• Buradasın

    Filizlerin Özellikleri ve Kullanımı

    patikayolculari.wordpress.com/2012/06/02/filizlerin-mucizeleri/

    Yapay zekadan makale özeti

    Genel Bilgiler
    • Filizler 5000 yıldır birçok uygarlık tarafından kullanılmaktadır
    • Tohumlar çimlendirildiğinde besin değerleri önemli ölçüde artar
    • Günlük önerilen tüketim miktarı 1-3 tatlı kaşığıdır
    Sağlık Faydaları
    • Antioksidantlar, protein, klorofil ve vitamin açısından zengindir
    • Buğday çiminin suyu hemoglobine en yakın maddedir
    • Yer fıstığı filizleri kötü kolesterolü düşürür
    • Tahıl filizleri şeker hastalarının şikayetlerini azaltır
    Çimlendirme Koşulları
    • Tohumlar 12-18 derece arasında filizlenmelidir
    • Geniş ve hava alan bir ortam gereklidir
    • Işık ilk günlerde gerekli değildir, sonra gereklidir
    • Kavanoz, tepsi veya bez torbalar kullanılabilir
    Kullanım
    • Filizlenen tohumlar buzdolabında saklanmamalıdır
    • Çiğ veya pişmiş olarak tüketilebilir
    • Süzülen su vitamin kaynağı olarak kullanılabilir

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor