.
- Bu ürünler bereketli Türkiye'nin güzel ürünlerini Avrupa pazarında yeni bir tanıtımıyla kullanmak için kullanılmaktadır.
- Bu ürünün asıl amacı konsantre hale getirilmesidir ve dünyada henüz bu ürün bulunmamaktadır.