Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Can Meşe'nin ineklerini eve götürdüğü bir vlog formatındadır. Videoda Can Meşe, ineklerinin kızgınlık belirtilerini ve tohumlama sürecini göstermektedir.
- Videoda en büyük inek Nazlı'nın kızgınlık belirtileri detaylı olarak gösterilmektedir. Nazlı'nın Afrodit üzerine atlaması, diğer ineklerin de ona atlaması ve kaçmaması, kızgınlık belirtilerinin en belirgin özelliklerinden biridir. Can Meşe, ineklerin 21 günlük bir periyotta kızgınlık gösterdiğini ve bu dönemde çiftleşme tohumlama zamanının geldiğini açıklamaktadır. Ayrıca, gebeliği ilerlemiş ineklerin daha kolay kızgınlık gösteren ineklerini tespit edebildiği ve köpeklerin sürüyü koruma konusundaki performansı da videoda gösterilmektedir.
- İneklerin Kızgınlık Belirtileri
- En büyük inek Nazlı kızgınlık gösteriyor ve Afrodit üzerine sürekli atlıyor.
- Kızgınlık belirtileri on-onbeş gün önce başlamış, ancak şu an daha belirgin hale gelmiş.
- İnekler birbirlerine atlıyor ve kaçmıyor, bu durum tohumlama zamanının geldiğini gösteriyor.
- 01:41Kızgınlık Belirtileri ve Tohumlama
- En büyük kızgınlık belirtilerinden biri tohumlama zamanı olmasıdır.
- İnekler sürü boş geçmemek için çaba sarf ediyorlar.
- Kızgınlık gösteren inek atladığında diğer inekler kaçıyor, ancak onun üzerine atlandığında kaçmıyorsa tohumlama vaktidir.
- 02:54Kızgınlık Periyodu ve Sürü Yönetimi
- İnekler normalde yirmibir günlük aradaki periyotlarda kızgınlık gösteriyor.
- Yirmibir gününü geçtikten sonraki zamanlarda inekler hiçbir şekilde kaçmıyorlar.
- Köpekler sürüyü terk etmeden iyi performans sergilediler ve yarın akşam Dogo Arjantin ırkı bir köpek daha sürüye katılacak.
- 05:22İneklerin Davranışları ve Tohumlama Zamanı
- İnekler içgüdüsel hareket ediyor, birisi birisini atladığı zaman hepsi atlamak istiyor.
- Gebeliği ilerlemiş olan inekler kızgınlık gösteren inekleri daha iyi buluyorlar.
- Tohumlama zamanı döl tutma oranı çok yüksek olacaktır, bu nedenle kızgınlık gösteren ineklerin gösterilmesi önemlidir.