• Buradasın

    Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Hastanesi'nde İlk Lazer Tedavisi

    youtube.com/watch?v=hkyZwetoPdQ

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir sağlık uzmanının Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Hastanesi'nde ilk kez uygulanan lazer tedavisini anlattığı bir bilgilendirme içeriğidir.
    • Videoda, sindirim sisteminde kullanılan lazer tedavisinin Türkiye'de ilk kez Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygulandığı anlatılmaktadır. Uzman, lazer tedavisinin sindirim sistemindeki tümörleri ablaze etme, buharlaştırma ve darlıkları açma amaçlı kullanıldığını açıklamakta, kendi hastasında mide korkusunda bulunan bir tümörü ve tıkanıklığı açmak için uyguladıklarını belirtmektedir. Ayrıca, gelecekte yemek borusu, mide, onikiparmak bağırsağındaki ve kolon tümörlerinde lazer tedavisini kullanmaya devam etmeyi planladıklarını ifade etmektedir.
    00:15Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Hastanesi'nde İlk Lazer Tedavisi
    • Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Hastanesi'nde ilk defa yapılan bir lazer tedavisi anlatılacak.
    • Bu lazer tedavisi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk olmakla beraber Türkiye'de de ilk olma özelliğini taşımaktadır.
    • Lazer tedavisi gastroenteroloji ve sindirim sisteminde tümörleri ablaze etme, buharlaştırma ve ortadan kaldırma amaçlı kullanılmaktadır.
    00:45Lazer Tedavisinin Kullanım Alanları
    • Lazer tedavisi sindirim sistemindeki darlıkları açmakta da kullanılmaktadır.
    • Konuşmacı, Güney Kore'de eğitim aldığı hastanede lazer tedavisinin sıklıkla kullanıldığını görmüş ve Türkiye'de de uygulanabilirliğini gözlemledikten sonra ilk hastada uygulamıştır.
    01:13Hastanın Durumu ve Tedavi Amacı
    • Hastanın mide korkusunda bir tümörü ve buna bağlı bir tıkanıklığı vardı.
    • Tıkanıklığı açmak ve tümör dokularını ablaze etmek için lazer tedavisi uygulanmıştır.
    • Tedavi sadece obstrüksiyonu açmak değil, aynı zamanda tümörün gelişimini önlemek amacıyla da uygulanmıştır.
    01:36Gelecek Planlar
    • Hastanede lazer tedavisi yemek borusu, mide, onikiparmak bağırsağındaki tümörler ve kolon tümörlerinde hem tıkanıklığı önlemek hem de tümörün gelişimini önlemek amacıyla kullanılacaktır.
    • Önümüzdeki günlerde hastalara uygulanacak bu tedavi yöntemi Türkiye'de sık kullanılır hale getirilecektir.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor